景观视频教程

Nørrebrohus

图库/居住环境/2019-4-22 11:00 284 0 收藏

金雀花
Nørrebrohus

Vega Landskab:“ab n_rrebrohus”的私人庭院是一个鼓舞人心的例子,展示了一个革新如何整合和更新实用功能,从而使它们成为诗歌的一部分,为居民提供日常生活的质量。
VEGA landskab: The private courtyard in ’AB Nørrebrohus’ is an inspiring example showing how a renovation can integrate and renew practical functions so that they become part of the poetry that gives the residents quality in their everyday life.

在干预之前,庭院被分隔成绿色的中间地带和宽阔的灰色地带,沿着建筑物铺设沥青。绿色部分几乎无法进入,只有一个入口,所有大门和楼梯间的日常“交通”都发生在边缘地带。操场破旧不堪,所有停放的自行车都被随意摆放,占据了庭院的很大一部分。
Before the intervention, the courtyard was separated in a green middle and a wide grey zone with asphalt along the buildings. The green part was almost inaccessible with only one entrance and all the daily “traffic” between gates and stairwell happened in the edge zone. The playground was worn-out and all the parked bikes were placed randomly and took up a large part of the courtyard.

该项目基于用户的全面参与。从早期的愿望到未来功能和氛围的实现,居民团队一直是项目开发的一个组成部分,与景观设计师一起。自行车停车场和建设预算等重大决策也基于他们的意见和观点。
The project is based on comprehensive user involvement. A team of residents has been an integrated part of the project development together with the landscape architect – from the early wishes to the realization of the future functions and atmosphere. Major decisions like bike parking and budget of construction have also been based on their comments and points of view.

整修后的庭院显得苍翠而雄浑。中绿部分已大幅度扩大,一座新的柳树山确保了在庭院阳光充足的地方,通过大门避风。新的步行道标志着从大门到楼梯井的“直接路线”,让每个人都能在许多绿色岛屿、露台和座位之间自由通行。这种新的生活方式增加了居民的社区意识,现在许多小地方都可以坐在院子里,方便了许多人同时在院子里聚集,而且现在很容易随意地互相经过,交谈或者让社区自发地出现。操场区域的框架是种植屏幕的游戏,给孩子们机会创造自己的好玩的宇宙,并帮助澄清操场的位置。如果父母在阳光明媚的日子堵住了出口,颜色与院子里的颜色相匹配,柏油路上的一个小凹地就成了孩子们的游泳池。在院子的阴影部分,所有的自行车都停在绿色屋顶下,当居民从公寓俯视庭院时,这些屋顶以一种均匀的方式融入了绿色岛屿的一部分。现有的大树和吸引人的植物被保留下来,从第一天起赋予新的庭院一个特殊的价值。许多新的果树被种植,边缘地带的沥青被更新,中央部分的步行道是用砖建造的,蓝色的色调以诗意的方式把院子里的天空的所有颜色都拉下。
The renovated courtyard appears green and vigorous. The middle green part has been expanded considerably and a new hill with willows ensure shelter from the wind through the gate in the sunny part of the courtyard. New walking paths mark the ‘direct route’ from gate to stairwell and allow everyone to pass freely between the many green islands, terraces and places to sit. This new disposition has increased the sense of community among residents, now the many small areas to sit make it convenient to be many groups in the courtyard at once and it is now easy to pass each other in a casual way, get talking or letting communities arise spontaneously. The playground area is framed by planting which screens the play and gives the children the opportunity to create their own playful universe and helps clarify the location of the playground. The colours match with the colours in the courtyard and a small depression in the asphalt acts as a paddling pool for the kids if the parents block the outlet on a sunny day. In the shaded part of the yard all bicycles are parked under green roofs which in an homogeneous way blend in as part of the green islands when the residents looks down at the courtyard from their apartments. Existing big trees and attractive plantings are preserved and give the new yard a special value from day one. Many new fruit trees are planted, the asphalt in the edge zone is renewed and the walking paths in the central part are made with bricks which bluish tone in a poetic way draws down all the colours of the sky in the yard.

这个项目是一个富有成效的对话过程的例子,在对话过程中,关于建立自下而上结构的最初设想随后是一个民主的过程,在这个过程中,决策是通过合作作出的,并得到许多声音的认可。在这个过程中,项目的共同所有权在利益冲突和不同需求之间不断发展。在施工阶段,所有居民都被邀请参与种植新树木,再次以所有权为重点。同时,许多种植床也为居民种植自己的草药和浆果做好了准备。今天,一个叫做“绿手指”的居民小组负责维护所有的绿色。
This project is an example on a fruitful process of dialogue where the original vision about creating a bottom-up structure is followed through by a democratic process where decisions have been made in collaboration and qualified by the many voices. During this process the common ownership of the project has evolved across conflicting interests and different needs. In the construction phase all residents were invited to take part in planting the new trees, again with the point of ownership in focus. Also many of the raised planting beds were made ready for the residents to sow and plant their own herbs and berries. Today a team of residents called “The Green Fingers” have the responsibility for maintaining all the green.

作为一个实用的空间,这个庭院现在已经成为了居民们的共同花园,每个人都可以在这里见面和住宿——这里既有吵闹的行为空间,也有在游戏区裸露脚趾的空间,而且有可能找到一个安静的地方来享受一本书和一杯咖啡。在日常生活中,院子里所有不同的小壁龛都在使用中,当需要特殊场合时,如跳蚤标记或普通的“庭院聚会”,在未规划的区域有空间放置棚屋和帐篷。新的庭院对建筑周围的公寓有着巨大的影响,无论是在底层,居民可以直接看到院子里发生的活跃活动,还是在高层,居民可以俯视绿色岛屿和蓝色瓷砖的马赛克。从绕道而过的街道上,人们现在可以看到一个绿色而充满活力的内部庭院,柳树和松树讲述了大门后一片绿色绿洲的故事。
From being exclusively a practical space the courtyard has now become the residents’ common garden where everyone can meet and stay – here is room for both noisy behavior and bare toes in the playing area and the possibility to find yourself a quiet spot to enjoy a book and a cup of coffee. In the daily life all the different small niches in the yard are in use and when it is time for special occasions like flea marked or a common “courtyard party” there is room for booths and tents in the unprogrammed areas. The new courtyard has a huge impact on the surrounding apartments in the building, both for the ground floor where the residents has a direct view out on the lively activities that take place in the yard and from the upper stories where residents look down on a mosaic of green islands and bluish tiles. From the street bypassing people now look into a green and vigorous inner yard and the willows and pines tells the story about a small green oasis behind the gate.

在经济和社会上,可持续性一直是该项目的核心。高度的重用和对现有质量的重视,使得引入高质量的新元素具有经济的灵活性。在社会可持续性方面,合作组织具有差异化空间的庭院非常重要,因此不同的需求被认为与创造社会互动和临时社区出现的机会是一致的。
Sustainability, both economically and socially, has been a core point through the project. A high degree of reuse and a focus on building upon existing qualities resulted in an economical latitude for introducing new elements of high quality. In terms of the social sustainability it has been important in collaboration to organize the courtyard with room for differentiation so that different needs is considered coincident with creating opportunities for social interaction and temporary community to arise.

进入办公室名称:Vega Landskab
Entrant office name: VEGA landskab

参赛者在项目中的角色:景观设计
Role of the entrant in the project: Landscape Architect

网址:https://vegandskab.dk/projekter/noerebrouhuschab/
Website: https://vegalandskab.dk/projekter/noerrebrohus/

项目地点(州或国家):N_rrebro,哥本哈根,丹麦
Project location (State or Country): Nørrebro, Copenhagen, Denmark

设计年份:2015-2017
Design year: 2015-2017

建成年份:2017年
Year Built: 2017

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部