景观视频教程

The Towers at Merriman Square

图库/居住环境/2019-5-5 18:52 465 0 收藏

梅里曼广场的塔楼
The Towers at Merriman Square

广场一景观建筑师:塔楼开发试图将两座塔楼与一座新建筑连接起来,部分覆盖开普敦中心商业区的前滨地区的一座未使用的广场。前滨位于开普敦现代港口和历史城市中心之间。这片区域是在20世纪30年代到40年代之间从TableBay的海中填海而来的,目的是为了建立一个更现代化的海港区。今天的前滨大多是现代主义规划原则的结果,其中许多原则创造了恶劣的、不适宜居住的环境,而很少考虑创造理想的公共空间。作为对公共土地上开发权的交换,客户需要重新定义地产,升级塔楼开发的广场,激活建筑边缘,重新为前滨供电。我们受命重新设计这座重要但过时的城市广场,使其成为斯塔克海滨环境中的“城市避难所”。超级树冠和种植通过对规模、围墙和光线的控制,对抗了现有的无菌环境,创造了今天的宽敞舒适的城市空间。我们首先对开普敦市进行了初步总体规划,从景观城市化的角度对前滨进行了重新设想,将雨水管理战略与绿色基础设施的隐蔽网络相结合,以缓解暴露的前滨环境。由于开普敦是一个水资源紧张的环境,我们设计了可持续的城市排水系统,作为公共场所建设的结构要素,同时方便步行和城市与新升级的公共交通网络之间的连接。雨水从停车场的屋顶收集起来,储存在水箱中,灌溉横跨新建筑两侧的广阔绿色外墙。溢出的水被引导到广场内巨大的支撑柱下,并被引导到放松室中,这些放松室会消耗掉掉掉掉的能量,减缓水流速度,然后将其轻轻地引导到植被化的生物过滤池中。这些流域维持着本地湿地物种,并为地下水位补给水,从而将对过时的雨水基础设施的需求降至最低。除了广场外,一条新的平面树大道将市民中心与城市连接起来,同时当地的Fynbos物种增加了自然生物多样性,以创造季节性的兴趣。广场的细节设计唤起了海洋/码头环境,参考了前滨填海前存在的地质和景观。这项突破性的工程利用基础设施为人们创造一个诱人的环境,同时增强生态功能。广场非常受欢迎,改变了人们对开放空间和弹性设计的看法。它为南非的景观建筑树立了最高标准。2017年,梅里曼广场的塔楼获得了南非景观建筑研究所授予的“第一广场景观建筑师”金奖和“环境敏感奖”。
Square One Landscape Architects: The Towers development sought to link two towers with a new building partially covering an unused plaza in the Foreshore area of Cape Town’s central business district. The Foreshore is located between the modern port of Cape Town and the historic city centre. This area was reclaimed from the sea in Table Bay between the 1930’s and 1940’s in an effort to create a more modern harbour precinct. Much of the Foreshore today is a result of modernist planning principles, many of which created harsh, inhospitable environments with very little consideration in creating desirable public spaces. In exchange for developmental rights above public land, the client, Redefine Properties, was required to upgrade the square at the Towers development and activate the building’s edges to re-energize the Foreshore. We were appointed to redesign this important but outdated urban square as an ‘urban sanctuary’ within the stark Foreshore environment. The super canopy & planting countered the existing sterile environment through the manipulation of scale, enclosure & light to create the generous and welcoming urban room it is today. We started with an initial master-planning exercise for the City of Cape Town which re-imagined the foreshore in terms of Landscape Urbanism, integrating storm-water management strategies with a sheltered network of green infrastructure to provide respite from the exposed foreshore context. As Cape Town is a water stressed environment we designed sustainable urban drainage systems as the structuring elements for public place-making while facilitating convenient pedestrian movement and connections between the city and the newly upgraded public transport network. Rainwater is harvested from the roofs of the parking garage and stored in tanks to irrigate the expansive green facades that span the sides of the new building. Overflow water is directed down the enormous support columns within the square and directed into relaxation chambers that dissipate the energy from the fall, slowing down the water before it is channelled gently into vegetated bio-filtration basins. The basins sustain indigenous wetland species & recharge the water table which minimises the need for outdated storm-water infrastructure. In addition to the square, a new Plane tree avenue links the Civic Centre into the city while indigenous fynbos species add to the natural biodiversity to create seasonal interest. The detailing of the square evokes a marine / wharf environment, referencing the geology and landscape that existed before the foreshore was reclaimed. This ground-breaking project uses infrastructure to create an enticing environment for people while enhancing ecological functions. The square is immensely popular & has transformed the perception of open space & resilient design. It sets the highest standard for landscape architecture in South Africa. In 2017, the Towers at Merriman Square achieved a Gold Award of Excellence as well as the Environmental Sensitivity Award, bestowed upon Square One Landscape Architects by the Institute for Landscape Architecture in South Africa.

办公室名称:广场一景观建筑师
Office name: Square One Landscape Architects

办公室在项目中的作用:专业顾问
Role of the office in the project: Professional Consultant

网址:www.sq1.co.za;www.park.africa
Website: www.sq1.co.za; www.park.africa

项目地点:南非开普敦前滨Hertzog大道和Heerengracht街拐角处
Project location: Corner of Hertzog Blvd and Heerengracht Str, Foreshore, Cape Town, South Africa

设计年份:2013-2014
Design year: 2013-2014

建成年份:2015-2016
Year Built: 2015-2016

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部