景观视频教程

尼奥尔特布雷切广场

景观 / 居住环境 2021-9-15 02:56

尼奥尔特布雷切广场
Place de la Brèche, Niort

米卢建筑工作室:布雷切广场项目将城市空间恢复到以前的尼奥尔特游乐场。拉布雷切广场(Place de la Brèche)曾是一个集市,位于巴黎、利摩日(Limoges)和拉罗谢尔(la Rochelle)道路交汇处,靠近城墙的潮湿地区。在19世纪,城市的发展和扩展改变了小镇的形状,转移了它的重心:以前的游乐场变成了现代小镇的新几何中心。
Studio Milou Architecture: The Place de la Brèche project restores an urban dimension to the former Niort fairground. The Place de la Brèche, a former fairground was located in the wet areas next to the town’s walls at the meeting point of the roads of Paris, Limoges and La Rochelle. During the 19th century, urban development and extension changed the shape of the town, shifting its centre of gravity: the former fairground became the new geometrical centre of the modern town.

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Fernando Javier Urquijo / studioMilou

Place de la Brèche, Niort

© Studio Milou Architecture

Place de la Brèche, Niort

© before

在20世纪,这个4公顷的大空间变成了一个宽阔的自由开放空间,用作停车场。城市重新设计是必要的,城市必须将公众咨询和建筑竞赛与研究定义结合起来。已经进行了许多研究,但都没有成功,直到2002年,当时的尼奥尔特市长伯纳德·贝勒克(Bernard Bellec)才为改造广场的重大项目启动了一项研究。这项研究的第一阶段由HervéBeaudoin、Gérard Lancereau和Studio Milou Architecture共同完成,导致地方当局制定了未来广场的工作计划。
During the 20th century, this large space of 4ha,turned into a wide free open space used as a car park. A Urban redesign was necessary and the City had to combine public consultation and architectural competition with a study definition. Many studies have been carried out, but none have succeeded, and it was only in 2002 that Bernard Bellec, the then mayor of Niort, launched a study for a major project to convert the square. The first phase of this study, worked on by Hervé Beaudoin, Gérard Lancereau and Studio Milou Architecture, led to the formulation by the local authorities of a programme of work for the future square.

各种设施,包括咖啡馆和餐厅。
This programme includes the following components:
An underground parking garage
A multiplex cinema with 12 cinemas;
An exhibition gallery of 1,500 m2;
A transport centre serving the local area;
A large, four hectare garden;
Various facilities, including cafés and restaurants.

•该地区部分居民要求更安静、更少噪音和更多绿地,这通常与对正在进行的项目的不信任有关。
The city carried out at the same time the public consultation. The Place de la Brèche project posed the problem of how to design large public spaces in the heart of urban centres. The French law obliges the contracting authority for this type of project to undertake consultation exercises with members of the local community in order that their views may be taken into account. The public debate revealed two main points of view:
• A demand from commercial stakeholders for more urban density and for greater numbers of shoppers, often associated with confidence in the project underway;
• A demand from a section of the inhabitants of the district for more calm, less noise and more green spaces, often associated with mistrust of the project underway.

鉴于这种争论,架构师的职责是提出一种能够调和这两种对立倾向的解决方案。Jean-François Milou的项目提案试图将公众意见表达的矛盾愿望结合在一起,同时尽量减少温室和信息亭等建筑的影响。该建筑刻意低调,只有将自己定位在战略要地,景观才能发挥主导作用。地下元素、地下车库和电影院的网络,在实际的建筑工作中,这些建筑与花园的建筑交织在一起,从而使各种建筑更好地连接在一起,并在地下和露天建筑之间建立更好的连续性。这也意味着绿地将更好地与地下基础设施相连。这种方法使景观与基础设施自然融合,使后者隐形,恢复了场地的原始特征。StudioMilou将布雷希广场视为一个为尼奥尔特中心注入新生命的机会,以吸引其居民和周围社区前往布雷希,将美丽的景观、娱乐、餐饮和实用设施结合在一起。Jean-François Milou出生于尼奥尔特,在附近的贝尔河畔塞勒斯(Celles sur Belle)和巴黎之间长大,他对这座城市的个人依恋体现在他决心“给这座城市一个巴黎任何项目都需要的建筑师;以任何标准衡量,这都是一个设计最高的美丽地方。studioMilou开始在La Brèche上工作,以回报Niort,这座历史悠久的城市拥有宽阔的道路、优雅的传统建筑和充满活力的当地人口,包括当地咖啡馆和其他寻求不断增长的客户的企业,一个能够吸引本地区和更远地区游客的优雅之地,与世界上可比的广场竞争或超越。
In the light of such a debate, the architect’s duty is to present a solution that can reconcile these two opposed tendencies. Jean-François Milou’s project proposals sought to bring together contradictory desires expressed by public opinions while at the same time minimizing the impact of constructions such as glasshouses and kiosks.The architecture was deliberately self-effacing, only making itself no- ticed at strategic points in the Place in order that the landscape could play a leading role.The network of underground elements, the underground garage and cinema, was woven together with that of the garden in the practical architectural work.This in turn allowed the various constructions to be better linked together and better continuity to be established between those constructions that were under- ground and those in the open air. It also meant that the green spaces would be better connected with the underground infrastructure.This approach has allowed the landscape to blend naturally with the infrastructure, rendering the latter invisible and restoring the original character of the site. StudioMilou viewed the Place de la Breche as an opportunity to breathe new life into the centre of Niort, to attract its inhabitants and surrounding communities towards the Breche with its marriage of beautiful landscaping, entertainment, dining and practical facilities. Born in Niort, and raised between the nearby town of Celles-sur-Belle and Paris, Jean-François Milou personal attachment to the town was reflected in his determination ‘to give to the city what any project in Paris would demand of the architect ; a beautiful place of the highest design by any standards’. studioMilou set about working on La Brèche to give back to Niort, a historic city boasting wide avenues, elegant traditional architec- ture and a dynamic local population, including the local cafes and other businesses seeking a growing clientele, a place of elegance able to attract visitors from the region and further afield, and to compete with or surpass comparable squares worldwide.

Landscape Architecture: Studio Milou Architecture
Photos: Fernando Javier Urquijo / studioMilou architecture
Location: Niort, France

以上内容来自「landezine」,感谢二年级的小渣渣整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
尼奥尔特布雷切广场