景观视频教程

Maggie’s Centre

图库/居住环境/2019-4-22 10:59 433 0 收藏

玛吉中心
Maggie’s Centre

一种现代的海棠
A contemporary Hortus Conclusus

兰金弗雷泽景观建筑的景观设计是核心概念和玛吉的拉纳克郡在蒙克兰综合医院,柯特布里奇成功。建筑和封闭式花园被设想为一个单一的连接组成部分,位于Airdrie House的石灰树政策林地周围;一个“Hortus Conclusus”由从建筑本身延伸出来的多孔砖边界墙包围。景观设计保留了现有的政策性树木,通过新的植树来强化这一特点,并建议在西面的入口庭院、东面的阴凉林地花园、建筑和树木之间进行对话。
Rankinfraser landscape architecture’s landscape design is central to the concept and success of Maggie’s Lanarkshire at Monklands General Hospital, Coatbridge. The building and enclosed gardens are conceived as a single linked composition sitting within the perimeter Lime tree policy woodland of Airdrie House; a ‘hortus conclusus’ enclosed by a perforated brick boundary wall extending from the building itself. The landscape design retains the existing policy trees, reinforces this feature with new tree planting and suggests a dialogue between an entrance courtyard to the west, a shady woodland garden to the east, the building and the trees.

建筑与花园的关系代表了玛吉中心设计演变的重要时刻,体现了一种以研究为导向的认识,即与这些建筑相关的令人愉悦的家庭规模花园可以带来切实的健康效益,并应包括在交付中。这一概念并不新鲜,也不应该让人感到惊讶;从阿罕布拉(Alhambra)到Querini Stampalia,花园是文明的象征,丰富了日常活动,带来了室内外空间,是一个享受、聆听鸟鸣、品尝新鲜空气的地方。
The relationship of building and gardens represents a significant moment in the design evolution of Maggie’s centre, embodying a research led realisation that delightful, domestic scale gardens associated with these buildings can deliver tangible health benefits and should be included in their delivery. This concept is not new, nor should it come as a surprise; from the Alhambra to Querini Stampalia the garden is a signifier of civilisation, an enricher of day to day activities, the bringer of inside/outside space, a place to enjoy, to hear birdsong, to taste fresh air.

保留下来的树木上斑驳的光影和水声在两个花园中都是不变的。在到达法庭,现有的石灰树、长凳和充满流水声的线性细沟结合在一起,创造了一种尊严感、宁静和平静,以及反思的机会。树木和水与花园的组成和空间设计相结合,这些设计源自建筑网格,并且在东部花园中有近2.5米的落差。这种水平变化是庆祝和技术上解决与预制混凝土'贵族门槛'的露台,步骤和慷慨的座位步骤。这些步骤导致了一个令人回忆和丰富的种植林地花园,终止了一个仍然反光池。小型彩色荷兰粘土铺路机和预制混凝土和边墙处理形成对比。与这座建筑一样,这座花园的设计也带有私人空间,以供机密时刻使用。
Dappled light and shade from the retained trees and the sound and movement of water are constants in both gardens. In the arrival court, the existing lime trees, a bench and a linear rill rich with the sound of running water combine to create a sense of dignity, tranquillity and calm and the opportunity for reflection. The trees and water work in conjunction with the compositional and spatial design of the gardens that are derived from the building grid and the near 2.5 metre fall across the eastern garden. This change in level is celebrated and technically resolved with a precast concrete ‘noble threshold’ of terrace, steps and generous seating steps. These steps lead to an evocatively and richly planted woodland garden which is terminated by a still reflective pool. Small scale richly coloured Dutch clay pavers contrast with the precast concrete and boundary wall treatments. In common with the building, the garden is conceived with private spaces for confidential moments.

项目名称:拉纳克郡玛吉癌症护理中心花园
Project Name: Garden for Maggie’s Cancer Caring Centre, Lanarkshire

地点:苏格兰科特布里奇
Location: Coatbridge, Scotland

景观设计师:兰肯弗雷泽景观建筑,爱丁堡
Landscape Architect: rankinfraser landscape architecture, Edinburgh

建筑师:Reiach and Hall Architects,爱丁堡
Architects: Reiach and Hall Architects, Edinburgh

照明设计师:斯皮尔斯+专业,爱丁堡
Lighting Designer: Speirs + Major, Edinburgh

设计日期:2011年
Design Date: 2011

竣工日期:2014年
Completion Date: 2014

摄影师:兰金弗雷泽,大卫格兰多格。
Photographer: rankinfraser, David Grandorge.

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部