华展街具

Charlottenlund

图库/公园广场/2018-8-24 17:28 248 0 收藏

夏洛滕伦德
Charlottenlund

Lo:Le:该项目通过工具规划、战略定位、整合的参与过程和高度的设计抱负来展示景观建筑如何能够产生真正使人们聚集在一起并促进公共卫生的空间。夏洛特登伦公园被证明是一个罕见的季节表演-公园同样充满活力和人口在冬天和夏天。
Lo:Le: The project demonstrates how landscape architecture through instrumental programming, strategic location, integrated participatory process and high design ambitions can produce spaces that really bring people together and promote public health. Charlottenlund park proves a rare seasonal performance – the park is equally lively and populated in winter as in summer.

Troms市政府通过促进Troms的大多数公民无需开车即可进入的地区的广泛活动,将重点放在公共卫生上。人们一直强调创造一个容易接近、美观的公园,以促进社会交往和体育活动。公园还具有战略潜力,可作为开启森林中更广泛可能性的大门,从公园延伸出去,从而扩大公共卫生贡献。这条沿着特罗姆索岛顶部延伸的轻轨,是滑雪、骑自行车、从居民区步行到大型工作场所(如大学和区域医院)的软性基础设施,也经过公园,将其连接到更广泛的娱乐网络。
Tromsø municipality has with this project focused on public health through facilitating a wide range of activities in an area accessible to most citizens of Tromsø without having to drive. There has been emphasis on creating an accessible and aesthetically attractive park that promotes social interactions and physical activity. The park also holds a strategic potential to serve as a gate opening a wider range of possibilities in the forest that extends out from the park thus extending the public health contribution. The light trail that runs along the top of the Tromsø island as a soft infrastructure for skiing, cycling, and walking from residential areas to large work-places such as the university and the regional hospital also passes by the park connecting it to a more extensive recreational network.

@ Kristina Schroder

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Kristina Schroder

@ Kristina Schroder

@ Kristina Schroder

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Foto-HR

@ Kristina Schroder

@ Kristina-Schroder

@ Lo:Le

@ Foto-HR

@ Foto-HR

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Kristina Schroder

@ Foto-HR

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Lo:Le

@ Foto-HR

@ Lo:Le

@ Lo:Le

除了许多活动外,该项目还强调整体审美品质和区位认同,以确保它也将是一个社交和见面的好地方。促进自发的非正式活动一直是优先考虑的问题,包括那些在有组织的体育运动中感觉不自在的人。这就是为什么人工草地有蓝点,而不是足球的标记-设计积极寻求鼓励替代使用。该项目还确保包括竞争力较弱的活动,如爬山和骑自行车,因为这是记录在案的重要增加体育活动,特别是在女孩。这种包容性编程似乎很成功——参观公园的人数不断增加,所有年龄和能力都有所体现。
The project has, in addition to the many activities, emphasized the overall aesthetic quality and location identity to ensure it will also be a great place to just socialize and meet. Facilitating spontaneous informal activity has been a priority to include those who do not feel at home in the organized sports. This is the reason the artificial grass field has blue dots rather than markings for football – the design actively seeks to encourage alternative uses. The project has also made sure to include less competitive activities such as climbing and cycling, as this is documented to be important to increase physical activity especially among girls. This inclusive programming seems a success – an increasing number of people visit the park and all ages and abilities are represented.

该项目以多种方式展示可持续性和包容性设计。大量的用户都通过Facebook的开放页面、与用户的会议、志愿工作等参与到设计阶段。建设过程本身也涉及社会工作/社区项目,例如为青少年建造木质小径的Sr-Tromsya社区服务。池塘。通过设计过程,还与挪威残疾人协会进行了持续对话,导致特别调整,如围绕着攀登塔浇铸橡胶盖。该项目的财政有限,并积极工作,以最大限度地发挥他的整个过程。项目团队一直在共同努力,寻找合理、经济的解决方案,而不损害重要品质。该项目强调了尽可能使用本地参与者——从设计到执行和材料交付。
The project demonstrates sustainability and inclusive design in several ways. A great number of users have been involved in the design phase, both through an open Facebook page, meetings with users, voluntary work etc. The building process itself also involved social work/community projects such as the Sør-Tromsøya community service for teens that built the wood path around the pond. Through the design process there was also a continuous dialogue with the Norwegian Handicap Association leading to special adjustments such as the cast rubber cover around the climbing tower. The project had limited finances and has worked actively to maximise his throughout the process. There has been a joint effort in the project team to find rational, economical solutions without compromising important qualities. The project has emphasized the use of local actors as far as possible – from design to execution and delivery of materials.

夏洛特登伦公园一年四季都致力于表演,其设施从冬季的新滑雪场/雪橇场和溜冰场到夏季的飞盘高尔夫、人行道、沙排等等。公园还提供了座位区,为不同的风向,篝火场地和有盖的小屋提供庇护所。从一开始就选择与场地合作和作为资源一起玩耍——红色跑道弯曲远离珍贵的树木和弯曲的山丘和凹凸处,以避免炸掉天然岩石。这个地区也是一个大的集水区,在项目开始之前是一个沼泽——所有的暴雨水都是本地管理的,被保留,并导致自然接受者;在活动区南部的一个池塘。与佛罗里达州特罗姆索市和托洛姆索市景观和领土研究学院合作,已建成2个雨水花园作为冷气候LOD试点项目。现有的植被被作为气候植物保存在中部地区,一路围着公园围拢成一个吸引人的空间——森林中的一个空隙,与亚北极城市特洛姆斯的边缘相遇。
Charlottenlund park has focused on performing throughout the whole year – all seasons – with facilities ranging from new ski jumps/sledding areas and ice rink for the winter season to Frisbee golf, walkways, sand volleyball, etc. for the summer season. The park also offers seating areas with shelter for different wind directions, bonfire sites and covered huts. Working with and playing along with the site as a resource was the chosen strategy from the onset – The red runway is bent away from precious trees and curves in soft hills and bumps to avoid blasting away natural rock. The area is also a large catchment area and was a marsh before the project was launched – all storm water is managed locally, retained, and led to natural recipients; a pond to the south of the activity area. 2 rain gardens have been constructed as pilot projects for cold-climate LOD in cooperation with Tromsø Municipality VA and Tromsø Academy of Landscape and Territorial Studies. Existing vegetation is preserved as climate plantings both in the central area all the way around the periphery framing the park as an inviting space – a clearing in the forest meeting the edge of the subarctic city of Tromsø.

办公室名称:LO:Le Land SkAPP OG计划AS / Steinsvik Arkitektkontor
Office name: Lo:Le landskap og plan AS/Steinsvik Arkitektkontor AS

您的办公室在项目中的作用:景观设计师/设计师从草图项目到竣工公园
Role of your office in the project: Landscape architect/designer from draft project to finished built park

网站:www. Leleland SkAP.
Website: www.lolelandskap.no | www.steinavikarkitekt.no

参与景观设计的其他设计师:
Other designers involved in the design of landscape:

Terese Simonsen,家具设计师/室内设计师-小屋/烧烤棚设计
Terese Simonsen, furnituredesigner/interior architect – design of hut/barbecue shelter

斯蒂安埃尔弗兰德/凯弗利斯-轻设计
Stian Elverland/Caverion – light design

项目地点(街道、城市、国家):挪威特罗姆斯
Project location (Street, City, Country): Tromsø, Norway

设计年份:2014-2017
Design year: 2014-2017

年建成:2015-2017
Year Built: 2015-2017

委托人:Henrik Romsaas和Henriette Jordheim的特洛姆斯市/特洛姆斯马克计划
Client: Tromsø Municipality / Tromsømarka Project by Henrik Romsaas and Henriette Jordheim

主承包商:By漂移/ TROMS市政区V/Doad Helg-VekVE
Main contractor: Bydrift / Tromsø municipality v / Odd Helge Vekve

景观设计师:Steinsvik Arkitektkontor AS,与Lo: Le.and plan v/Mari Bergset,景观设计师合作
Landscape Architect: Steinsvik Arkitektkontor AS in cooperation with Lo: Le landscape and plan v / Mari Bergset, landscape architect

园林园丁:A. Markussen
Landscape Gardener: A. Markussen AS

StaveWa/VA:TROMSS直辖市V/J.StnEn森和Bydrift
Stormwater / VA: Tromsø municipality VS v / Jan Stenersen and Bydrift

顾问顾问:Laila Edvardsen
Advisor acessibility: Laila Edvardsen

其他合作伙伴:ByF漂移2 /“StLoTeT”,S.R TROMS YA社区服务,TROMS循环俱乐部+。
Other partners: Bydrift 2 / “Slottet”, Sør-Tromsøya community service, Tromsø cycle club ++.

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部