景观视频教程

Padua Railway Station Squares and Pavilions

图库/居住环境/2019-4-22 10:15 311 0 收藏

帕多瓦火车站广场和亭台楼阁
Padua Railway Station Squares and Pavilions

CZstudio协会:火车站广场设计是帕多亚铁路发展项目的一部分,在欧洲政治内部延伸了共同体感兴趣的运输网络。它被认为是一个多式联运枢纽,连接所有规模的交通,高速和区域铁路,省和城市公共汽车,以及连接主要公园和骑士城堡结构的有轨电车线路。该项目的目的是:创造一个统一的城市空间,可供城镇使用和有用,不仅是为了机动性,而且具有高质量和低预算(90欧元/平方米);减少资源(目前)再循环材料和设备(将来)的消耗;以及容易地引导差别。改变现有的几何形状,恢复其尺寸减少的车辆表面,并为自行车和电动汽车充电站创造一个新的停车结构,以促进可持续和公共机动性。
CZstudio associati: The train station square design is a part of the Padua railway development project, inside the European politics of extension of the transport networks of Community interest. It is conceived as a multimodal hub, that connects all scales transport, the high-speed and the regional railway, provincial and urban bus and the tram line that links the main Park and Rides metropolitan structures. The project aims were: to create a uniform urban space, available and useful for the town, not only for the mobility, with high quality and low budget (90€/m2); to reduce the consumption of resources recycling materials (at the present) and equipment (in the future); and to easily direct the different users, changing the existing geometry and restoring its size reducing vehicular surfaces and creating a new parking structure for bicycles and an electric car charging station to promote sustainable and public mobility.

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© Guido Ranieri Da Re

© Guido Ranieri Da Re

© Guido Ranieri Da Re

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

© CZstudio

在彩色混凝土(自行车-行人-出租车)中控制移动流的多功能平台不同于车辆用沥青区域。平台的地形设计是为了让暴雨水流到线性排水沟,以解决以前的方形水力问题。为了减少资源的消耗,重新使用现有的石材地板材料来修复拉宾广场(在帕多瓦中心)的路面,并实现火车站广场南部的地板,
To control the mobility flows multifunctional platforms in coloured concrete (bicycle-pedestrian-taxi) differ from the asphalted areas for vehicles. The topography of the platforms is made to let the storm water flow to the linear drains to resolve the square previous hydraulic problems. To reduce the consumption of resources, the existing stone flooring materials were reused to restore the pavement of Rabin Square (in the centre of Padua) and for the realization of the floor of the southern part of the Train Station square,

此外,由于区域火车站附近未来可能发生但不可预测的变化,因此决定建造一个临时的自行车停车场(bicipark),可以在另一个位置拆卸和重新组装。
as well as the possible, but unpredictable, future changes nearby the regional trains terminal led to the decision to build a temporary bike parking (bicipark) that can be disassembled and reassembled in another location.

广场由三个主要区域组成,这些区域随后被建造,以适应可能的变化和市政的经济规划。它们具有不同的特征和用途:西部被构造成树下留置的空间,中部是纪念碑式的,专用于多式联运,而东部则用于分配尚未定义的元素,以及临时钢结构,如双生园舒适和安全,使用和享受公共空间的基础,是材料和装修选择的标准。树木被种植以提供热平衡和减少热岛效应。考虑到阴影与日照的比例,工程植被由落叶树组成,让冬季阳光温暖广场,夏季阳光保护人们。它延续了现有的绿色结构,为鸟类提供了自然栖息地,并在以流动为特征的城市环境中重新引入自然。重新定义的广场的大小被视为一个连续的空间,没有障碍物,并通过使用新的树排和孤立的物体来执行特定的功能(3个玻璃和护卫亭用于公共汽车和公交车票服务,警察和出租车办公室)来重新定标。该项目从一开始就涉及不同的利益相关者,但在建设阶段对公共空间的建筑价值评估吸引了管理火车站内商业活动的新的公共和私人利益相关者的介入。对办公楼的装修及外墙照明进行点名。新的广场结构为吸引新的商业活动和鼓励人们留在广场上的地方的安全作出了积极的贡献。
The square is articulated in three main areas that have been constructed subsequently to be adaptable to possible changes and to the economical program of the municipality. They have different characters and uses: the west part is configured as a space to stay under the trees, the central part is monumental and dedicated to the inter-modality and the east part serves for the distribution of elements that are still not defined and for temporary steel structures as the bicipark. Comfort and security, fundamental to use and take pleasure of the public space, are the criteria for materials and finishing selection. Trees are planted to provide thermal equilibrium and to reduce the heat island effect. Taking into account shadow and sun ratio, the project vegetation is made of deciduous trees, to let the sunlight warm the square in winter and the shadow protect people in summer. It continues the existing green structures empowering the natural habitat for birds, reintroducing nature in a urban context strongly characterized by mobility. The square redefined in size is perceived as a continuous space, free from obstacles and rescaled through the use of new tree rows and isolated objects to perform specific functions (3 glass and corten pavilions for bus and bus ticket services, police and taxi offices). The project has involved from the beginning different stakeholders, but the architectural valorization of the public spaces during the construction phases attracted the interventions of new public and private stakeholders that manage the commercial activities inside the train stations, and that commissioned to the office the renovation of the building facade and its exterior lighting. The new square configuration has contributed positively to the security of the place attracting new commercial activities and encouraging people to stay in the square.

项目名称:帕多瓦火车站广场和亭台楼阁
Project name: Padua Railway Station Squares and Pavilions

地点:Piazzale della Stazione,Padua(意大利)
Location: Piazzale della Stazione, Padua (Italy)

景观建筑:CZStudio AssiaPaulo CeCon劳拉ZAMPIEI StudiTi
Landscape architecture: CZstudio associati Paolo Ceccon Laura Zampieri architetti

客户:帕多瓦市,APS控股S.P.A(展馆)
Client: Padua Municipality, APS Holding s.p.a. (pavilions)

项目规模:29.500平方米
Project size: 29.500 sqm

展馆容量:1立方米
Pavilions volume: 1.000 m3

年份:2007—2013
Years: 2007 – 2013

成本:3.37万欧元
Cost: 3.370.000 €

图片来源:拉涅利,CZstudio associati
photo credit: Guido Ranieri Da Re, CZstudio associati

奖品:
Awards:

2015第一大奖“Ferrara,意大利”
2015 1st prize “Premio Architettura Orizzontale”, Ferrara (Italy)

2015决赛选手“计划奖”
2015 finalist “The Plan Award”

奥德尔佐(意大利)2014选“XIV°DI建筑设计有限公司”
2014 selection “XIV° Premio di Architettura Città di Oderzo”, Oderzo (Italy)

2014选择“罗萨芭芭欧洲景观奖”,第八届国际园林景观双年展,巴塞罗那
2014 selection “Rosa Barba European Landscape Prize”, 8th International Biennal of Landscape Architecture, Barcelona ES

2013年度Padua国际建筑双年展“国际建筑奖巴巴拉卡波钦”奖
2013 provincial prize “International Architecture Prize Barbara Cappochin”, International Architecture Biennale, Padua IT

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部