景观视频教程

萨利纳斯游泳池

景观 / 居住环境 2021-11-23 17:01

萨利纳斯游泳池
SALINAS SWIMMING POOLS

全球:面对自然和社会侵蚀过程的威胁,该项目建议对现有场地进行改造。经常影响南部海岸的海洋风暴和风暴在火山峭壁上造成了自然不稳定的局面,因此也影响了当地的城市结构。此外,一项隔离的住房政策强调了一个先前孤立的渔民社区的纠缠不清的社会状况,该政策创造了一个无结构的郊区条件,当然还有一个暴风雨般的公共空间。萨利纳斯项目考虑到这些自然和社会条件,这些条件曾占据了一个美丽而丰富的文化景观,该项目提出了从城市、景观和建筑角度对空间进行重组。
GLOBAL: Facing a place menaced by a natural and social process of erosion, the project proposes the transformation of the existing site. The sea and wind storms that regularly affect the south coast creates a situation of natural instability on the volcanic cliffs and therefore on the urban structures in place. Moreover, an entangled social situation of a prior isolated fishermen community was stressed by a segregated housing policy that created an unstructured sub-urban conditions, and, of course, a stormed public space. Approaching these natural and social conditions which occupied a former beautiful and rich cultural landscape, the project for Salinas proposes the reorganization of space in urban, landscape and architectonic terms.

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Leonardo Finotti

SALINAS SWIMMING POOLS

© Leonardo Finotti

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Martin Sauter

SALINAS SWIMMING POOLS

© Leonardo Finotti

SALINAS SWIMMING POOLS

© Leonardo Finotti

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© Fernando Guerra

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SALINAS SWIMMING POOLS

© GLOBAL

SITE

这个地方可以说是一个惊人而复杂的地质构造。海水侵蚀的悬崖和几层橘色、黑色、棕色和灰色的熔岩和灰烬使这个地方的构造姿态清晰可见。一座古老的锥形石灰窑是这个地方的特色。干鱼和盐提取的手工工业完成了当地主要的渔业经济活动,最近发展起来的是旅游业。这种社会条件非常简陋,经济状况很差,这一社会群体都有一种强烈的孤立感和隔离感。最近的地区联系和对公共服务的几项投资,扭转了一个社会侵蚀和冲突的过程,而这一过程是由以前错误的社会住房政策所强调的。通过增加新的和复杂的公共空间和连接方案,社会和集体对空间的表现和评价发生了非凡的变化。
The place can be described as an astonishing and complex geological structure. The tectonic gesture of the place is made visible by the sea eroded cliffs and its several lava and ashes layers of orange, black, brown and grey. An old conical lime kiln characterizes the image of the place. An artisanal industry of drying fish and salt extraction completed the principal local economic activity of fishing, more recently developed on touristic service. This social condition of very humble and poor economic situation was accentuated by a strong feeling of isolation and segregation shared by this community. The recent regional connection and several investments on public services, inverted a process of social erosion and conflict, stressed by a previous wrong policy on social housing. By adding the new and complex program of public space and connections, an extraordinary change took place on social and collective representation and valuation of space.

PROJECT

景观设计源于对景观作为一种文化过程的理解,而不仅仅是一种物理现象。因此,特定的景观建设策略以及铭记在现有情况下的建设过程被严格地重新利用,以告知用途的变化。绘画过程并不寻求模仿,但它的目的是在景观的构建和居住方式上保持连贯性。场地改造结合了表达传统技术和传统生产系统的元素,以构建景观,并使其适应马德拉景观的场地特定地貌条件。”Poios、墙壁、水平上升的运河(“levadas”)、葡萄园棚架、草地、香蕉园,通过当代设计思维和绘图过程引入并代表了对该场所及其职业的新诠释。两个垂直运动(沿海岸线和向上至海平面)定义了项目。老渔夫小道“Camino das Trincheiras”的延伸保留了悬崖的地质不稳定性,并在Salinas place的C–mara de Lobos村和新港口之间建立了城市连接。相反的运动包括将公共花园改造成停车场上方的新花园;区域道路下方的安全行人连接;将香蕉林改造成公共梯田花园,为合奏和社区社会住房服务;新餐厅和酒吧的安置;连接海平面阳台和海上游泳池平台。
The designed landscape resulted from the understanding of landscape as a cultural process rather than a mere physical occurrence. Therefore specific landscape construction strategies as well as constructive processes that were inscribed onto the existing situation were critically reused to inform the change of use. The drawing process did not search for mimesis but it aimed for coherence in the way of constructing and dwelling the landscape. The site transformation incorporates elements that articulate traditional techniques and traditional production systems to construct the landscape and to adapt it to the site-specific geomorphic conditions of Madeira’s landscape. ‘Poios’, walls, up-leveled canals (‘levadas’), vineyard trellis, meadows, banana groves, through contemporary design thinking and drawing processes introduces and represents a new interpretation of the place and its occupation. Two perpendicular movements (along the coastline and upwards to the sea level) define the project. The extension of the old fishermen trail ‘caminho das Trincheiras’ allowed to retain the geological instability of the cliffs and created a urban connection between Câmara de Lobos village, Salinas place and the new harbor. The opposite movement included the transformation of a public garden into a new garden over a parking lot; the secure pedestrian connection under the regional road; the transformation of banana grove into a public terraced garden serving the ensemble and the neighborhood social housing; the placement of a new restaurant and bar; and the connection to sea level balnearium and maritime swimming pools platform.

罗莎·巴巴欧洲奖2008年公开奖
Landscape Architecture: GLOBAL arquitectura paisagista_João Gomes da Silva, partner
Staff: GLOBAL, arquitectura paisagista: Victor Beiramar-Diniz, senior landscape architect Kerstin Hauswalda, senior landscape architect Sebastião Carmo-Pereiraa, senior landscape architect, Catarina Raposoa, senior landscape architect Paula Gomes da Silva, senior landscape architect
Architecture: Paulo David – arquitectos_Paulo David, partner
Clients: Sociedade Metropolitana de Desenvolvimento
Location: Câmara de Lobos, Madeira – Portugal
Watering: Bartolomeu Perestrello
Project: 2003
Construction: 2003-2006
Cost: 1 000 000,00 €
Area: 8 000 m2
Text: GLOBAL
Photographers marked within image titles: FG – Fernando Guerra, MS – Martin Sauter, LF – Leonardo Finotti
Awards: 2008_5th European Biennal of Landscape Architecture Barcelona | Rosa Barba European Prize (finalist)
2008_Public Award of the Rosa Barba European Prize

以上内容来自「landezine」,感谢子林整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
萨利纳斯游泳池