华展街具

Empúries遗址游客中心,西班牙 / Fuses-Viader Arquitectes

图库/公共空间/2018-8-25 08:47 188 0 收藏

该项目位于Empúries希腊罗马式古建筑遗址的东南端,周围环绕着如那不勒斯城般的美景。悠久的历史和独特的景观为其赋予了宝贵的价值。该项目为这一敏感的场地赋予了一系列新的功能空间,包括访客接待区、售票处、商店、多功能室、咖啡厅、带有露台的餐厅以及基础服务设施,面积共计1079平方米。

With beautiful views of the Greek Neápolis, the new building is located in the south-east end of the archaeological greco-roman set of Empúries. It is a highly sensitive place given its patrimonial and landscape interest.The project solves a mixed program with a visitors welcome area, ticket desk, shop, multi-purpose room, coffee shop, restaurant with terrace and service facilities. The overall built area is 1079sqm.

▼鸟瞰图,aerial view ©Fuses Viader Arquitectes

▼建筑师利用路面与场地之间的高差打造了一个嵌入式的、带有绿色屋顶的单层体量,the building uses the existing height difference between the top level of the road and the low one of the terrain, to build a half- buried single floor with green roof ©Fuses Viader Arquitectes

新的建筑并未试图模仿或融入Empúries遗址的强烈特征,相反,它以一种新的姿态成为了周围花园的一部分。建筑师利用路面与场地之间的高差打造了一个嵌入式的单层体量,铺满植被的绿色屋顶使其与周围的花园融为一体,降低了新建筑对于周围环境的视觉冲击。

The architecture of the new building does not try to emulate or to join the “strong architectures” of Empúries, on the contrary, it develops a building that becomes a part of the surrounding gardens. The building uses the existing height difference between the top level of the road and the low one of the terrain, to build a half- buried single floor with green roof, becoming one with the surrounding gardens and reducing the visual impact of the new construction.

▼入口立面,entrance facade ©Josep M. Torra

▼入口细部,entrance ©Josep M. Torra

▼整个建筑以单一的钢筋混凝土材料建成,all the construction is made with a single material: reinforced concrete ©Carlos Suárez-Kilzi

整个建筑以单一的钢筋混凝土材料建成,且采用了不同的饰面:藤条材质的天花板、木制墙壁以及灰泥地面。这为整个建筑群赋予了连续且质朴的外观。

All the construction is made with a single material: reinforced concrete, with different finishes. Cane for the ceiling, wooden planks for walls and plastered for the floor. This creates continuity and a stony and stark look throughout the complex.

▼藤条材质的天花板,the ceiling is built with cane ©Carlos Suárez-Kilzi

▼木制墙壁和灰泥地面,wooden walls and plastered floor ©Josep M. Torra

▼室内细部,interior view

©Josep M. Torra

©Carlos Suárez-Kilzi

建筑的平面将不同的功能空间组织在一个线性的序列上,成为入口区域和遗址区之间的过渡空间。建筑的入口和中心地带各设有一个斜面的屋顶,其中后者的尺寸较大,形成一个半遮盖的中庭空间,将不同的空能空间连接起来。

The plan organizes the building in a linear scheme that acts as a transitional space between the access zone and the monumental complex, with a sequence of two compressions, one at the entrance of the building and another one exiting towards the ruins with a widening in the central zone, where a semi-covered patio is placed acting as a link between the different intended uses.

▼半遮盖的中庭空间将不同的空能空间连接起来, a semi-covered patio is placed acting as a link between the different intended uses ©Josep M. Torra

▼中庭细部,detailed view ©Carlos Suárez-Kilzi

▼材料细部,material ©Josep M. Torra

▼场地平面图,site plan

▼首层平面图,ground floor plan

▼屋顶平面图,roof plan

▼立面图,elevations

▼剖面图,sections

▼结构细部,detailed section

Visitors Center at the Archaeological Site of Empúries

PROJECT CREDITS

Architects:

Fuses-Viader Arquitectes (Josep Fuses, Joan M. Viader)

Project team:

Carla Arruebo, Jordi Serra, Pilar Arbonés.

Structural engineering:

Blázquez-Guanter Arquitectes SLP

Quantity surveyor:

Adèvol Consultors Associats SLP (Elena García, Cristina Carmona)

Client:

Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General del Patrimoni CUltural

Photography:

Fuses Viader Arquitectes,Carlos Suárez-Kilzi,Josep M. Torra

PROJECT INFO

Location: C/Museu 27, 17130 – L’Escala, Spain. Builtarea:1.079 sqm

Project: 2007

Construction: 2010-2014

MEDIA/CONTACT INFO

Fuses-Viader Arquitectes | C/ Bonaventura Carreras Peralta 5, 1 floor – 17004, Girona – Spain fusesviader@coac.net

www.fusesviader.com

Instagram: @fusesviader

www.macempuries.cat

Carlos Suárez-Kilzi (@cskilzi)

Josep Maria Torra (@josepmariatorra)

More:Fuses-Viader Arquitectes。更多关于:Fuses-Viader Arquitectes on gooood

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部