景观视频教程

Arnhem Central

图库/公共空间/2018-11-8 22:13 69 0 收藏

火车站
Arnhem Central

B+B局:阿纳姆正以一个壮观的新站进入一个新的阶段。各种交通流-火车,公共汽车,电车,汽车,行人和骑自行车-汇聚在这里的城市景观,侧重于促进接触。建筑事务所UnStudio制定了车站区总体规划,设计了公交枢纽、站台、办公楼等设施。局B+B城市主义和景观设计公共空间,面积4万5000平方米。
Bureau B+B: Arnhem is entering a new phase in its existence with a spectacular new station. Various transport flows — trains, busses, trams, cars, pedestrian and cyclists — converge here in an urban landscape that focuses on facilitating encounters. Architecture office UNStudio drew up the masterplan for the station area and designed the public transport terminal, platforms, office towers and other facilities. Bureau B+B urbanism and landscape architecture designed the public space, an area of 45 thousand square meters.

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Frank Hanswijk

© Ben ter Mull

© Frank Hanswijk

© Ben ter Mull

© Bureau B+B

© Bureau B+B

阿纳姆的车站区位于Hoge Veluwe景观与尼德里恩河汇合处。这一地区的显著特点是地形显著,高度相差达二十米。这形成了一个设计的基础,在该设计中,公共空间被解释为一个连续空间,容纳各种游客流动、设施和经验。允许公共交通终端的楼层和公共汽车站无缝地进入室外空间,创造一个连续的接地平面。天然石材铺装是在起伏的平面上以不同的方向铺设的,不锈钢图形巧妙地标记了地形。高度差异由桥面上的石褶桥接。安装有木座椅,折叠成长凳,连同绿化,提高空间质量。由于其滚动的表面,车站周围环境被发现为国际滑冰区,增强了场地的振动性。由于地面平面的坚固细节和耐用的街头家具,这一新类别的用户的到来很容易适应。
The station area in Arnhem is situated in an area where the Hoge Veluwe landscape meets the River Nederrijn. A distinguishing feature of this area is its remarkable topography, with height differences of up to twenty metres. This forms the basis for a design in which the public space is interpreted as a continuous space that accommodates various visitor flows, amenities and experiences. Allowing the floors of the public transport terminal and the bus station to continue seamlessly into the outdoor spaces, creates one continuous ground plane. Natural stone paving is laid in various directions in response to the undulating plane, and stainless-steel figures subtly mark the topography. Height differences are bridged by stone folds in the plane. Fitted with wooden seating, the folds transform into benches that, together with the greenery, enhance the quality of space. On account of its rolling surface, the station surroundings have been discovered as an international skate zone, enhancing the vibrancy of the place. Thanks to the sturdy detailing of the ground plane and the durable street furniture, the arrival of this new category of users is easily accommodated.

从Hoge Veluwe到Nederrijn的景观转变也表现在种植上。沿着较低的东侧,在阴凉处茁壮成长的植物确保了一种坚固的华丽品质,而喜欢干燥条件的色彩丰富的植物定义了更高和更阳光的区域的外观。分布在整个地区,令人印象深刻的梧桐树对阿纳姆的绿色身份表示敬意,并在这一地区放松了方向。透明的蜂蜜蝗虫标志着会合点和遭遇地。
The landscape transition from Hoge Veluwe to Nederrijn is also expressed in the planting. Along the lower eastern side, plants that thrive in the shade ensure a sturdily luxuriant quality, while colourful plants that prefer dry conditions define the appearance of the higher and sunnier areas. Scattered across the area, impressive sycamores pay homage to the green identity of Arnhem and ease orientation in the area. Transparent honey locusts mark meeting points and places of encounter.

照明概念已经与Atelier Lek合作开发。线性照明和照明集成到扶手的阶梯,提高了景观的清晰度。靠近绿化区和座位的小灯柱创造了吸引人的环境,地面上的聚光灯突出了车站区的巨树。
The lighting concept has been developed in collaboration with Atelier Lek. Linear illumination and illumination integrated into the handrails of steps enhance the legibility of the landscape. Small lampposts positioned close to areas of greenery and seating create attractive settings, and spotlights in the ground highlight the monumental trees in the station area.

风景园林局:B+B城市主义与风景园林
Landscape Architecture: BUREAU B+B
urbanism and landscape architecture

地点:阿纳姆/荷兰
Location: Arnhem / The Netherlands

面积:4,5公顷
Area: 4,5ha

完成:2015
Completion: 2015

照片:Frank Hanswijk,Ben Ter Mull
Photos: Frank Hanswijk, Ben Ter Mull

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部