The Peninsula at Burswood

图库/公园广场/2018-6-26 18:10 314 0 收藏

Burswood半岛
The Peninsula at Burswood

哈塞尔:Burswood发展的半岛是Mirvac创建一系列高质量、环境敏感的城市村庄的一部分,以珀斯西澳大利亚大都会中心的交通枢纽为中心。作为景观设计师,哈塞尔设计了所有公共领域的组成部分,包括户外住宅空间、公共开放空间、广场、街景、混合使用空间、艺术品、水处理灌溉湖泊和行人网络。步行空间是城市发展的重要组成部分。主广场是连接天鹅河和发展中心的五个相互连接的空间之一。这是一个独特的功能空间,它是一个独特的功能空间,适合于偶尔的车辆和行人的循环。
HASSELL: The Peninsula at Burswood development was part of Mirvac’s vision to create a series of high quality, environmentally responsive, urban villages, centred on transport links to the metropolitan centre of Perth, Western Australia. As Landscape Architect, HASSELL designed all of the public realm components, including outdoor residential spaces, public open space, plazas, streetscapes, mixed-use spaces, artworks, water treatment irrigation lakes and pedestrian networks. Pedestrian spaces form an integral part of the development. The main plaza is one of a chain of five interlinked spaces that connects the Swan River to the heart of the development. Located along the central spine of the site, it is a unique functional space catering for a safe and comfortable mix of occasional vehicular and pedestrian circulation.

© Acorn

© Acorn

© Acorn

© Acorn

© Acorn

© Acorn

© Acorn

A distinctly ‘urban’ character has been achieved through a variety of landscape treatments that are complimentary to the architectural setting, and draw subtly on the historic and natural aspects of the site. A body of water is symbolically ‘cut’ through the centre of the space in memory of the historic Burswood peninsula canal, and reveals an animated series of decked spaces, cascading terraces, fountains and bridges, all with views to the city skyline.

每个空间由一个总体字符类型定义。设计小组通过使用对比暴露的骨料混凝土定义了行人空间和流通优先权。抛光混凝土原地布向大型座位墙和雕塑基座中添加了更精细的细节,并用成熟的树木移植形成了充足的草木空间,并采用台阶式踏板,进入木甲板和水道。
Each space is defined by an overarching character typology. The design team defined the pedestrian spaces and circulation priorities through the use of contrasting exposed aggregate concrete. Polished concrete in-situ copings added a finer detail to the large-scale seating wall and sculpture plinth, and ample grassed spaces with mature tree transplants were formed using raised planters with step access to a timber deck and watercourse.

哈塞尔开发的景观战略是更广泛的规划倡议的一部分,以创造一个舒适、有吸引力和可持续的城市环境,以增强当地的娱乐和社会礼仪。这座重要的城中村现在有3000多户居民居住在各种各样的住宅类型中,在充满活力的、可持续的、开放的空间里。
The landscape strategies developed by HASSELL form part of the wider planning initiatives to create a comfortable, attractive and sustainable urban environment that enhances the local recreational and social amenity. This significant urban village now houses over 3000 residents in a variety of housing types, set among vibrant, sustainable, open spaces.

景观建筑:哈塞尔
Landscape Architecture: HASSELL

项目名称:Burswood半岛
Project name: The Peninsula at Burswood

地点:珀斯,西澳大利亚,澳大利亚
Location: Perth, Western Australia, Australia

竣工日期:2007
Completion date: 2007

面积:17公顷
Area: 17 ha

Budget: A$700m

客户:MIVAC
Client: Mirvac

Image credits: Photography by Acorn Photo Agency (Adrian Lambert)

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部