景观视频教程

Cheng Brier住宅,美国加州 / Swatt Miers Architects

建筑 / 商业办公 2019-12-13 11:56 © 作品由「超凡脱俗」上传,最终解释权归作者所有 超凡脱俗

设计概述 | Project Description

这座6000平方英尺的住宅呈阶梯状分布在Tiburon的一个陡峭的场地上,拥有戏剧化的海湾视野。建筑以明亮的白色灰泥、柚木和灰色的石灰石为主要材料,朝向街道的立面围合以独特的木制屏墙。起居空间敞开于自然景观,宽阔的木制甲板和悬臂式的露台为居住者带来充足的户外活动空间。水元素作为住宅中最为突出的特点,从入口处的瀑布逐渐转变为贯穿公共区域的狭长水景,最终延伸至朝向海湾的泳池区域。

This 6,000-square-foot home terraces down a steep sloped lot in Tiburon with dramatic views of the bay. The material palette is an elegant combination of bright white stucco, teak and gray limestone, with the street-facing facade featuring a dramatic teak screen. The living spaces open up to the views, and the large decks and cantilevered terraces allow for ample outdoor living. Water is a prominent feature of this home, beginning with a waterfall at the entry that becomes a narrow water feature running directly through the public living areas and out to the pool facing the bay.

▼住宅概览,project overview

设计特色 | Features

住宅共包含3个楼层,顺着陡峭的山势逐步下降。入口和所有的公共空间(包括厨房、餐厅、起居室和家庭空间)均设置在中间楼层,可通过东西两侧的楼梯进入。

The home is organized on three levels that step down the steep hillside. The entry and all ‘public’ spaces – kitchen, dining, living and family spaces – are located on the middle level, accessed by dual landscape stairways from the east and west ends of the property.

▼住宅顺着陡峭的山势逐步下降,the home is organized on three levels that step down the steep hillside

▼入口路径,entry way

双层高的起居室在连接纵向空间的同时也为室内增添了戏剧化的观感。卧室被布置在顶层,主人套房还包含一个能够俯瞰旧金山湾的日式露天温泉。为儿童准备的游戏区域则位于底部的楼层。朝南的每个楼层都设有纵深的悬臂式露台,将室内空间延伸至室外,创造出坐拥旧金山湾最美风景的户外居住空间。

A double height living space adds drama and vertical connectivity to the interior spatial composition. Family bedrooms are located on the upper level, with the master suite featuring a private outdoor Japanese ‘onsen’ open-air bathing area that overlooks San Francisco Bay. A children’s play area is located on the lower level. Deep, cantilevered terraces are located on the south side of all levels of the home, extending interior spaces to the exterior, and creating outdoor living areas that overlook some of the most beautiful views in the San Francisco Bay Area.

▼起居室,living space

▼朝南的每个楼层都设有悬臂式露台,deep, cantilevered terraces are located on the south side of all levels of the home

▼夜晚的户外空间,outdoor living space by night

中间层的带有悬臂甲板的泳池是住宅的景观特色之一,它通过贯穿室内外的狭长水道与入口处的水景相连。

Landscape features include a pool with cantilevered decks at the middle level, connected to an entrance water feature by an interior and exterior narrow water runnel that slices through the home, connecting the two.

▼泳池,pool

位于上坡侧的北立面设有间隔紧密的柚木屏墙,带来强烈的纵向节奏,同时保证了住宅在周围街区中的私密性。相对地,建筑南侧以通高的玻璃立面围合,尽最大可能引入了旧金山弯曲的标志性景观。

The north, uphill side of the home, has been designed with a strong rhythm of closely spaced teak vertical mullions, providing a sense of screened privacy from the uphill neighbors. In contrast, the south side of the home is clad in floor to ceiling glass, maximizing some of the most iconic view in the San Francisco Bay Area.

▼北立面的柚木屏墙,the rhythmic teak screen on the north

住宅下方是一系列步道和被岩石包围的平台,顺应地形一路延伸至场地底部的池塘。明亮的白色灰泥与来自爱琴海的石灰石构成了优雅的水平印象;染色的西部红雪松木板和柚木板和谐搭配,在入口所在的北立面形成一道富有韵律感的屏墙。

Below the home, a series of pathways and rock framed terraces lead to a pond at the bottom of the site. The material palette is an elegant combination of bright white stucco, Aegean limestone set in a custom horizontal pattern, stained Western Red Cedar horizontal boards and teak planks, used for the rhythmic screen wall on the north, entrance side of the home.

▼一系列步道和被岩石包围的平台,a series of pathways and rock framed terraces lead to the bottom of the site

Details

Project size: 6000 ft2

Site size: 38220 ft2

Completion date: 2016

Building levels: 3

Project team: Swatt | Miers Architects

More:Swatt Miers Architects。更多关于他们:Swatt Miers Architects on gooood

本文转自 gooood http://www.gooood.cn/cheng-brier-house-by-swatt-miers-architects.htm
设计师 | 中国
Cheng Brier住宅,美国加州 / Swatt Miers Architects