景观视频教程

City of Glasgow College

图库/居住环境/2019-4-22 10:59 211 0 收藏

格拉斯哥市学院
City of Glasgow College

兰金弗雷泽景观建筑:格拉斯哥城市学院的双工地超级学院正在引领格拉斯哥市中心的重大复兴,其城市校园位于曾经被称为学院山的地方,河边校园占据克莱德河岸。丘陵和河流是界定格拉斯哥的两个景观要素,景观设计直接对它们作出反应。从一开始,这个项目就不仅仅是一所高等教育学院的景观设计。这是关于公共投资如何对格拉斯哥作出贡献的问题;从社会、城市、生态角度来看,以及如何为该市带来大学生活。城市和河边的两座建筑具有一定的特点,但又各不相同:“兄弟姐妹而不是双胞胎”。景观设计同样必须创造一个统一的校园连贯性,同时回应两个位置的地形、背景和建筑。这种统一是通过重复使用诸如预制混凝土和林地花园等元素来表达的,同时也使用特定地点的材料和植物种类。
rankinfraser landscape architecture: City of Glasgow College’s twin site Super College is leading a major regeneration of Glasgow’s city centre with its City campus located on what used to be known as College Hill and Riverside campus dominating the banks of the River Clyde. Hill and river are the two landscape elements that define Glasgow and the landscape design responds directly to these. From the outset this project was always about more than landscape design for a further education college. It was about how this public investment could contribute to Glasgow; socially, urbanistically, ecologically and bring college life to the city. The two buildings at City and Riverside share certain characteristics but are distinct; ‘siblings rather than twins’. The landscape design equally had to create a unifying campus coherence, whilst responding to the topography, context and architecture of the two locations. This unity is expressed through the repetition of elements such as precast concrete and woodland gardens, whilst also using site specific materials and plant species.

城市校园
CITY CAMPUS

城市校园位于一个冰川般的德鲁姆林宫上,可以俯瞰城市。景观设计包括各种各样的景观类型,包括:公共公园、城市公共领域、街道景观、封闭的林地花园、房子后面的空间和亲密的屋顶露台和花园。这些空间以的方式编织在一起,在连贯的整体设计中创造出具有自身特征的空间。该建筑和景观协商了11米的水平变化,整个网站是庆祝“大楼梯”,一个阶梯式的公共空间,提供进入学院和阳光聚集空间与城市的观点。场地的斜坡地形通过精心雕琢的公共公园进一步阐述,该公园建在一座前大学建筑的场地上,利用拆除材料形成基本水平。“学习景观”的概念被设计团队采纳。这就认识到,学习现在以多种方式进行,整个环境必须为正式和非正式的社交和学习创造机会。这一概念延伸到了室内和室外空间之间的物理关系,阶梯式室外景观在内部回响。
City Campus is located on a glacial drumlin overlooking the city. The landscape design embraces a variety of landscape typologies including; a public park, urban public realm, street scape, enclosed woodland garden, ‘back of house’ spaces and intimate rooftop terraces and gardens. These spaces are woven together in a manner that creates spaces with their own character within a coherent overall design. The building and landscape negotiate an 11 m level change across the site that is celebrated by the creation of the ‘Grand Stair’, a stepped public space offering access to the college and a sunny gathering space with views out across the city. The sloping topography of the site is further elaborated through a carefully sculpted public park, constructed on the site of a former college building, using the demolition material to form the basic levels. The concept of ‘learning landscape’ was adopted across the design team. This recognises that learning now happens in multiple ways and the entire landscape had to create opportunities for formal and informal socialising and learning. The concept was extended to the physical relationship between indoor and outdoor space with the stepped exterior landscape echoed internally.

河滨校区
RIVERSIDE CAMPUS

在一个长期忽视与克莱德关系的城市里,河滨校园被认为是河滨重建的典范。如果在城市里,景观设计的一部分是开放性和景观,那么在河边,景观设计的中心是一个封闭的“回廊”花园。这种形式是有意选择的,以呼应大学风格的四边形,并给学院带来一种引力。提升建筑物的必要性。为了避免洪水,我们可以在校园中心创造一个凹陷的空间。砖的使用有意地与相邻的铁路拱门有关,并与建筑物的颜色相得益彰,而白色的混凝土和林地种植在城市的校园里也是如此。在场地南面,简单的树木直线排列,加强城市网格和框架空间,以备未来发展。
Riverside Campus is considered to be an exemplar of riverside regeneration in a city that had long neglected its relationship with the Clyde. If at City the landscape design was partly about openness and views, at Riverside the landscape design is centred on an enclosed ‘cloister’ garden. This form was deliberately chosen to echo university style quads and bring a gravitas to the college. The need to elevate the buildings ffl. to avoid flooding allow us to create a sunken space at the heart of the campus. The use of brick deliberately relates to the adjacent railway arches and complements the colour of the buildings, whilst the white concrete and woodland planting speak to the same at City Campus. To the south of the site a simple rectilinear arrangement of trees, reinforces the city grid and frame space for potential future development.

项目:格拉斯哥市学院-城市和河边校区
Project: City of Glasgow College – City and Riverside Campuses

景观建筑师:兰肯弗雷泽景观建筑
Landscape Architects: rankinfraser landscape architecture

建筑师:Michael Laird Architects和Reiach and Hall Architects
Architects: Michael Laird Architects and Reiach and Hall Architects

地点:苏格兰格拉斯哥
Location: Glasgow, Scotland

设计年份:2012年
Design year: 2012

建设年份:2014-2018
Year of construction: 2014 – 2018

面积:城市校区:38700平方米;滨河校区:21600平方米
Area: City Campus: 38,700 m²; Riverside Campus 21,600 m²

图片来源:兰金弗雷泽景观建筑
Image credits: rankinfraser landscape architecture

视觉化:“室内外楼梯”-Reiach和Hall建筑师
Visualisation: ‘inside outside stairs’ – Reiach and Hall Architects

部分:“城市部分”—迈克尔·莱尔德建筑师事务所和赖赫和霍尔建筑师事务所
Section: ‘City Section’ – Michael Laird Architects and Reiach and Hall Architects

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部