华展街具

Little Bay Cove

图库/公园广场/2018-5-14 23:33 472 0 收藏

Little Bay Cove

McGregor Coxall与希尔泰利斯建筑师和坎德拉帕斯协会建筑师在这个提议的459住宅17HA可持续住宅邻里在ANZAC游行,小海湾。该项目具有广泛的多样性的住房类型小心地坐落在一个规则的街道网格,尊重沿海地形和地质环境。布局整合了水敏感的城市设计框架到街道类型,公共公园和中央生态走廊。现有的东郊巴克斯西亚灌丛,中新世地质和赭石地球沉积对当地原住民有重大意义。步行连接到亨利王子遗址到南部和小海湾海滩和新南威尔士州沿海人行道将发展整合到现有的网络中。
McGregor Coxall worked with Hill Thalis Architects and Candalepas Associates Architects on this proposed 459 dwelling 17Ha sustainable residential neighbourhood on Anzac Parade, Little Bay. The project has a wide diversity of housing types carefully situated on a regular street grid that respects the coastal topography and geological environment. The layout integrates a water sensitive urban design framework into the street typologies, public park and central ecological corridor. Existing Eastern Suburbs Banksia Scrub, deposits of Miocene geology and Ochre earths of significance to local Aboriginals are protected under the Master Plan. Pedestrian connections to the Prince Henry site to the south and Little Bay Beach and the NSW Coastal Walkway integrate the development into the existing network.

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© Simon Wood

© McGregor Coxall

© McGregor Coxall

“To create vibrant, versatile, environmentally innovative public spaces where people will gather, linger and celebrate”

该网站的西段包含了前UNSW体育用品和相关的体育设施。该地块的中段主要由两个水坝(砂开采活动期间产生的)、中新世地层和赭石矿床所主导。该遗址的东部地区是一个大面积的填充区,其中包括前UNSW生物资源中心(一座三层楼)。东郊的班克斯西亚的一片残迹清除了东部的边界和一排木麻黄的北部边界。这一总体规划建议拆除所有现存建筑,修复土地,重塑地貌。该提案详细介绍了由两个公共公园土地,城市休息室和品牌公园在中央走廊服务的住宅社区。拟议的街道类型学以水敏感的城市设计倡议为指导,与周围的景观有着密切的关系。残余的东郊Bangsia灌丛,暴露的中新世和赭石矿床将被保留,尊重和保护。建议保留沿北部边界的木麻黄种植,并在当地特有植物种下种植Casuarinas。行人连接到周围的性质,如亨利王子遗址南部和连接到小海湾海滩和沿海人行道将加强,以整合主规划社区到现有的环境。
The western section of the site contains the former UNSW sports fi elds and associated sporting facilities. The mid section of the site is dominated by two dams [created during sand mining activities], Miocene formations and ochre deposits. The eastern sector of the site is a large filled area which includes the former UNSW Biological Resources Centre [a three story building]. A remnant patch of the Eastern Suburbs Banksia Scrub defi nes the eastern site boundary and a row of Casuarina defi nes the northern boundary. This masterplan proposes to demolish all existing buildings, remediate the land and reshape the landform. The proposal details a residential community serviced by two public park lands, the Urban Lounge and Brand Park in the central corridor. The proposed street typology is guided by Water Sensitive Urban Design initiatives and has a close relation to the surrounding landscape. The remnant Eastern Suburbs Banksia Scrub, the exposed Miocene and Ochre deposits will be retained, respected and protected. It is proposed to retain the Casuarina planting along the northern boundary and to under plant the Casuarinas with local endemic plant species. Pedestrian connections to surrounding properties such as the Prince Henry site to the south and connections to Little Bay Beach and the Coastal Walkway will be enhanced to integrate the master planned community into the existing surroundings.

DESIGN INPUTS

The design rationale for the public domain and public open space was informed by the following inputs:

-严格的场地分析;
— Rigorous site analysis;

— Feedback from the Design Review Panel;

-水敏感城市设计最佳实践;
— Water Sensitive Urban Design best practice;

— Environmentally Sustainable Development best practice;

— Australian standards and codes.

DESIGN PHILOSOPHY

The design philosophy for the landscape architecture of the project employs water sensitive design strategies combined with local endemic plant material to develop an ecologically responsible design for the site. The experience of the landscape has been carefully considered to support a diversity of spaces that provide a range of amenity. Our design approach is influenced and informed by the discipline of ‘urban ecology’, where the site design components are integral to the projects social, environmental and ecological systems. The key elements in the public domain design are formed by a specific street typology and the provision of two public parklands: Brand Park in the Central Corridor and the Urban Lounge.

SITE PLANNING AND ORGANISATION

The design brief was used as the basis for design development and the following principles emerged that underpinned the organisation of the public domain and public open space:

1. Provision of a unique street typology that links into the surrounding landscape and utilizes water sensitive urban design initiatives. A hierarchy of streets with specific functionality and character are planned. These are:

— Avenues;

— Green Streets;

-林加登街;
— Raingarden Streets;

-保留街道;
— Reserve Streets;

-城市休息室接入方式;
— Urban Lounge Access Ways;

-车道;以及
— Lanes; and

行人连接。
— Pedestrian Links.

2. Provision of public parklands for recreation and stormwater initiatives:

-城市休息室;
— The Urban Lounge; and

— Palaeo Valley with Brand Park.

三。将新的主规划社区整合到现有区域,提供行人和自行车连接。
3. Integrate the new master planned community into the existing area with the provision of pedestrian and cycle connections.

公共领域将成为一个健康、充满活力的社区的催化剂,社区在其公共空间和基础设施中发挥着日常生活的作用。
The public domain will be a catalyst to a healthy and vibrant community where daily life is played out in its’ public spaces and infrastructure

DATA

客户:宪章大厅集团,TA全球
Client: Charter Hall Group, TA Global

Year: 2014

地址:1408,Malabar,新南威尔士州,澳大利亚,小海湾
Address: 1408, Anzac Parade, Malabar, Little Bay, NSW, Australia

Budget: $7,000,000

Site Area (ha): 13.6

Key Collaborators: Hill Thalis Architects and Candelapas Associates Architects

图片来源:西蒙木材摄影
Photo Credit: Simon Wood Photography

Text: McGregor Coxall

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部