景观视频教程

Berta Kröger Plaza

图库/公园广场/2018-11-8 22:16 101 0 收藏

Berta Kr奥格广场
Berta Kröger Plaza

Reais Landschaftsarchitekten:汉堡威廉姆斯堡区的城市结构和社会结构目前处于变化之中。正因为如此,在这个非常城市空间中创造一种认同感尤为重要。威廉姆斯堡火车站和贝塔·克雷格广场周围的地区由于许多立面的过渡性质和缺乏城市结构连接而只能部分满足这一要求。因此,我们的景观建筑概念的目的是创造一个连贯的平衡,以现有的建筑,使一个邀请的气氛,可以作为一个独特的氛围和身份的基础上的四分之一。
relais Landschaftsarchitekten: The urban fabric and social structure of Hamburg’s Wilhelmsburg quarter are currently in a state of flux. Because of this, it is especially important to create a sense of identity within this very urban space. The area surrounding the Wilhelmsburg train station and Berta Kröger Plaza only partially satisfies this requirement due to the transitory nature of many of the area’s facades and a lack of urban structural connections. The aim of our landscape architectural concept was therefore to create a coherent counterweight to the existing architecture in order to make an inviting atmosphere that can serve as a basis for a distinct ambiance and identity within the quarter.

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© relais Landschaftsarchitekten

这要求在火车站和伯莎·克雷格广场之间的空间中创造出清晰的空间和可理解的空间。广场和连接它们的通道都通过使用灰色混凝土铺路机提供了均匀的表面,这使得整个开放空间在空间上连贯一致。通过在通往Bertha Kr -格勒广场的入口区域使用相同的铺面,已经建立了一个一致的空间系统。浅颜色的“流线”是由大的混凝土板沿整个长度铺筑的。这些流水线从西到东贯穿项目工地,从火车站前庭通往伯莎·克雷格广场,在那里,它们“流畅”并成为广场现有10米网格的一部分。
This required the creation of spatial clarity and comprehensibility in the space between the train station and Bertha Kröger Plaza. Both plazas and the passage that connects them were provided with a uniform surface through the use of grey concrete pavers, which now makes the entire open space spatially coherent. By using the same paving in the entrance areas that lead to Bertha Kröger Plaza, a consistent spatial system has been created. Lightly coloured ‘flowing lines’ made of large concrete slabs course through the new paving along its entire length. These flowing lines run through the project site from west to east, leading from the train station forecourt to Bertha Kröger Plaza, where they “smooth out” and become part of the plaza’s existing 10-metre grid.

通往火车站的长廊的狭长空间轮廓,即所谓的班霍夫斯巴塞,通过沿着火车站的南缘建造一个所谓的拉塞梯而得到加强。这个草坪区域的侧面是由钢边缘形成的,并通过通往相邻住宅区的车道交叉。流水线从头到尾贯穿草坪,其表面轮廓柔和,在邻近的铺设区域上方10到75厘米之间起伏。小冠,多茎开花树木也已种植在草坪上,并在三个地方的草坪边缘上升形成座位。
The elongated spatial contour of the corridor leading to the train station, the so-called Bahnhofspassage, has been reinforced through the creation of a so-called Rasentide along its southern edge. The sides of this lawn area are formed by steel edging and crossed by driveways leading to the adjacent residential complexes. The flowing lines run through the lawn from end to end, while its surface is gently contoured, rising and sinking in a series of waves that are between 10 and 75 cm above the adjacent paved area. Small-crowned, multi-stemmed flowering trees have been planted in the lawn as well, and at three places the edge of the lawn rises to form seating.

伯莎Kger广场的中心区域是利用一个树木网格和八个坐式岛屿,称为西兹蒂登,在空间上建造的。这些元素是进入广场的流动线条的延伸。从铺路石上浮出来呈波浪状的长凳排成不同的长度,在树旁和树周围延伸。它们为广场作为市场的使用提供了一个框架,并且还充当贯穿这个城市空间的城市节奏的主要元素。
The central area of Bertha Köger Plaza is spatially structured through the use of a grid of trees and eight set-piece sitting islands called Sitztiden. These elements are an extension of the flowing lines that come into the plaza. The lines of benches that rise up out of the paving in the shape of waves are of different lengths and run next to and around the trees. They provide a framework for the plaza’s use as a market and also serve as the main element of the urban rhythms that run through this urban space.

项目:Berta Kr奥格广场
Project: Berta Kröger Plaza

地点:汉堡威廉斯堡
Location: Hamburg-Wilhelmsburg

景观建筑:RelaIs Land StavaStReCKETEN
Landscape architecture: relais Landschaftsarchitekten

委托人:汉堡自由汉萨城市/ ffentlichen Raumes管理公司
Client: Free and Hanseatic City of Hamburg / Fachamt Management des öffentlichen Raumes

同行评议过程,2009/第一奖
Peer Review Process, 2009 / 1st Prize

竣工日期:2015年10月
Completion: October 2015

面积:17000米
Area: 17,000 m²

照片:Hanns Joosten
Photos: Hanns Joosten

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部