景观视频教程

Housing Project, Triemli

图库/居住环境/2019-4-22 10:15 179 0 收藏

住房项目,Triemli
Housing Project, Triemli

为了保持环境景观特征,两座巨大的建筑物围绕着一个大庭院。建筑学上形成的梯田提醒了邻近的厄特利堡的简洁地形。斜坡的几何形状和倾斜的细微变化创造了许多空间质量。特定组成的混合种子均匀的草甸强调这种丰富性。建议的树木(松树、山楂、红豆杉、菟丝子)在密度和种类上与附近的森林和典型的园林人工林(丁香、金缕梅、鹅掌楸)有关。先锋树(杨树,白蜡树,Alnus…)作为庭院的过滤器,并补充不同的气氛。
A housing cooperative had to densify one of their existing housing urbanisations.
To keep the contextual landscape characteristics two vast buildings surround a large courtyard. Architectonically shaped terraces remind of the concise topography of the adjacent Uetliberg. Subtle variations in the geometry and inclination of the slopes create numerous spatial qualities. The specifically composed mix of seeds for the homogenous meadow emphasises this richness. The proposed trees (Pinus, Sorbus, Taxus, Fagus..) relate in density and species to the near forest and the typical garden plantation (Syringa, Hamamelis, Liriodendron..). Pioneer trees (Populus, Fraxinus, Alnus..) act as filter to the courtyard and complement the diverse atmospheres.

© Neuland

© Neuland

© Neuland

© Neuland

© Neuland

© Neuland

© vi.vo

© vi.vo

© vi.vo

连接城市和住宅区背面的公共通道通向一个小的社区广场。在这里,在现场冲洗混凝土的道路,折叠起来成为斜坡中的挡墙。倾斜的墙基上有一个喷泉的水池强调了这个空间的公共特性。受Uet.g森林(树干、砾石岩壁)特征的启发,为该项目创建了道路铺设和灯光。
The public path connecting the city and the backside of the housing area opens into a small community square. Here the path, materialised in washed concrete in situ, folds up becoming also a retaining wall in the slope. A water basin at the base of the sloped wall with a fountain emphasizes the communal character of this space. Inspired by the characteristics of the Uetliberg forest (trunks, ledges of conglomerate) the pavement of the path and the lights were created for this project.

建筑师:冯巴罗莫斯克鲁克建筑设计公司
Architect: von Ballmoos Krucker Architekten AG, Zürich

景观设计师:Vio.FielkTur.Land StuffTM有限公司,Zuul富有(从九月,第一MaVo GMH 2012)
Landscape architect: vivo.architektur.landschaft gmbh, Zürich (from September, 1st 2012 mavo GmbH and

纽兰公司
Neuland ArchitekturLandschaft GmbH)

地点:瑞士Z富里
Location: Zürich, Switzerland

设计年份:2006—2011
Design year: 2006-2011

建设年份:2011-2012
Year of construction: 2011-2012

预算:3.5 MIO欧元
Budget: 3.5 Mio EUR

文本:纽兰
Text: Neuland ArchitekturLandschaft

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部