东洋拉波特酒店

景观 / 居住环境 2021-11-26 13:04

东洋拉波特酒店
LaLaport Toyosu

地球景观:该项目的计划将整个景观视为海洋,将穿越该地区的人视为旅行者。该场地以前是一个造船厂,该项目将通过回收两个旧码头进行建设。三波“绿”、“水”和“土”覆盖着填海的土地,咖啡馆、电台和博物馆散布在各处,像几个“岛屿”,白色长椅上漂浮着泡沫和珊瑚图案。旅行者在太空中自由旅行,体验新的发现和遭遇,有时让自己的身体在洋流中荡漾,有时有目的地航行。我们对该项目景观的总体设想是,在旧造船厂的象征性背景参数范围内工作时,为各种发现和遭遇创造机会,包括新生活方式的发现、东京的重新发现和新名胜的发现,从这里可以看到整个东京湾,以及一个现代的城市背景和丰饶。
EARTHSCAPE: The plan for this project considers the entire landscape as an ocean, and the people who travel through the area as voyagers. This site was previously a shipyard, and this project will be constructed by reclaiming two old docks. Three waves of “green,” “water,” and “earth” are layered over the reclaimed land, with a cafe, radio station, and museum scattered throughout to resemble several “islands,” and white benches with foam and coral motifs floating above the waves. Voyagers travel freely through the space, experiencing new discoveries and encounters, sometimes letting their bodies be swept in the current, and sometimes navigating through with purpose. Our overall vision of the landscape in this project was to create opportunities for a wide array of discoveries and encounters—including new lifestyle discoveries, a rediscovery of Tokyo, and a discovery of new places of interest—while working within the parameters of a symbolic background of the old shipyards, from which the entirety of Tokyo Bay can be seen, as well as a contemporary city setting and Toyosu.

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

LaLaport Toyosu

© Earthscape

在LaLaport Toyosu,我们通过整体景观设计描绘了海洋,但在波浪花园中,我们描绘了波浪,并在波浪上方放置了泡沫和珊瑚形状的白色长椅。起伏的场地很受孩子们的欢迎,即使没有游戏设备,人们也会在其中自发地四处奔跑和玩耍。此外,LaLaport Toyosu在整个设施中融入了独特和好玩的设计理念,例如从旧造船厂的记忆中提取的设计,傍晚欣赏海洋地平线上美丽落日的区域,以及各种其他景观图形。
In LaLaport Toyosu, we have depicted the ocean through the overall landscape design, but in the Wave Garden we depicted waves, and placed white benches in the shape of foam and coral above them. The undulating ground was very popular with children, and even though there was no play equipment, the space was one in which people felt like spontaneously running around and playing. Additionally, LaLaport Toyosu has incorporated unique and playful design concepts throughout the entire facility, such as designs that draw from the memories of the old shipyard, areas for appreciating the beautiful setting sun along the ocean horizon in the evening, and various other landscape graphics.

地球景观文本
Landscape Architecture: EARTHSCAPE
Project Name: Urban dock LaLaport Toyosu
Completion: 2006
Location: 2-4-9 Toyosu Koto-ku Tokyo, Japan
Developer: Mitsui Fudosan Group Ltd./Ishikawajima-Harima Heavy
Participants in planning: Architect – LAGUARDA.LOW ARCHITECTS, Construction – Taisei Corp.
Photos by Koji Okumura/Forward Stroke, Shigeki Asanuma
Text by Earthscape

以上内容来自「landezine」,感谢二年级的小渣渣整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
东洋拉波特酒店