景观视频教程

Punggol Promenade

图库/公园广场/2018-6-26 18:07 458 0 收藏

朋哥长廊
Punggol Promenade

建筑师:Punggl长廊作为一个滨海景观插入周围城市设置允许游客狂欢在一个诗意的插曲交织在一起的时间和空间的平面-记忆的过去时代是通过暗示的体现和现实与P融合。重新熟悉的摇滚乐产生新的意义层次。这种体验变得如此沉迷和个人化,激发了一种与自然和解的安慰感。
LOOK Architects: Punggol Promenade as a waterfront landscape insertion within the surrounding urban setting allows visitors to revel in a poetic interlude intertwining shifting planes of time and space – memories of a bygone era are evoked through embodiment of signifiers and reality melds with processes of re-familiarization to yield new layers of meaning. The experience becomes so immerse and personal that a comforting sense of reconciliation with nature is inspired.

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

© LOOK

The expansiveness of water and sky seen from Punggol Point beach seems to stretch infinitely, obliterating the nearby towering neighborhood of public housing, as the linearity of the safety railing sitting on black pigmented concrete plinths coaxes the eyes to be led towards the horizon. The severity of this bold color treatment carries undertones of sobriety in tribute to Punggol Point beach as a World War II memorial site, a sliver of history that is otherwise little known. One may see the viewing deck overlooking Punggol Point beach bearing resemblance to the hull of oil tankers dotting the surrounding waters, but its piercingly sharp silhouette may echo the scathing wounds of war for another.

在4.9千米长的长廊中使用的材料组成了一个丰富的调色板,回忆了老普格戈的乡村特色,这个地区曾经是农村的“甘榜”社区,它饲养农场和种植园。多孔卵石、氧化钢和红土的饱和饱满的色调说明了一种真正的、朴实的诚实,它对城市化社会的根深蒂固的不稳定感兴趣,而模拟GRC(玻璃纤维增强混凝土)木板的风化纹理则激发了持续的触觉能力。弯弯曲曲的行人路。
Composition of materials applied throughout the 4.9km long promenade make up a rich palette recalling the rustic character of old Punggol, a district which used to be populated with rural ‘kampong’ communities keeping farms and plantations. Richly saturated hues of porous pebble, oxidized steel and laterite speak of a genuine, down-to-earth honesty that endears to the uprooted instability of urbanized society, while the weathered texture of simulated GRC (glass fibre reinforced concrete) timber planks instills a continual tactility along the meandering pedestrian path.

沿着长廊散布的是雕塑形状的休憩庇护所,提供了许多来自热带热的舒适休息。铝包层中的钢结构,余下的遮蔽物被塑造成一种动态的漩涡形式,从沿海环境的元素中吸取灵感,模拟滚动的海浪和螺旋形外壳。外部包层由一个单三角模块构成,通过计算排列采用独特的几何结构。这种配置的多样性已经证明了在半封闭信封的休息庇护所,一个设计考虑,防止反社会行为。盔甲状的信封会随着时间的推移形成一个风化的铜锈,其特征与长廊的脚踏实地的魅力融为一体。遮蔽物的内表面-锁紧的梯形铝板加强了信封-有一个柔软的光泽,通过反射光的变化色调来捕捉周围环境的气氛。
Interspersed along the promenade are sculpturally shaped rest shelters offering much welcomed respite from the tropical heat. A steel structure in aluminium cladding, the rest shelter is shaped as a dynamic swirling form that draws inspiration from elements of the coastal context, emulating the rolling sea waves and the corkscrew shell. The external cladding is configured out of a single triangulated module, which through calculated permutation adopts the distinctive geometry. Versatility of this configuration has been demonstrated in the semi-enclosed envelop of the rest shelter, a design consideration safeguarding against anti-social behavior. The armor-like envelop would develop a weathered patina over time, the character of which melds with the down-to-earth charm of the promenade. Inner faces of the shelter – interlocking trapezoidal aluminium panels strengthening the envelop – have a soft sheen which captures the ambient mood of surroundings by reflecting the changing hues of light throughout the day

Poetic speculation on man-made artifice and nature is inspired by calculated framing of tenderly stirred by calculated juxtapositions – whether glancing upon a lily pond by the seaside, or hovering close to the water edge on a cantilevered look-out platform – to rouse an invigorated connection to landscape and nature.

建筑,城市设计:外观建筑师私人有限公司
Architecture, Urban design: LOOK Architects Pte Ltd

地点:新加坡榜鹅
Location: Punggol, Singapore

面积:78000平方米
Area: 78,000 sqm

Completion: 2012

Client: Urban Redevelopment Authority, Singapore

Principal designer: Look Boon Gee

Design team: Ng Sor Hiang, Anton Siura, Lee Liting, Friska Siswanto

C&SL engineer: SM1 Consulting Engineers

M&E engineer: HY M&E Consultancy Services Pte Ltd

Quantity surveyor: OTN Building Cost Consultants Pte Ltd

Main contractor : Horti-Flora Services Pte Ltd

文字与图片:看建筑师私人有限公司
Text & photos: LOOK Architects Pte Ltd

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部