景观视频教程

Southwater One

景观 / 滨水生态 2018-4-27 19:05 © 作品由「figo」上传,最终解释权归作者所有 figo

Gielspes被委托通过开发新的南水一区,一个充满活力和可识别的社区、休闲和零售目的地的公共领域来改造特尔福中心。Gielppes回应了简短的内容,创造了特尔福现有城镇中心的延伸,并创造了一个与众不同的迷人的新景观,将该城与公园连接在一起。
Gillespies was commissioned to transform the centre of Telford by developing the public realm for the new Southwater One district, a vibrant and identifiable community, leisure and retail destination. Gillespies responded to the brief to create an extension of Telford’s existing town centre and create a distinctive, captivating new landscape that linked the town with the park beyond.

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

© Gillespies

一个目标是补充现有的零售导向室内环境与高品质的户外混合使用和休闲目的地。这是为了吸引当地人和游客全年,为该地区提供一个基准公共领域,并帮助转变特尔福形象。整体发展包括地标南水一号,一个新的社区枢纽和图书馆设施,电影院,酒店,多层停车场和一些咖啡馆和餐厅与高质量步行街相通。城市广场在城市中心和新湖之间的过渡空间中形成,为该区域和城市公园的主要入口提供视觉上突出的焦点。Gielppes结合了本土植物的踪迹来鼓励野生动物。独特的城市海滩区特色鲜明的边缘和水生种植,并提供了广泛的机会,非正式使用,包括放松湖边散步,坐位和玩国际象棋和布尔斯设施。该镇的后工业特征反映在诸如粘土砖和Cor十钢等材料中,而独特的人工制品和艺术设施横跨场地有助于独特的地方特色,并创造一个参考点和方向。
One of goals was to complement the existing retail-orientated indoor environment with a high quality outdoor mixed-use and leisure destination. This was to attract both locals and tourists all year round, provide a benchmark public realm for the area and to help transform the image of Telford. The overall development includes the landmark Southwater One, a new community hub and library facility, the cinema, hotel, multi-storey car park and a number of cafes and restaurants interlinked with a high quality pedestrian streets. An urban square has been created at the transition space between the urban centre and the new lake to provide a visually outstanding focus for the area and a major entry to and from the Town Park. Gillespies incorporated tracts of native plants to encourage wildlife. The distinctive urban beach area features striking marginal and aquatic planting, and offers extensive opportunities for informal use, including relaxed lakeside strolls, seating and play on the chess and boules facilities provided. The Post-industrial character of the town is reflected in materials such as clay brick and cor-ten steel whilst unique artefacts and art installations across the site contribute to the distinct character of the place and create a point of reference and orientation.

客户:TelFord&WReKIN理事会/ MACE集团
Client: Telford & Wrekin Council / Mace Group

设计团队:Gielspes相关建筑师,Curtins,Hoare Lea
Design Team: Gillespies Associated Architects, Curtins, Hoare Lea

完成:2014
Completion: 2014

地点:英国特尔福德,南水一号。
Location: Southwater One, Telford, United Kingdom

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2015/05/southwater-one-by-gillespies/
设计师 | 中国
Southwater One