景观视频教程

Bjørnsletta School

图库/校园景观/2018-11-5 22:01 79 0 收藏

布朗斯莱塔学派
Bjørnsletta School

StnEng&BeGo:BJ.RNSLITTA是一所小学和中学,大约有800名学生,有一个陪同的运动厅。在一个非常紧凑和倾斜的场地上的大型建筑项目要求建筑师和景观设计师在建筑的位置和通用设计方面进行创新的合作。我们这个项目的目的是把场地高度差18米提高到建筑和景观设计的一个附加值。像体育馆这样需要空间的区域建在地形中。屋顶表面用于区域的玩耍和停留。图中的高度差异是在建筑物中进行的,给出了两个平坦的、功能性的主要层次。有三个独立的翅膀和体积,建筑出现在规模和材料的绿色,郊区环境。
Østengen & Bergo: Bjørnsletta is a primary and secondary school for approximately 800 pupils, with an accompanying sports hall. A large building program on a very compact and sloping site demanded an innovative collaboration between architect and landscape architect in relation to the building’s location and universal design. Our intention with the project has been to turn the site height difference of 18 meters to a plus both for the building and landscape design. Space demanding areas such as the sports hall is built into the terrain. The roof surface is used for areas to play and stay. The height difference of the plot is taken in the building, giving the grounds two flat, functional main levels. With three separate wings and volumes, the building emerges both in scale and materials to the green, suburb surroundings.

© Østengen&Bergo

© Jiri Havran

© Jiri Havran

© Jiri Havran

© Jiri Havran

© Jiri Havran

© Jiri Havran

© Tove Lauluten

© Østengen&Bergo

© Tove Lauluten

© Tove Lauluten

© Østengen&Bergo

学校有一个科学的轮廓来激发学生的好奇心和惊奇,新的设施支持这一点。作为奥斯陆第一所被动住宅学校,该项目强调环保材料和运输。停车场的面积是最低的,而自行车停车则是优先考虑的问题。一些小的信息板教材料、植被、日常能源和水消耗。大面积的地块有珍贵的现存植被。这在很大程度上是通过保持自然的,绿色的理由,在情节的边缘至少在磨损。总体而言,该项目作为普遍设计和环境友好,与它的背景良好的关系。这不是根据自然条件授予的。B.R.RNSLITTA学校荣获奥斯陆市建筑奖2015荣誉奖。
The school has a scientific profile to stimulate the pupil’s curiosity and wonder, and the new facilities support this. As Oslo’s first passive house school, the project emphasizes environmentally friendly materials and transport. Areas for car parking are a minimum, while bicycle parking is a priority. Several small information boards teach about materials, vegetation, daily energy and water consumption. A large area of the plot had valuable, existing vegetation. This is largely preserved by keeping natural, green grounds in the outskirts of the plot where the wear is at least. Overall the project emerges as universal designed and environmentally friendly, in good relation to its context. This was not granted on the basis of the natural conditions. Bjørnsletta School was awarded honorable mention by the City of Oslo Architecture Prize 2015.

数据:
Data:

景观设计师:史腾根贝格景观设计师
Landscape architect: Østengen & Bergo Landscape Architects

地点:挪威奥斯陆
Location: Oslo, Norway

客户:BYGG奥斯陆KF
Client: Undervisningsbygg Oslo KF

建筑师:L2建筑师事务所(HTTP://www. L2.NO/)
Architect: L2 Architects (http://www.l2.no/)

项目类型:中小学、体育厅
Type of project: Primary and secondary school, sports hall

面积:18平方米000
Area: 18 000 m2

实现方式:2014
Realization: 2014

图像信用:照片Jiri Havran,照片托夫LulutEn,其中没有明确的信贷。
Image credits: Photograph Jiri Havran, Photograph Tove Lauluten, where not specified credit Østengen&Bergo.

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部