Bottière Chênaie

图库/公园广场/2018-6-26 18:07 199 0 收藏

Bottière Chênaie

The Bottière Chênaie project was rooted in the site history and geography. A history marked by the ground occupation, a geological past that had left layers of confined ground-water, allowing boreholds and human occupation that took advantage of this situation to introduce market gardening parcels at the town entrance. Our work looks to express these attributes in order to anchor the project in the site, to position it as a single place. The park and the public spaces are in keeping with the framework of parcels from the past agricultural occupation. In a spirit of sedimentation, the new script is traced over the lines of the existing walls.

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

© Bruel-Delmar

The park, facing South-East North-West, asserts the new link between the old Doulon neighborhoods and Bottière, while escorting the new mall. An urban park that goes hand in hand with and balances the new densities, its mainly indigenous vegetation will contribute to the expression of a nature regained. The wish to uncover the Gohards brook comes from wanting to express the memory of these places and in particular of their geography. It becomes the heart of the park and the collection point for the new neighborhood’s rainwater, which makes its way here, via channels and canals. There are numerous traces of Man’s understanding of the site in the past. Among them, several reservoirs that stocked water for watering, linked to wells remain and form part of the identity of the place. In addition to preserving and restoring of some of them, we plan to use wind energy to revitalize the provision of water for the future allotments and the park.

风景园林:BuelelDelMAR工作室(CelcTeaBreleldMAR.FR)
Landscape architecture: Atelier des paysages Bruel-Delmar (contact@brueldelmar.fr)

Location: Nantes, Loire Atlantique (44), France.

委托:南特管理
Commissioned by: Nantes AmÈnagement

Area: 30 ha (public spaces design of Development Zone)

Cost: 28 MÄ

Design & Implementation period: 2008-2015

status : Ecological District Prize 2009; Urban Art Robert Auzelle Prize 2011; Under construction

照片与文字:布雷尔德尔玛工作室
Photos & text : Atelier de paysages Bruel-Delmar

Project Team :

城市规划师和景观设计
Atelier de Paysage Bruel-Delmar – urban planners & landscape architects

建筑师与城市规划师
J.P. Pranlas Descours – architect & urban planner

Confluence Ècologie hydrolique, Sce VRD – Roads system and urban public utilities

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部