景观视频教程

The Holyrood North

图库/居住环境/2019-4-22 11:00 196 0 收藏

霍尔伍德北部
The Holyrood North

哈里森斯特文斯:霍尔伍德北部项目是一个独特的安置和再生项目,嵌入历史城市粮食,同时适应和回应当代生活。
HarrisonStevens: The Holyrood North project is a unique placemaking and regeneration project imbedded into the historic city grain, while accommodating and responding to contemporary life.

Concept | The Vision

霍尔伍德北部项目的开发是为了满足在爱丁堡大学学习的研究生和留学生前所未有的需求。这一需求被认为是通过一种独特的、本地敏感的、具有全球意义的历史背景响应来满足的。
The Holyrood North Project was developed to meet an unprecedented demand for postgraduate and overseas students travelling to study at the University of Edinburgh. This demand was conceived to be met through a unique, locally sensitive and historically contextual response that is of global significance.

Context | Local Context & International Significance

在联合国教科文组织世界遗产遗址内,爱丁堡古城是一个标志性的城市景观。在如此密集的城市环境中,自然光是一个很有价值的设计元素。古镇内狭小开放空间中的明暗关系是发达城市形态赖以生存的空间品质的关键因素。公共领域反过来通过适当的形式、物质性和种植来响应这种气候、面貌和色彩。
Within an UNESCO world heritage site, the old town of Edinburgh is an iconic city scape. Natural light is a valuable design component in such a dense urban environment. The relationship between light and dark through confined and open space within the old town is a key contributor to the spatial quality that the developed urban form draws on. The public realm in turn responds to this climate, aspect and colour through appropriate form, materiality and planting.

光线增强了人们的期待感,吸引人们进入空间,关闭。这种规模的对比和意料之外的光芒,在同等程度上启发了我们对古镇的体验和发展。建筑物与熟悉的爱丁堡地标、索尔兹伯里岩或原始的历史建筑形式之间的一瞥视图的不断引用,不断提醒和舒适的背景和方向。
The light enhances the sense of anticipation, drawing people into spaces & down closes. This contrast of scale and unexpected light enlightens our experience of the old town and this development in equal measure. The constant reference of glimpse views between buildings towards familiar Edinburgh landmarks, the Salisbury Crags or the original historic built form, provide constant reminders and comfort of context and orientation.

从亚瑟王的座位和索尔兹伯里岩附近的火山景观中汲取灵感,材料的调色板,无论是在脚下还是在建筑物上,都被即时的背景和创造这一独特的新城市景观的愿望所告知。地质和地貌的统一概念在不同的公共领域元素中发挥出来,使该遗址在更广泛的古镇环境中具有自己的身份。
Taking inspiration from the adjacent volcanic landscape of Arthur’s Seat and Salisbury Crags, the palette of materials, both underfoot and on buildings, is informed by both the immediate context and the desire to create this unique new urban landscape. A unifying concept of geology and geomorphology is played out across various public realm elements giving the site its own identity within the wider Old Town context.

Design | City Context and Identity

校园是一个“棕色地带”,是一个不可渗透的城市区域,该项目中有很多路线、景观和从皇家英里到霍尔伍德路的渗透性。这个陡峭的倾斜场地,从一个街区的2层楼高的地方掉下来,需要错综复杂的空间、行人路线以及入口门槛、运输和维护通道。附近社区和正在进行的开发,无论是北部和南部的网站,现在横穿整个完成的高品质公共领域。
The campus was a ‘brownfield’ site, an impenetrable city quarter that this project has punctuated by a multitude of routes, views and permeability from the Royal Mile to Holyrood Road. The steeply sloping site, dropping over 2 storey’s across a city block demanded an intricate weave of spaces, pedestrian routes along with entry thresholds, delivery & maintenance access. The adjacent communities and ongoing development both north and south of the site now traverse through the completed high-quality public realm.

这座老城典型的紧实谷物和陡峭的阶梯式建筑,极大地挑战了外部环境提供现代化学生设施的能力。设计解决方案利用了提供一个缓慢流动、共享表面和公共领域,最大限度地利用和集成设施来减少混乱。家具被保持在最低限度,废物收集由地下或内部商店促进,以防止街道水平的轮式垃圾箱扩散。
This characteristically tight grain and steeply stepped site of the old town did significantly challenge the external environments’ ability to deliver a modern student facility. The design solutions capitalised by delivering a slow-flow, shared surface, and public realm that maximises use and integrated facilities to reduce clutter. Furniture is kept to a minimum, and waste collection facilitated by subterranean or internal stores to prevent the street level proliferation of wheelie-bins.

Delivery | Life Cycle costing and Resource Conscious Design

在公共领域和更广泛的共享表面空间内,生命周期成本对强大的细节设计、实用的设计解决方案和材料选择有着至关重要的影响。核心概念指导了材料选择和细节设置,通过在具有挑战性的地形上的密集使用进行测试。大规模变革的综合设计扩大了对资源有效利用的需求。在需要墙壁的地方,为了方便水平变化,它们被设计成包括一个座位元素,在台阶穿过一条路线的地方,它们被适当地缩放以支持偶然的座位和会众,提供一个阳光的一面或一个通过城市形态令人鼓舞的一瞥的视野。
Within the public realm and wider shared surface spaces, life-cycle costing was a critical influence on the robust detailing, pragmatic design solutions and material choices. The core concept has guided the material choices and detailing set to be tested by intensive use over a challenging terrain. The integrated design of large level changes has amplified the need for efficient use of resources. Where walls are needed, to facilitate level changes, they are programmed to include a seating element, where steps traverse a route, they are appropriately scaled to support incidental seating and congregation, affording a sunny aspect or an inspiring glimpsed view through the urban form.

该计划早期确定的一个关键考虑因素是,为重要的公共领域墙重新使用网站赢得的材料。随后小心地从现场移走并存放的下料。与当地石匠合作,旨在为铺路和其他外部元素提供支持性背景,并在现场前方对霍尔伍德路的边界墙进行当代解读。
The re-use of site-won materials for the significant public realm walling was a key consideration identified early in the scheme. The down takings where subsequently carefully removed from site and stored. Working with a local stone mason it re-purposed to provide the supporting context to the paving and other external elements and celebrated at the front of the site with the contemporary interpretation of the boundary walling to Holyrood Road.

Planting and Biodiversity | Colour and texture

我们广泛征求了设计生态学家的意见,以确保有效地提供当地生物多样性目标物种,以提高城市环境的生态效益。此外,种植景观的后续维护负担考虑采用被动灌溉系统,允许在人工蓄水层中捕获硬表面径流,然后由相邻种植床和土壤体积重新利用。这些种植被限制,而不是被迫进入限制光照/降雨的区域。广泛的绿色屋顶系统整合了整个场地的生境网络。
Our design ecologist was extensively consulted to ensure local biodiversity target species were effectively provided for, to increase the ecological benefit to the urban context. Furthermore, the onward maintenance burden of the planted landscape is considered with a passive irrigation system allowing hard surface run-off to be captured in artificial aquifers to then be reused by adjacent planting beds and soil volumes. These plantings are confined and not forced into areas that will have restricted light / rainfall. Extensive green roof systems integrate the habitat networks across the site.

办公室名称:Harrisonstevens景观建筑与城市设计
Office name: HarrisonStevens Landscape Architecture & Urban Design

项目角色:公共领域设计负责人、景观设计
Role in the project: Public Realm Design Lead, Landscape Architect

网址:www.harrisonstevens.co.uk
Website: www.HarrisonStevens.co.uk

涉及的其他设计公司:奥伯兰德建筑师事务所、JM建筑师事务所
Other design firms involved: Oberlanders Architects, JM Architects

项目地点:爱丁堡霍尔伍德
Project location: Holyrood, Edinburgh

设计年份:2012年
Design year: 2012

建成年份:2016年
Year Built: 2016

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部