景观视频教程

Departure Into the Landscape

图库/居住环境/2019-5-31 00:21 185 0 收藏

进入风景区
Departure Into the Landscape

线路和网络
Lines and Networks

100landschaftasarchitektur:乌德车站是前85号区域列车线的一部分,现在称为“Trimaarzate”。到1960年,圣丹尼斯的火车交通被放弃了。最近,一条自行车道沿着前一条轨道铺设,将老车站广场与各种休闲道路的密集网络连接起来。这些新的道路利用了景观中给定的空间状况以及建成区的开口和布局。在新的交通和休闲网络中重复使用的铁路线路的线性残余物与历史背景明显相关。另一方面,在城市更为复杂的地区,如车站广场的面积,以前的情况不再那么明显了。因此,有些“奇怪”的地方对他们来说似乎没有故事。Lelijke Plekjes/丑点倡议提供了澄清和交流背景的机会,为重新连接Leiedal和Westflanders景观的伟大成就增添了叙事脉络。
100Landschaftsarchitektur: The Oud Stationsplein is part of the former regional train line 85, now called ‘Trimaarzate’. Train traffic in Sint Denijs was abandoned by 1960. Recently a bicycle path was laid out along the former track, connecting the old station square with a dense network of different recreational paths. These new paths make use of the given spatial situation in the landscape and of the openings and layouts in the built-up areas. The linear remnants of the train tracks that are reused in the new transport and leisure network are quite obviously linked to the historic background. In other, urbanistically more complex areas – such as the area of the station square – the former context is not as obvious any more. As a consequence there are ‚strange‘ places that seem to have no story to them. The Lelijke Plekjes/Ugly Spots initiative gives the opportunity to clarify and communicate a context, adding a narrative vein to the great achievement of newly reconnecting the landscapes of Leiedal and Westflanders.

情况
Situation

圣丹尼斯的老车站广场已经闲置了几十年。车站大楼早就被夷为平地了,除了一个小公共汽车站和现在已经破旧不堪的酒店,几乎没有留下任何关于中央交通开关位置的信息,在公众活动向小镇历史中心移动之前,这个地方曾经有过这种位置。尽管如此,这个地方还是一个十字路口,现在骑自行车的人和流浪者从这里经过。
The old station square in Sint Denijs had been lying unused for many decades. The station building was long ago razed and except for a small bus stop and the now run-down hotel, little remained that references the central traffic switch position that the place used to have before public activity moved towards the historic centre of the small town. Still, the place is a crossroads, where now cyclists and wanderers pass through.

提议
Proposal

站前广场的形状和状态恢复方案主要涉及三个问题:
The proposal for the regeneration of the shape and state of the station square focuses on three issues:

–打开整个广场的视觉连接
– opening the visual connections across the square

–重新引入叙事元素,使网站背景和历史清晰可辨。
– reintroducing a narrative element that makes the background and history of the site legible.

–明确空间相关性,并赋予功能“自己的位置”
– clarifying the spatial correlations and giving functions their “own place”

打开广场
Opening the Square

最重要的空间姿态是打开整个空间宽度上的视觉关系。为此,大坝上现有的树木被稀释。其目的是产生一种变革性的姿态,从赫尔基施特拉特广场上的单株树木的开放性,通过一个松散的树冠,中心部分没有灌木,到一个密集的植物体,“引导”到开放的景观。广场将有新的存在。每个过路和绕道的人都会注意到路过或经过一个广场。广场的开放是通过将公共汽车站放在广场的一侧,并通常将多余的物体和交通标志清理出空间中心来加强的。广场上种了两棵大郁金香。作为一对,他们将形成一个通往广场的“大门”,和一个从赫尔基金斯特拉特通往田野开阔景观的大门。
The most important spatial gesture is opening the visual relationship across the whole width of the place. For this the existing trees on the dam are thinned out. The aim is to generate a transformative gesture that spans from the openness of single trees on the square at Helkijnstraat, via a loose tree canopy with no undergrowth in the central part to a denser vegetative volume that “leads” into the open landscape. The square will have a new presence. Everyone crossing and bypassing will now notice passing over or by a square. The opening of the square is reinforced by placing the bus stand on the side of the square and generally clearing extra objects and traffic signs out of the centre of the space. Two large tulip trees are planted in the square. As a pair they will form a “gate” onto the square, and a gate from Helkijn Straat into the open landscape of the fields.

新平台
New platforms

中央,几乎是雕塑姿态,给旧车站广场的重新设计催化时刻,可能重新激活,是一对不同宽度和长度的“平台”。这些体积像相邻的房屋一样,完全被砖块覆盖,这样就以一种姿态创造了一个火车站和站台的抽象提醒。这两个重新制定的“平台”位于广场上,延伸至邻近的大坝,通过对前火车站的叙述,增强了环境。这些形式创造了一个过渡的,方向性的姿态,在赫尔基Jnstraat旁边的城市广场和树木覆盖的大坝进入开阔的景观之间。平台可以成为公共空间的社会功能要素。设置在55厘米的高度,它们可以用作座椅和/或舞台。他们之间的空间是邀请见面和聚在一起的。广场上不需要更多的现场家具。大坝上的小树林的树冠下提供了更多的座位。在这个广场和开阔景观之间的地带,开花灌木,如野玫瑰,可以成为一个像公园一样阴凉的地方。这里有几张长椅,供自行车旅行、读书或友好聊天时休息。
The central, almost sculptural gesture to give the redesign of old Station Square catalysing moment for its possible reactivation, is a pair of “platforms” of different width and length. These volumes are fully clad in bricks, like the adjacent houses, and in this way create an abstract reminder of the train station and platforms in one gesture. Set on the square and extending into the adjacent dam, the two re-enacted „platforms“ enhance the context with a narrative of the former train station. The forms create a transitional, directional gesture between the more urban square next to Helkijnstraat and the departure of the tree covered dam into the open landscape. The platforms can become socially functional elements in the public space. Set at a height of 55 cm they can be used as seat and/or a stage. The space between them has invites to meet and come together. No further site furniture is necessary on the square. More seating is offered under the tree canopy in the grove on the dam. In this zone between square and open landscape flowering shrubs such as wild roses could make for a shady park-like place. Here a few benches offer relaxed seating for a rest on a bicycle tour, for reading a book, or a friendly chat.

制作场所
Making places

广场表面的轻微重组将有助于产生公共用户的功能机会。不应将机动交通完全排除在广场之外——毕竟,车站广场本质上是关于不同交通方式的融合。同时,目前还没有行人交通和休闲区、会议区,甚至是举办小型文化活动的区域。赫尔基施特拉特的人行道被延伸,以在广场中间形成一个铺面。在巴黎咖啡馆旁边也是这样。这创造了两个不同的表面,为行人提供自己。乌德车站在咖啡馆前面又有一个(中央)广场和一个露台。咖啡馆将有机会使用室外座位空间。
A slight reorganisation of the squares’ surfaces will help to generate the functional opportunities of public users. Motorised traffic should not be excluded from the square are altogether–after all a station square is essentially about the convergence of different modes of transportation. At the same time, pedestrian traffic and areas for relaxation, for meeting, or even for staging small cultural events do currently not exist there. The sidewalk at Helkijnstraat is extended to create a paved surface in the middle of the square. The same is done next to the Café de Paris. This creates two distinct surfaces that offer themselves to pedestrians. The Oud Stationsplein has a (central) square again and a terrace in front of the café. The café will have a chance to use the exterior space for outdoor seating.

短办公室名称:100landschaftarchitektur
Short office name: 100Landschaftsarchitektur

贵公司在项目中的作用:景观设计
Role of your office in the project: landscape design

网址:www.100land.de
Website: www.100land.de

项目地点:乌德车站,新德尼基,Zwevegem(B)
Project location: Oud Stationsplein Sint Denijs, Zwevegem (B)

设计年份:2011年
Design year: 2011

建成年份:2017年
Year Built: 2017

图片来源:Thilo Folkerts
Photo credits: Thilo Folkerts

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部