景观视频教程

转化研究中心

建筑 / 医疗建筑 2020-4-1 15:29 © 作品由「世界之魔术师LL」上传,最终解释权归作者所有 世界之魔术师LL

Freidenrich Center for Translational Research

设计方:WRNS Studio

位置:美国 加利福尼亚 帕洛阿尔托

竣工:2012年

分类:医疗建筑

内容:实景照片

图片:17张

摄影师:Bruce Damonte

转化研究中心第1张图片

转化研究中心第1张图片

建筑面积: 30690 平方米

这座转化研究中心是斯坦福大学医学院为各学科间的创新合作与临床平行研究而建的。医学中心正在着手将原来分散的教学建筑整合成更为综合完整的校园,校内将以步行路为主要道路系统,而这座研究中心是该系统工程中完成的第一座建筑。这座建筑中的研究人员原来分散在斯坦福医学院的不同办公地点,阻碍了各学科间的合作,在同一屋檐下能够促进临床医生与研究员共同研制出对病患来说更实用的治疗方法。这座面积达30690平方英尺的研究中心中可以供250名研究员使用,包括三个研究组织:临床试验研究——为斯坦福目前几个临床研究提供支持;癌症临床试验办公室;光谱学研究。这一研究中心是斯坦福大学内一个独立的研究机构,学校要求这座新建筑要与医学院校园的风格相一致,而该设计正是以现代的方式对医学院的风格进行了解读,采用了石材、赤陶土、玻璃和木材作为主要材料;深深的游廊和檐口,创造出连续的外部空间。周围的空间非常开阔,与相邻建筑间留有相当的距离,主入口采用了赤陶土板装饰墙壁,上方的石墙形成了游廊,将人们引入一个安静的入口庭院。二层平台上可以俯瞰这个庭院的全貌,中庭的室外楼梯连接着建筑中所有楼层,门诊区位于一层,透过百叶欣赏庭院中丰茂的植被。这些室外公共空间是很有价值的,可作为研究人员工作之余的休憩场所,同时也延续了斯坦福大学优雅的景观传统。最上面的两层作为研究室、办公室和临床实验区。

The new Jill and John Freidenrich Center for Translational Research at Stanford University’s School of Medicine provides a home for innovative, collaborative, and interdisciplinary clinical and translational research. It is the first completed piece in the School of Medicine’s plan to transform some of its medical center properties from a parcel-zoned, suburban land use to a more integrated, pedestrian-focused campus.The practitioners in this building were previously housed in multiple locations on the Stanford Medical Center campus, which hindered interdisciplinary collaboration. Bringing them together under one roof will help clinicians and researchers discover useful therapies for patients.The 30,690-square-foot Freidenrich Center provides space for 250 staff members involved in clinical research and houses three organizations: the Clinical Trials Research Units, which supports many of Stanford’s studies involving human subjects; the Cancer Clinical Trials Office; and Spectrum, the Center for Clinical and Translational Education and Research, a Stanford independent research center.The university requested that the new buildings relate to the School of Medicine’s main campus identity. The design interprets Stanford’s campus vernacular in a contemporary way with a series of connected outdoor spaces; materials such as stone, terra cotta, glass, and wood; and deep arcades and roof eaves. The generous landscape sets this building apart from its immediate neighbors. The main entry walk from the street is framed by a terra cotta panel wall and stone-covered arcade, which leads to a quiet entry courtyard. A second-floor terrace overlooks this courtyard, and outdoor stairs connect all levels of the building from this central space. Clinic spaces on the ground floor enjoy views into screened and planted view courtyards. These common outdoor areas serve as useful spaces and quiet retreats for building users while reinforcing Stanford’s tradition of elegant landscape design. The two upper floors, for research and offices, are internally organized for clinical trial teams.

转化研究中心第2张图片

转化研究中心第2张图片

转化研究中心-2

转化研究中心第3张图片

转化研究中心第3张图片

转化研究中心-3

转化研究中心第4张图片

转化研究中心第4张图片

转化研究中心-4

转化研究中心第5张图片

转化研究中心第5张图片

转化研究中心-5

转化研究中心第6张图片

转化研究中心第6张图片

转化研究中心-6

转化研究中心第7张图片

转化研究中心第7张图片

转化研究中心-7

转化研究中心第8张图片

转化研究中心第8张图片

转化研究中心-8

转化研究中心第9张图片

转化研究中心第9张图片

转化研究中心-9

转化研究中心第10张图片

转化研究中心第10张图片

转化研究中心-10

转化研究中心第11张图片

转化研究中心第11张图片

转化研究中心-11

转化研究中心第12张图片

转化研究中心第12张图片

转化研究中心-12

转化研究中心第13张图片

转化研究中心第13张图片

转化研究中心-13

转化研究中心第14张图片

转化研究中心第14张图片

转化研究中心-14

转化研究中心第15张图片

转化研究中心第15张图片

转化研究中心-15

转化研究中心第16张图片

转化研究中心第16张图片

转化研究中心-16

转化研究中心第17张图片

转化研究中心第17张图片

转化研究中心-17

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

转化研究中心

本文转自 zhulong http://bbs.zhulong.com/101010_group_201807/detail10063107/
转化研究中心