华展街具

Laasby Sea Park

图库/公园广场/2018-8-24 19:24 406 0 收藏

拉斯比海洋公园
Laasby Sea Park

拉斯比海洋公园是丹麦第一个专门为气候变化、跨体育馆和娱乐活动设计的海洋公园。
LABLAND architects: Laasby Sea Park is the first of its kind in Denmark designed specifically for climate change, cross-gym and recreational use.

几年前,在小Jutalic镇,Laasby,你会发现一个老厂区日益被草丛和灌木丛所取代。没有人使用该地区或与之有任何关系。在附近,你会找到一个老年人的家,2013的人发现它的地下室被气候变化造成的大量雨水淹没。而不是把雨看作是一个只需要被移除的问题,我们开始研究风景园林领域的其他选择。今天,拉斯比海洋公园利用雨水作为一种资源,将旧工业区改造成一个充满乐趣的活动公园,使城市景观独特,是一个有吸引力的居住和居住的地方。
A few years ago in the small Jutlandic town, Laasby, you would find an old factory area being overtaken by grass and bushes day by day. No one used the area or had any relation to it. Nearby you would find a home for the elderly, which back in 2013 found its basements flooded by enormous amounts of rain caused by climate change. Instead of seeing rain as a problem that only has to be removed we started investigating alternative options in the field of landscape architecture. Today Laasby Sea Park makes use of the rainwater as a resource to transform the old industrial area into a liveable park full of fun activities, which moreover makes the town landscape unique and an attractive place to live and stay.

在2016年秋季,为了新娱乐活动公园的开放,大量的小纸船被放入水中。半个城镇的人聚集在一起庆祝这个公园,这个公园是与拉斯比市民密切合作设计的。拉斯比海洋公园由三个暴雨蓄水池组成,这些蓄水池加强了景观,防止未来雨水量的增加。水库有三个不同水位:正常水位、5年洪水和100年洪水,这使得海洋公园成为未来的持久解决方案。
In the fall of 2016 a great amount of small paper boats were put in the water to the opening of the new recreational activity park. Half of the town was gathered to celebrate the park, which was designed in close cooperation with the citizens of Laasby. Laasby Sea Park is constructed with three storm water reservoirs that strengthen the landscape against the rising volumes of rain in the future. The reservoirs work with three different levels of water; for normal levels, for 5-year floods and for 100-year floods, which make the Sea Park a lasting solution in the future.

特殊设计的交叉配合元件放置在水库周围和内部。雕塑元素既可以用于体育锻炼,也可以作为儿童游戏设施。当被5年的降雨事件击中时,部分元素将被水隐藏,但是您仍然能够访问这些设施。在100年的雨季中,大部分的设施都处于水下,只能作为雕塑元素来工作,而不能作为健身区。所以不管水位如何,公园里仍有值得参观的东西。景观总是在动态的镜像自然中变化。
Special designed cross-fit elements are placed around and within the reservoirs. The sculptural elements can both be used for physical training and as play installations for children. When hit by a 5-year rain event, a part of the elements will be hidden by water but you will still be able to access the facilities. During the 100-year rain event a great part of the facilities are under water and only work as sculptural elements rather than workout areas. So no matter the level of the water, there’s still something going on in the park worth visiting. The landscape is always changing in a dynamic mirroring nature.

在水库周围,你会发现一条0.5英里长的步行小路连接着整个区域,并邀请儿童、成年人和老年人去探索海洋公园。这条小路带你到一个沙滩排球场,一个充满自然气息的游乐场,一个多山的滑板场和一个休息区,它由木制的坐式台阶组成,通往一个蓄水池。
Around the water reservoirs you will find a 0.5 miles long walking path that connects the area and invites children, adults and elderly to explore the Sea Park. The path takes you to a beach volleyball court, a nature inspired playground, a hilly landscape for skateboarding and a resting area constructed as wooden sitting steps down to one of the water reservoirs.

拉斯比海洋公园最近被授予Skand Errbg市建筑奖2017。此外,该项目得到了丹麦文化和体育设施基金会、里尔达尼亚和丹麦户外理事会600万丹麦克朗的资金支持。基金会希望这个独特的气候公园将成为气候变化解决方案的示范项目,这将激励其他面临类似挑战的郊区地区。
Laasby Sea Park has recently been awarded The Architecture Award of Skanderborg Municipality 2017. Furthermore the project has been financial supported with 6 million DKK by The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities, Realdania and The Danish Outdoor Council. The foundations hope that this unique climate-park will become a demonstration project for climate change solutions, which will inspire other suburban areas facing similar challenges.

写字楼名称:拉邦建筑师事务所
Office name: LABLAND architects ApS

参赛者在项目中的作用:管理承包商、草图、项目设计、公共采购和筹款
Role of the entrant in the project: Management contractor; sketching, project design, public procurement and fundraising

网站:www. LabLand Studio.com
Website: www.lablandarchitects.com

参与景观设计的其他设计师:EVIDAN A/S和工程公司Viggo Madsen A/S
Other designers involved in the design of landscape: EnviDan A/S and engineering firm Viggo Madsen A/S

项目地点:拉斯比海洋公园,Niels Bohrs Vej,8670拉斯比,丹麦。
Project location: Laasby Sea Park, Niels Bohrs Vej, 8670 Laasby, Denmark.

设计年份:2017—2016
Design year: 2017 – 2016

年建成:2016
Year Built: 2016

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部