景观视频教程

Hageveld Estate

景观 / 滨水生态 2018-4-27 19:04 © 作品由「安徒生童话」上传,最终解释权归作者所有 安徒生童话
本文由园林吧小编安徒生童话翻译,原文来自网络。如有翻译不周请在下方留言,欢迎批评指正!

医院制定了城市和景观总体规划,设计了Hageveld的土地和(详细的)在地下停车场上的观赏湖的设计。该庄园曾是一所神学院,部分曾被用作中学。尽管Hageveld仍然具有吸引力,但是植被被忽略了,而Voorhuis(前面的部分)是空的。在2002年,新主人希望将Voorhuis改造成一套(豪华)公寓。与此同时,Hageveld Atheneum学院希望扩大Achterhuis(后段)。房地产的空间设计是以三个同心壳为基础的,每一个都有各自的特点。主要的建筑形成了地核,周围环绕着绿植的庄园,以及庄园外的农田。这两个外壳体作为一个(景观)公园。
Hosper drew up the urban and landscape master plan, a design for the land of the Hageveld estate and the (detailed) design of the ornamental lake on top of the underground car park. The estate had previously been a seminary, and part had been used as a secondary school. Although Hageveld still had allure, the vegetation has been neglected and the Voorhuis (front section) was vacant. In 2002 the new owner wished to transform the Voorhuis into a block of (luxury) apartments. At the same time the Hageveld Atheneum College wished to expand the Achterhuis (back section). The spatial design of the estate is based on three concentric shells, each with an individual character. The main building forms the core, which is surrounded by the lushly-planted estate and, outside the estate, farmland. The two outer shells function as a (landscape) park.

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Pieter Kers

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

© Hosper

恢复绿色字符。
Restoration of the green character

总体规划的实施,使整个Hageveld(140.000米)的绿化和水系统的结构得以恢复和完善。房地产的绿色特性得到了加强,特别是在主楼周围。现在,这些建筑都以“脚在草地上”的姿态站立着。为了恢复被严重忽视的种植,该庄园西侧的土地被买下。这片土地上种了树。路径和视图的电路已经恢复和扩展。
The implementation of the master plan resulted in the restoration and improvement of the structure of the greenery and water system of the entire Hageveld estate (140.000 m²). The green character of the estate has been enhanced, in particular around the main building. The buildings now stand ‘with their feet in the grass’ for as much as is possible. Land on the west side of the estate was bought to restore the severely neglected planting. Trees were planted on this land. The circuit of paths and views has been restored and expanded.

生活在房地产
Living on the estate

针对Voorhuis的一项计划已经制定了60套不同大小的公寓。每个公寓需要两个停车位,就在大楼旁边。唯一符合功能和道德要求的解决办法是立即在Voorhuis前面建造一个地下停车场。
A plan has been drawn up for the Voorhuis for 60 apartments of varying size. Two parking spaces required for each apartment would need to be right next to the building. The sole solution that complied with the functional and ethical requirements was the construction of an underground car park immediately in front of the Voorhuis.

一个新的花园池塘设计
A new ornamental-pond design

该房产具有代表性的一面的质量得到了保留,并通过建造一个巨大的新观赏池而得到加强,这个新池塘被地下停车场的入口“无形”地分割开来。
The quality of this representative side of the estate has been retained and enhanced by the construction of a large new ornamental pond that is ‘invisibly’ bisected by the entrance to the underground car park.

观赏池塘,水面730 m²,60厘米的深度,rim COR-TEN钢。在观赏池里的光轴让日光进入地下停车场。这些开口被彩色玻璃板覆盖,每一个都是一件艺术品。在夜间,从地下停车场发出的光通过面板向上照射,会产生非常特殊的效果。此外,水的活力由特殊的喷泉所增加,这些喷泉不时地打开,在水面上产生小气泡。
The ornamental pond, with a water surface of 730 m² and a depth of 60 cm, has a rim of COR-TEN steel. Light shafts in the ornamental pond allow daylight into the underground car park. The openings are covered with coloured glass panels, each of which is an individual work of art. At night-time the light from the underground car park shining upwards through the panels results in a very special effect. In addition, the liveliness of the water is increased by the special fountains that are switched on at intervals and produce small bubbles just above the surface of the water.

景观建筑:临终关怀景观建筑与城市设计。
Landscape Architecture: Hosper landscape architecture and urban design

设计师:Berrie van Elderen, Marike Oudijk。
Designers: Berrie van Elderen, Marike Oudijk

合作伙伴
Partners

建筑学:Stijlgroep, Braaksma & Roos architects, MYJ groep architects, HMADP architects。
Architecture: Stijlgroep, Braaksma & Roos architects, MYJ groep architects, HMADP architects

玻璃艺术:Hermine van der做的。
Glass art: Hermine van der Does

地点:Heemstede,荷兰
Location: Heemstede, the Netherlands

客户:Hopman Interheem集团
Client: Hopman Interheem Groep

面积:730平方米(池塘),14公顷(地产)
Area: 730 square meters (pond), 14 hectares (estate)

完成:2007
Completion: 2007

摄影:Pieter Kers
Photography: Pieter Kers

文字:Hosper
Text: Hosper

奖项:
Awards:

入围荷兰设计大奖2008。
finalist Dutch Design Awards 2008

冠军阿里Kepplerprijs 2009
winner Arie Kepplerprijs 2009

提名最佳私人地块2010。
nomination Best Private Plots 2010

包括在2010年荷兰的年鉴景观建筑和城市规划。
included in the Yearbook Landscape Architecture and Town Planning in the Netherlands 2010

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2012/11/hageveld-estate-by-hosper-landscape-architecture-and-urban-design/
设计师 | 中国
Hageveld Estate