景观视频教程

金霍恩癌症治疗中心

建筑 / 医疗建筑 2020-4-1 07:25 © 作品由「快乐的angel」上传,最终解释权归作者所有 快乐的angel

The Kinghorn Cancer Centre

设计方:BVN建筑事务所

位置:澳大利亚 达令港 悉尼

分类:医疗建筑

内容:实景照片

图片:13张

金霍恩癌症治疗中心第1张图片

金霍恩癌症治疗中心第1张图片

委托人:加尔文研究所,圣文森特医院
建设时间:2012
图片来源:John Gollings

这是由BVN建筑事务所设计的金霍恩癌症中心。项目包括加尔文研究所和圣文森特医院(癌症治疗和临床服务)两部分。该癌症中心的设计初衷是,鼓励临床医务工作者和研究之间的物理知识交互。最重要的是,加强工作人员和病人之间的交流,促进思路和想法的形成与交换。为促进这一点,建筑被视为一系列具有功能性的空间元素,用以明确的区分科学研究工作和临床治疗。从南到北,以方便研究活动为主旨清晰的划分功能空间。空间序列依次为核心服务区,实验室,报告厅,会议室,最后到达一览无遗的公共区。建筑的每一个外立面都对应着不同的功能需求和市容建设要求。北立面来自于绿园酒店的垂直元素是对其屋顶绿化的呼应,同时也表明了电梯和服务核心的所在地。西立面,隐藏在在遮阳措施(遮阳措施的存在与否和时间以及太阳高度角有关)背后面对着维多利亚街的则外墙揭示了癌症中心的工作性质和复杂性。在较低处,遮阳棚和远处的U型玻璃通道组成了零售,医疗和商业所在地,使得病房区充满阳光和乐观的氛围。中庭陈列的是英国艺术家理查德·朗一件独特的艺术作品。该作品不仅丰富了使用者的体验感,也暗喻有机材料在工作中的运用就如同空间的自然愈合一样。

译者: 丢丢


The Kinghorn Cancer Centre unites the Garvan Institute (cancer research) and St Vincents Mater Hospital (cancer treatment and clinical services). The design aspiration of the Kinghorn Cancer Centre is to encourage physical and intellectual interaction between research and clinical staff, and most importantly, between the staff and patients, to provide the opportunity for new ideas and thoughts to be exchanged and formulated.To facilitate this, the building has been conceived as a set of functional and spatial elements that articulate the work of the scientists and clinicians. From south to north, the functional programme is clearly zoned to facilitate the research activity. The sequence of spaces moves from service core to laboratory, to write-up space, to meeting rooms, to the public atria where all activity is visible to anyone entering the building.Externally each of the facades discretely address the different functional and cityscape requirements of the building. On the northern façade, vertical elements are set back from the Green Park Hotel to respect its scale with the reflection garden and landscaped roof and to articulate the lift and service cores. To the west, and behind a sunscreen, (depending on whether one is viewing the structure by day or night, and the angle of the sun at the time) the series of facades facing Victoria Street reveal the complexity and work of the Centre.At the lower levels the awnings and U channel glazing with landscaped trellis beyond, address the retail, medical and commercial programme, filling the clinical areas with light and optimism.Installed in the atrium is a significant art piece from British land artist, Richard Long. The inclusion of this water work has been designed to enrich the user experience of Kinghorn and metaphorically connect the healing nature of the space to the organic materials used in the work itself.

金霍恩癌症治疗中心第2张图片

金霍恩癌症治疗中心第2张图片

金霍恩癌症治疗中心-2

金霍恩癌症治疗中心第3张图片

金霍恩癌症治疗中心第3张图片

金霍恩癌症治疗中心-3

金霍恩癌症治疗中心第4张图片

金霍恩癌症治疗中心第4张图片

金霍恩癌症治疗中心-4

金霍恩癌症治疗中心第5张图片

金霍恩癌症治疗中心第5张图片

金霍恩癌症治疗中心-5

金霍恩癌症治疗中心第6张图片

金霍恩癌症治疗中心第6张图片

金霍恩癌症治疗中心-6

金霍恩癌症治疗中心第7张图片

金霍恩癌症治疗中心第7张图片

金霍恩癌症治疗中心-7

金霍恩癌症治疗中心第8张图片

金霍恩癌症治疗中心第8张图片

金霍恩癌症治疗中心-8

金霍恩癌症治疗中心第9张图片

金霍恩癌症治疗中心第9张图片

金霍恩癌症治疗中心-9

金霍恩癌症治疗中心第10张图片

金霍恩癌症治疗中心第10张图片

金霍恩癌症治疗中心-10

金霍恩癌症治疗中心第11张图片

金霍恩癌症治疗中心第11张图片

金霍恩癌症治疗中心-11

金霍恩癌症治疗中心第12张图片

金霍恩癌症治疗中心第12张图片

金霍恩癌症治疗中心-12

金霍恩癌症治疗中心第13张图片

金霍恩癌症治疗中心第13张图片

金霍恩癌症治疗中心-13

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

金霍恩癌症治疗中心

本文转自 zhulong http://bbs.zhulong.com/101010_group_201807/detail10064888/
设计师 | 中国
金霍恩癌症治疗中心