Bergstrasse Worpswede

图库/公园广场/2018-6-26 18:07 282 0 收藏

贝格斯特拉斯沃斯韦德
Bergstrasse Worpswede

在沃普斯韦德的许多地方,艺术家的村庄都有着特殊的特征——回到芬多夫、亨贝格和伯格利特之间的中心,他们变得更加强烈。对于游客来说,这一地区代表着一种逐渐探索的“艺术岛”。这三条街道构成了岛的边缘。这些岛屿的外部交汇是特别重要的。在这里,设计设想了结构上的附加:有标志性建筑标志着入口视觉上。在这里,公众可以进入的工作室、工作室或美术馆,代表着艺术家的村庄,在一个当代的、受地域启发的建筑中。
[f] landschaftsarchitektur: The special characteristics of the artist’ village are reflected in many places in Worpswede- back in the center between Findorff-, Hemberg- and Bergstreet they become more intense. For the visitors, this area represents a kind of “art island” that is to explore gradually. The three streets form the perimeter edges of the island. The outer intersection of the islands is of particular importance. Here, the design envisages structural additions: prestigious buildings that mark the entrance visually. Publicly accessible studio houses, workshops or galleries could arise here, representing the artist’s village in a contemporary, regionally inspired architecture.

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© Thomas Langreder

© [f] landschaftsarchitektur

© [f] landschaftsarchitektur

© [f] landschaftsarchitektur

Besides the additions to the building entrance areas are also being developed in the new space. By three square-like designed roundabouts, traffic is decelerated and the entrance clearly marked. As art district the Bergstrasse in the future forms the backbone of the district. From here, the individual exhibition halls are connected and the artists’ village can be explored. The Bergstraße is developed following the “ shared space principle”, which aims at decelerating the traffic flow. The travel corridor is marked discreetly by the alignment of drainage channels and separate material joints (“line edges”). Except for that, there is no need for further signs and limitations in the traffic area. The draft provides for an entirely new organization of the central car park. By arranging a incised parking area the functional and green embossed areas are interlinked – the park is routed up consistently on the Bergstraße. The generosity of the open road space is supplemented and structured by the old tree population. Also along the edges there is a flexible space design. Depending on the local situation frontage areas can be integrated to buildings or recessed. The art mile is therefore not a straightforward “catwalk” and is rather interwoven with the locality. The “Philine-Vogeler-Haus” is of a special significance, which is further emphasized by the spatial configuration of the central square. A place of communication and dialogue arises that centres around a ground level water basin.

Landscape Architecture: [f] landschaftsarchitektur gmbh, Bonn, Germany

Project name: Bergstrasse Worpswede

地点:德国沃普斯韦德
Location: Worpswede, Germany

竣工日期:2012(BA1),2013(BA2)
Completion date: 2012 (BA1), 2013 (BA2)

Area: 24.700m2

成本:4.37.5万欧元
Cost: 4.375.000€

客户:沃斯堡市
Client: Municipality of Worpswede

摄影师:Thomas Langreder,汉诺威
Photographer: Thomas Langreder, Hannover

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部