景观视频教程

派伦长廊

景观 / 居住环境 2021-9-13 20:25

派伦长廊
The Paillon Promenade

佩纳·佩萨吉斯:主要目标是在城市中心创建一个大型城市公园,从而捕捉大自然的性感。该公园将为城市提供它所缺乏的绿地,同时表明它可以通过在城市中回归自然来进行生态度假。从城市规划的角度来看,这一重大项目使我们能够将二十世纪分离的地点连接起来。这种干预提供了一个打开局面的机会。
Péna Paysages: The major goal was to create a large urban park in the heart of the city thereby capturing the sensuality of nature. The park would give the city the green space it lacked, while showing that it could take an ecological vocation by a return to nature in the city. From the urban planning point of view, this major project allowed us to join together locations that were disassociated during the twentieth century. This intervention was offering an opportunity to open the landscape.

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

The Paillon Promenade

© Péna Paysages

该项目建议通过在公园边缘象征性地建造两片河岸森林,在地表重建河道。一条长长的石丝带从剧院一直延伸到海滩,让人想起被遗忘的河流。这构成了主要的长廊,将公园纵向一分为二。中央部分有一块宽阔的绿色地毯,地毯上有长方形的矿物空间,划定了儿童娱乐活动区。马塞纳广场两侧有一面巨大的水镜和一排喷泉。
The project proposes to reestablish the rivers course on the surface by the symbolic creation of two riparian forest on the edges of the park. The presence of a long stone ribbon, which runs from the theater to the beach, evokes the flow of the forgotten river. This constitutes the main promenade, longitudinally bisecting the park. The central part has a wide green carpet on which rectangular mineral spaces are arranged delineating recreational activities areas for children. A large mirror of water and an array of misting fountains take place on either side of the Place Massena.

多亏了地中海气候的魔力,这是一个宜人的生物群落,这个花园邀请了一次跨越大陆的植物学之旅。公园取得了巨大的成功(每天约有15000名游客),但附近公共空间的使用却没有减少。该公园的景观和城市品质强化了城市的绿色使命,其形象已成为一个超越国界的旅游景点。
Thanks to the magic of a Mediterranean climate, which is an accommodating biotop, the garden invites a botanical journey across continents. The park is a huge success (about 15 thousand visitors daily) without observing a decrease in use of neighboring public spaces. The landscape and urban quality of this park has reinforced the green vocation of the city and its image has become a tourist attraction beyond borders.

Project Name: The Paillon Promenade
Location: Nice, Côte d’Azur, France
Client: Métropole Nice Côte d’Azur
Completion: 2010‐2013
Team: Péna Paysages (team leader), ZEKTON Hydraudesign (Fontainerie) / Atelier Coup d’Eclat (Light) / EGIS
Area: 12 ha Budget : 31 M€

以上内容来自「landezine」,感谢double S整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
派伦长廊