景观视频教程

蜂巢伍斯特图书馆景观

景观 / 居住环境 2021-9-16 00:21

蜂巢伍斯特图书馆景观
The Hive Worcester Library Landscape

蜂巢是欧洲第一所联合大学和公共图书馆,是伍斯特市及其大学独特的学术、教育和学习中心。“BREEAM杰出”项目由建筑师Feilden Clegg Bradley工作室设计,Grant Associates采用独特的可持续景观设计。Grant Associates的景观设计简介旨在创造一个高质量的景观环境,使其成为一个独特而激动人心的旅游景点——一个既能捕捉历史感又能反映当代可持续性和技术创新主题的地方。
The Hive is Europe’s first joint university and public library – a unique academic, educational and learning centre for the City of Worcester and its University. The ‘BREEAM Outstanding’ project was designed by architects Feilden Clegg Bradley Studios with a distinctive and sustainable landscape design by Grant Associates. Grant Associates’ landscape design brief was to create a high quality landscape environment that would become a distinctive and exciting visitor attraction – a place which would capture a sense of history and place whilst reflecting on the contemporary themes of sustainability and technological innovation.

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The Hive Worcester Library Landscape

© Grant Associates

The landscape is based on a strong narrative derived from the local landscape of the River Severn, Malvern Hills and the Elgar trail that inspired Land of Hope and Glory and key storytelling themes:

Nature uplifts the spirits – the landscape spaces are arranged to ‘enlighten and delight’ inviting visitors to experience the therapeutic qualities of nature, an encounter with birdsong, scented plants, colourful wildflowers and dragonflies.

Healthy water for sustained life – demonstrates to visitors the importance of healthy water for life and the ability of natural systems, not man made chemicals, to take care of this.

占地两公顷的场地包括一系列岛屿和belvederes,俯瞰着两个地形盆地,其中包含丰富的当地潮湿草地和堤道,堤道是城墙路线的延伸,环绕和穿过中心的路线。亮点包括:
Knowledge and Heritage – creates a special sense of place derived from the primary circulation route The Causeway.
The two-hectare site comprises a series of islands and belvederes overlooking two landform basins containing rich local damp meadow and The Causeway, an extension of the city wall route, routes circling around and through the Centre. Highlights include:

The Water Meadow

A wildflower water meadow is the principal landscape, a resource for environmental education, robust enough to deal with seasonal flooding from the river, with low maintenance demands. Locally harvested seeds from a site of special interest include cowslips, orchids, fritillary’s and flag irises.

Sustainable Drainage System

The water meadow also serves a practical purpose dealing with sustainable urban drainage; filtering rainwater and surface water through reed bed swales and working with the environmental engineering of the building by virtue of the evaporative cooling process with prevailing south-westerly winds.

Habitat Islets

两个栖息地小岛出现在水草地上。从儿童图书馆通过桥可以到达的地方,创造了一个让孩子们在充满刺激的自然环境中阅读和获取信息的地方,周围是大自然的奇迹、芳香植物、野生动物巢穴和一个迷你果园。第二个是一个野生动物天堂,有大树冠树木和矮林种植,提供隐蔽的筑巢和栖息,包括稀有的黑杨树。
Two habitat islets emerge from the water meadow. One reached by bridge from the children’s library creates a place where children can read and be informed in a stimulating natural environment surrounded by the wonder of nature, scented plants, wild life nests and a mini orchard. The second is a wildlife haven with large canopy trees and coppice-planting providing secluded nesting and roosting and includes the rare Black Poplar Trees.

The Causeway

一个安全可靠的步行路线网络环绕并穿过图书馆和历史中心,延伸形成座位露台或室外房间,如丽城旁边的咖啡露台。这条路线包括座位区,以及连接邻近场地的堤道桥和人行桥。
A safe and secure network of pedestrian friendly routes circle around and through the Library and History Centre, broadening out to form seating terraces or outdoor rooms such as the café terrace by the Belvedere. The route includes seating areas, and a causeway bridge and footbridge to connect adjoining sites.

Grant Associates董事Peter Chmiel表示:“Hive Worcester图书馆和历史中心的景观旨在成为可持续设计的领先范例,包括污水排放、水衰减、生产性城市花园、本地材料和植物物种,以及精心的景观管理,以提高物种多样性和生态丰富度。”
Peter Chmiel, director, Grant Associates said: “The landscape of The Hive Worcester Library and History Centre aims to be an leading example of sustainable design, including SUDS drainage, water attenuation, productive urban gardens, locally sourced materials and plant species, and careful landscape management to enhance species diversity and ecological richness.”

Grant Associates高级助理Tim Osborn表示:“该项目的成功,特别是实现Breeam杰出,是主承包商Gallifd Try、伍斯特市议会和Grant Associates设计团队以及Feilden Clegg Bradley工作室之间高度协作的结果。”
Tim Osborn, senior associate, Grant Associates, said: “The success of the project, particularly achieving Breeam Outstanding, was a result of a highly collaborative working method between the main contractor Galliford Try, Worcester City Council and the design team Grant Associates and Feilden Clegg Bradley Studios.”

Client: Worcester City Council
Architects: Feilden Clegg Bradley Studios
Engineers: Hyder, Max Fordham
Contractor: Galliford Try
Project value: £2 million (landscape works)

以上内容来自「landezine」,感谢生死相随·整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
蜂巢伍斯特图书馆景观