景观视频教程

城市空间

景观 / 居住环境 2021-10-13 15:13

城市空间
RMIT Urban Space

彼得·埃利奥特建筑与城市设计:RMIT大学已逐步重建其主要城市校园,作为其建筑存量和开放空间持续转型的一部分。墨尔本皇家墨尔本理工学院成立于1885年,位于墨尔本市中心斯旺斯顿街顶端的城市轴线上。随着时间的推移,RMIT已经超越了单一的城市街区,并扩展成为城市的一部分。中心校园逐渐发展成为一个由孤立的建筑和退化的空间组成的完全不同的集合,与周围的城市几乎没有凝聚力或联系。20世纪90年代,该大学开始了一个激进的转型过程,启用了富有冒险精神的新建筑,并逐步重建校园,结果令人震惊。曾经是一个封闭的内向型校园突然开放并连接了城市。所有的汽车连同大门和栅栏一起被拆除,创造了一个新的充满活力的城市环境。校园改造通过1995年开始的城市空间项目进行监督。计划是分阶段重建校园内的所有开放空间,历时15年完成。曾经杂乱无章的街道、巷道、死胡同和隐蔽的庭院,如今已成为一个视觉愉悦和有趣的步行友好型校园。
Peter Elliot Architecture and Urban Design: RMIT University has been progressively rebuilding its main city campus as part of a sustained transformation of both its building stock and its open spaces. Founded in 1885, RMIT occupies a pivotal location on the civic axis at the top end of Swanston Street in central Melbourne. Overtime RMIT has grown beyond a single city block and spread out to become an ad-hoc piece of the city. The central campus had progressively developed into a disparate collection of isolated buildings and degraded spaces with little cohesion or connection to the city around it. In the 1990’s the University began a radical process of transformation, commissioning adventurous new architecture and progressively rebuilding the campus with startling results. What was once a gated and inward looking campus was suddenly opened up and connected the city. All the cars were removed along with the gates and fences and a new and vibrant urban environment was created. The transformation of the campus was overseen through the Urban Spaces Project which began in 1995. The plan was to rebuild all the open space on the campus in a staged process that has taken 15 years to complete. What was a cacophony of cluttered streets, laneways, dead-ends and hidden courts, is now a pedestrian-friendly campus of visual delight and interest.

© John Gollings

Sector 5 is at the intersection of a number of circulation routes that criss-cross the campus. Its main feature is a big stairway that links University Way through an arch in the old Gaol walls to Alumni Court beyond. It is an urban space with considerable drama.

© John Gollings

Alumni Court is a large walled courtyard with direct access from the campus through to Russell Street. It is a retreat space away from the bustle of the city – a place to pause and contemplate or run around on the lawn. It is also an event space for large marquees and festivals.

© John Gollings

The Belvedere is a terrace that links the former legal precinct buildings and spaces to the main campus and Russell Street. The terrace which sits at the top of an embankment overlooks University lawn and the walls of the old Gaol.

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

© John Gollings

RMIT Urban Space

© John Gollings

客户:墨尔本皇家墨尔本理工大学
项目地址:墨尔本拉特罗布街城市校区
城市设计师/建筑师:彼得·埃利奥特私人有限公司建筑+城市设计
设计建筑师:彼得·埃利奥特
项目建筑师:罗伯·特林卡
项目团队:莎拉·牛顿、罗伯·特鲁普、埃尔多·迪穆乔、贾斯汀·马利亚、肖恩·范德维尔登、,凯瑟琳·达根(Catherine Duggan)
第二阶段2000-2007
扇区完成:13、12、5北
摄影师:约翰·戈林斯
Client: RMIT University
Project Address: City Campus, LaTrobe Street, Melbourne
Urban Designer/Architect: Peter Elliott Pty Ltd Architecture + Urban Design
Design Architect: Peter Elliott
Project Architect: Rob Trinca
Project Team: Sarah Newton, Rob Troup, Eldo DiMuccio, Justin Mallia, Sean Van der Velden, Catherine Duggan
Stage 2 Period 2000 – 2007
Sectors Complete: 13, 12, 5 North
Photographer: John Gollings

以上内容来自「landezine」,感谢lbb789整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
城市空间