Hornsbergs Strandpark

图库/公园广场/2018-6-8 23:14 183 0 收藏

Hornsbergs Strandpark

Hornsbergs Strandpark是瑞典景观奖得主:SieNAPRISET 2012。霍恩斯伯格公园是一个弯曲的海岸线和现代设计,圆形有机形状和干净线条的地方。Hornsbergs Strandpark面对西到乌尔逊达斯琼和傍晚的太阳。水岸和三个长浮码头给游客一种漂浮在水中的光的感觉。尤其是在炎热的夏日午后,公园变成了周围居民的绿洲,用来烧烤和游泳。公园有几个非正式的座位区和一个淋浴器,有一个高坐水槽,用来加热被太阳加热的水,可以由慢跑者使用。霍恩斯伯格公园是Kungsholmen所有居民和游客的起居室。
Hornsbergs Strandpark is the winner of the Swedish landscape award: Sienapriset 2012. Hornsbergs strandpark is where water and land meet in a curvy shoreline and contemporary design, round organic shape and clean lines. Hornsbergs Strandpark faces west to Ulvsundasjön and the evening sun. The waterfront and the three long floating piers give the visitor a feeling of floating into the light over the water. This is present particularly on hot summer afternoons when the park becomes an oasis for the surrounding residents and used for grilling and swimming. The park features several informal seating areas and a shower with a high seated tank for water heated by the sun that can be used by joggers. Hornsbergs Strandpark is used as a living room for all residents and visitors of Kungsholmen.

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

© Nyréns

在霍恩斯堡公园里使用的植物,除了一个例外,没有园艺。树木位于密集的群组,包括一个物种。有开放空间,在不同的树种群之间的间隔中保持不同的功能和事件。朝向水的边缘是用大的混凝土冠结合在地面上的板桩建造的,该混凝土拱顶横跨在坚硬的岩石中。
The plants used at Hornsbergs strandpark are all, with one exception, exotic without being gardened. The trees are located in dense groups including one species each. There are open spaces that hold different functions and events in the intervals between the various tree populations. The edge towards the water is built of sheet pile bonded to the surface with the help of a large concrete crown that spans into the solid rock.

The park is over 700 meters long and consists of four parts. To the west lies a jetty for sunbathing with wooden docks jutting into the lake in different lengths. East of it is Kajparterren formed as a contrast to the organic Strandparken. It is a slightly raised horizontal disc slightly leaning towards the water. Far to the east is an existing part that has been renovated to be more accessible.

该项目还包括MOA马丁森广场。对于拟议的广场设计,Nyr Ene Ns专注于空间位置,在ULVSundasJon的边缘上有一小点,和作者莫亚·马丁森的艺术装饰协会。由于广场表面抬高,以提供进入建筑物,它形成了一个不同的水平与街道。水平的差异包括墙壁和楼梯两种可能坐在上面。楼梯通向广场,斜向湖面,前景广阔。温暖的夕阳照向同一个方向。艺术装饰是由巨大的花岗岩板,房子雕刻的报价从莫阿.马丁森的书籍。作者对题材的选择激发了从楼梯上蹦出来的程式化的丁香状乔木。丁香色的乔木象征着一种乡土质朴的外观,与新的城市环境形成鲜明的对比。
The project also includes the Moa Martinson square. For the proposed square design, Nyréns have focused on the spatial situation with a small spot at the edge of Ulvsundasjön and on the artistic adornment associations with the author Moa Martinson. Since the square surface is raised to provide access to the buildings it forms a difference of level with the street. The difference in level consists of a wall and staircase both possible to sit on. The stairs open to the square that is turned diagonally out to the lake with Kajparterren in the foreground. The warm evening sun falls in the same direction. The artistic decoration consists of large granite slabs that house engraved quotations from the books of Moa Martinson. The author’s choice of subject matter has inspired the stylized lilac arbor that breaks forth from the stairs. Lilac arbor symbolizes a homey, rustic appearance that stands in sharp contrast to this new urban environment.

Project name: Hornsbergs Strandpark

客户:StdsHelsStAsStursSknRotoET,Ewa Reuterbrand,Britt Mattsson,Fredrik Bergman,Trbjnrn Enman,Monika Almqvist
Client: Stockholms stad Exploateringskontoret, Ewa Reuterbrand, Britt Mattsson, Fredrik Bergman, Torbjörn Engman, Monika Almqvist

Artist: Moa Martinson square: Lina Nordenström

景观设计师:尼尔恩斯建筑师通过Bengt Isling(项目建筑师),Jacob Almberg,Ronny Brox,Magdalena Franciskovic,塞西莉亚JARL O.V.ULIKA LILIEH OOK,Staffan Malm
Landscape Architect: Nyréns Architects through Bengt Isling (Project architect), Jacob Almberg, Ronny Brox, Magdalena Franciskovic, Cecilia Jarlöv. Ulrika Lilliehöök, Staffan Malm

建筑师:彼得肯尼马克建筑师马拉
Architect: Peter Kinnmark Architect MAA

Constructor park: Omniplan Cornelis Oskamp

Lighting: EnergoRetea / Bjerkings by Lena Hildeman and Caroline Boman

Designer wall facing Strandgatan: WSP

承包商,填充,海滩和码头:斯坎斯卡
Contractor; fill, beach and quay: Skanska

Entrepreneur street, wall and based scheduling: JM

摄影师:柯柯:儿子Lindman,Lennart Johansson
Photographer: Åke E: son Lindman, Lennart Johansson

年份:2008-2012
Years : 2008-2012

近似工程造价:1亿700万瑞典克朗
Approximate construction cost: 107 million SEK

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部