Fondation Jeantet

图库/公园广场/2018-6-26 18:09 483 0 收藏

珍特酒店
Fondation Jeantet

目的在于提出一个简单的应对方案,包括在现有结构下建造一个礼堂,一个七层的住宅楼,以及一座旧别墅和花园的翻新。从街道上,一个长长的人行道通向项目的心脏,这是一个像一个日本接待室设计的庭院。它是一个平静和宁静的地方,它直接或间接地从屋顶露台上体验到。两个胶结墙,由混凝土建造,形成间隙空间,其中插入两个楼梯,以便进入平屋顶。开花的樱桃在暗色的石头和苔藓的床上随意地种植。此外,厚壁内的蓄水系统为基本上美化的空间引入了特殊的声音质量。
Agence Ter: The aim was to propose a simple response to a programme that included the construction of an auditorium beneath the existing structure, a seven story housing complex, and the renovation of an old villa and its gardens. From the street, a long footbridge leads to the heart of the project which is a patio designed like a Japanese anteroom. It is a place of calmness and serenity that is experienced directly from within or indirectly from the rooftop terrace. Two offset walls, built of concrete, create interstitial spaces within which two stairs are inserted to give access to the flat roof. Flowering cherries are planted casually on a dark stone and moss bed. Additionally, a water storage system within the thick walls introduces a special quality of sound for a space that is essentially landscaping.

© Agence ter

© Agence ter

© Agence ter

© Agence ter

© Agence ter

© Agence ter

© Agence ter

Landscape Architecture: Agence Ter

Project: Redevelopment of the headquarters of a medical foundation

Client: Fondation Louis Jeantet

项目经理:Domino Architectes
Project manager: Agence Ter, Domino Architectes

Budget: 2.4 M€HT

面积:1.260米
Area: 1.260 m²

日历:比赛(优胜者)1995
Calendar: competition (winner) 1995

施工:1997
Construction: 1997

Honors: Prix de la Première OEuvre (Young Architects Prize) Awarded by «Le Moniteur Architecture»

Text and photos: Agence ter

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部