景观视频教程

Rega Leuven

图库/居住环境/2019-5-5 18:52 358 0 收藏

雷加勒文
Rega Leuven

帕韦尔斯:在对鲁汶大学(Kuleuven)拥有的一些建筑进行改造的过程中,Vunt河的部分覆盖物倒塌。在那之前,呜呜声是一条在花园和建筑物下面流动的隐藏的河流。Ontwerbureau Pauwels被要求检查损坏的可能修复情况,并检查覆盖河流正上方树木的解决方案。事实上,它们的根源是问题的根源:寻找水,它们导致覆盖层的混凝土开裂,最终,经过多年的彻底坍塌。
Ontwerpbureau Pauwels: During the converting of a number of buildings owned by the University of Louvain (KULeuven), part of the covering of the river Vunt collapsed. Until then, the Vunt was a hidden river flowing under the garden and the buildings. Ontwerpbureau Pauwels was called upon to examine the possible restoration of the damage and a solution for the trees standing right above the covered river. In fact, their roots were at the origin of the problem: searching for water, they caused the concrete of the covering to crack and, eventually, after years to completely collapse.

景观设计师没有修复倒塌的覆盖物,而是提出了一个彻底的改造:“揭开”隐藏的水,并寻求一个有着强烈的水相关经验的概念。地形所有者Kuleuven和河流管理者VMM非常兴奋,并完全支持这种方法。
Rather than restoring the collapsed covering, the landscape architects proposed a thorough transformation: “unveil” the hidden water and go for a concept with a strong water related experience. KULeuven, the owners of the terrain and VMM, the administrator of the river, were excited and fully supported this approach.

河床在整个地形上被打开,并用砖石墙装饰。在花园区,码头墙壁“折叠打开”,河床是由预制混凝土板中有趣的位置、下降的平台形成的。因此,学生们可以在水中享受到一个吸引人的、面向阳光的、凹进的放松区域。踏脚石提供了“穿越”河水的机会。混凝土板的颜色在下降过程中逐渐变暗。座位区三面以码头墙为界。一座混凝土桥,有扶手,靠着建筑,穿过斜坡,将骑车人带到三个有植被屋顶的自行车站,散布在花园上,并通过混凝土石头中的行人/自行车道相互连接。花园被设计成一个开放的空间。庭院中有各种各样的,主要是多茎的树,有不同的叶子颜色和开花时间。码头墙壁上挂满了植物。草地高原的浅洼地是雨水的储存和渗透场所。
The riverbed was opened up over the entire length of the terrain and finished with masonry walls. In the garden area, the quay walls “fold open” and the riverbed is formed by playful positioned, descending terrace plateaus in prefab concrete slabs. As a result, the students can enjoy an attractive, sun-oriented, recessed relaxation area along the water. Stepping stones offer the opportunity to cross the river “through” the water. The colour of the concrete slabs gradually darkens in the descend. The seating area is bordered on three sides by quay walls. A concrete bridge with handrail, situated against the building, crosses the Vunt and leads cyclists to three covered bike stands with vegetative roofs, scattered over the garden and connected with each other by pedestrian/bicycle paths in concrete stone. The garden is conceived as an open courtyard with a variety of –predominantly multi-stemmed- trees, with different leaf colour and flowering times. Hanging plants adorn the quay walls. Shallow wadis in the grassy plateaus serve as water storage and infiltration on site of the rainwater.

短办公室名称:Ontwerpbuiu Pauwels
Short office name: Ontwerpbureau Pauwels

您的办公室在项目中的角色:景观设计
Role of your office in the project: Landscape architect

网址:www.pauwelsontwerp.be
Website: www.pauwelsontwerp.be

项目地点:比利时鲁汶市圣马丁斯特拉特553000号
Project location: Sint Maartenstraat 55, 3000 Leuven, Belgium

设计年份:2015年
Design year: 2015

建成年份:2016年
Year Built: 2016

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部