景观视频教程

Toni Areal – Pixel Park

图库/公园广场/2018-11-5 22:03 76 0 收藏

托妮区域-像素公园
Toni Areal – Pixel Park

工作室弗洛坎景观建筑师:密度,城市性和兴奋强度- 30米以上的地面在苏黎世西部。在原托尼工厂所在地的新艺术大学的屋顶花园里,室外空间为学生创造了一片绿色的绿洲,那里有如潮水般涌动的新建高层建筑、技术建筑、烟囱、中庭和音乐厅。在这里,植物生长在堆叠的木箱里,形成一个像像素一样崎岖的景观。这是一个自相矛盾的花园:没有时间就建成了,并且准备在建筑的最后一天使用,与大多数公园不同,它没有经历过漫长的发展阶段。然而郁郁葱葱的花园还远未完成——它的主要原则不是生长,而是腐烂。一个2600平方米的城市世界的外观和激进的个性小私家花园。堆放的箱子经过两年多的预栽培,带有适合于环境的五彩缤纷的植物组合,包括多年生植物、草本植物和柳树等小灌木。最终,盒子会腐烂,植物种类会混合,像素化的景观会长成软土丘,形成屋顶的土壤基层,使植物生长。这种特定的系统和强大的身份是仔细研究的位置和设想从一开始就使用的高度,结合屋顶上的水的可用性,短的施工周期和结构高度的建筑限制。堆叠像素的崎岖世界反映了自然和人为的共生关系,反映了场所和环境。在这里,被广泛引用的景观建筑学的过程已经颠倒过来:这个过程从明显的结束开始,伴随着腐朽。
Studio Vulkan Landscape Architects: Density, urbanity and exciting intensity – 30 metres above ground in Zurich West. On the roof garden of the new University of the Arts on the site of the former Toni factory, the outdoor space creates a green oasis for students in an area where there has been a surge of new high-rises, technical buildings, chimneys, atriums and concert halls. Here, plants grow in wooden boxes stacked to create a pixel-like rugged landscape. It is a paradoxical garden: built in no time and ready for use on the final day of construction, it hasn’t, unlike most parks, gone through a long development phase. Yet the lush garden is far from finished – its primary principle is not growth, but decay. A 2,600 m2 urban world with the appearance and radical individuality of a small private garden. The stacked boxes were pre-cultivated over two years with a colourful mix of plants suitable for the environment, including perennials, herbs and small shrubs such as willow. Eventually, the boxes will decay, the plant species will mix and the pixelated landscape will grow into soft mounds, forming the roof’s base soil layer that will enable plant growth. This specific system and strong identity is the result of a careful study of the location and the envisaged intense level of use from the beginning, combined with the availability of water on the roof, short construction period and architectural limits on structural height. As a symbiosis of nature and artificiality, the rugged world of stacked pixels reflects the place and the environment. Here, the much-cited processuality of landscape architecture has been reversed: the process begins at the apparent end – with decay.

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Daniela Valentini

@ Noemi Chow

@ Noemi Chow

@ Daniela Valentini

@ Vulkan

地点:瑞士苏黎世62, 8005路
Location: Förrlibuckstrasse 62, 8005 Zurich, Switzerland

项目阶段:2006、第一大奖赛;2000年至2014年建设
Project phases: competition in 2006, 1st prize; construction 2000-2014

委托人:苏黎世ALALALUNE UNTENNEHMG公司
Client: Allreal Generalunternehmung AG, Zurich

景观设计师:苏黎世维尔坎景观建筑师事务所
Landscape architect: Studio Vulkan Landscape Architects, Zurich

建筑师:EM2N,苏黎世
Architect: EM2N, Zurich

建筑工程师:Walt + GalMARIIN AG,苏黎世
Construction engineer: Walt + Galmarini AG, Zurich

摄影:Daniela Valentini(DV),Noemi Chow(NC)
Photography: Daniela Valentini (dv), Noemi Chow (nc)

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部