景观视频教程

Baan San Ngam

图库/居住环境/2018-11-21 10:51 412 0 收藏

保安三井
Baan San Ngam

Shma有限公司:“Baan San Ngam”,位于泰国Prachuabkirikhan省的一个低层海滨公寓。地处远离典型旅游区,周围是红树林和树林,背景是远处的山地地形。从海洋、沙丘、沼泽、沼泽、沼泽、土丘和森林景观等不同的生态元素为设计者提供了一个有趣的地形和地面纹理,供设计者进行实验。“自然与艺术”的概念是在研究不同生态元素相互融合时不同形状、颜色和质地的转化过程中探索出来的,比如水在沙中流动和渗透时的反应。
Shma Company Limited: “Baan San Ngam”, a low rise beach front condominium is situated in the Prachuabkirikhan province of Thailand. Located away from the typical tourist area, the site is surrounded by mangroves and grove wood forest with the backdrop of mountainous terrain in the distant. The varying ecological elements within the area from the sea, dunes, swamp, swale, mound and forest scape provides the site with an interesting topography and ground texture for the designer to experiment with. The concept of “Nature vs. Art” is explored in studying the translation of different shapes, colour and textures when different ecological elements merge into each other such as how water reacts when it flows and penetrate through sand.

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Pirak Anurakyawachon

© Shma

主要概念发挥之间的过渡,这六个生态要素创造一个自然形式的游泳池覆盖大部分地区的网站,以模仿海洋的流动。此外,为了与地面覆盖的平坦表面形成平衡,并鼓励居民开展各种活动,在整个景观区创建并放置了一系列小草丘。沿着水池的边缘,设计一个倾斜的径流边缘,其高度和水平与阶梯状地形相似,以减缓来自水池的径流,并反映土壤侵蚀的自然形成。根据客户的简介,在游泳池内放置成袋的下沉的座位空间,创建一个类似于鸟巢的封闭区域,给人一种温暖和安全的领土感觉。
The main concept plays on the transition between these 6 ecological elements by creating a natural form of the swimming pool covering most area of the site to mimic the flowing of the sea. Furthermore, a series of small grass dunes are created and placed throughout the landscape area in order to create a balance with the flat surface of ground cover and to also encourage various activities by the residents. Along the edges of the pool, a slanted run-off edge was designed playing with different heights and level resembling a stepped terrain to slow the runoff water from the pool and also to reflect the natural formation of soil erosion. Pockets of sunken seating space is placed inside the swimming pool according to the client’s brief of creating an enclosed area resembling a bird’s nest giving the sense of a warm and secure territory.

景观与建筑设计的联系是设计游泳池,让底层所有房间都能进入。对于上层的房间,种植高大的植物可以最大限度地增加绿地面积。选择与上述6种生态元素相关的植物类型背后的想法是尽可能提高大气质量以与自然环境相似。
The connection between the landscape and the architectural design is to design the swimming pool to be accessible by all rooms on the ground floor. For those rooms on the upper level, the amount of green area is maximized by planting tall plants. The idea behind the selection of types of plants to relate to each of the 6 ecological elements mentioned is to enhance the atmospheric quality to resemble the natural environment as much as possible.

从沙丘区开始,植物的选择要经得起风和海风的侵袭。它们具有浓密的大叶子的特征。沼泽地区选择亮绿的植物,而沼泽地区则选择五彩缤纷的花、树木和地被植物。在Mound地区,选择具有小而精致叶的地被植物。最后,沿项目场地边缘的森林区域包括大树和高树,既作为对外的屏障,也强调“森林”的大气质量。
Starting with the Dune area where the selection of plants are durable to wind and sea breeze. They will have the characteristic of thick and large leaves. Luscious, green plants are selected for the Swamp area while colourful flowers, trees and ground cover plants are chosen for the Swale area. In the Mound area, ground cover plants with small and delicate leaves are chosen. Lastly, the Forest area along the edges of the project site contains big and tall trees to act as both a barrier to the outside and also emphasize the atmospheric quality to the ‘forest’.

总之,“八三Ngam”共管项目真正关注场地内外的周边环境,并将其融入景观设计中,不仅对建筑设计的功能具有实用性,而且尊重和认可“公关”的理念。生态自然”。
All in all, “Baan San Ngam” condominium project truly pays attention to the surrounding environment within and around the site and incorporate it into the landscape design which not only practical to the function of the architectural design but also respect and acknowledge the idea of “The precious nature”.

景观设计师:沙玛有限公司
Landscape Architect: Shma Company Limited

脸谱网:HTTPS://www.脸谱
Facebook: https://www.facebook.com/Shmadesigns

项目团队:
Project Team:

设计总监- Yossapon Boonsom
Design Director – Yossapon Boonsom

景观设计师Yossit Poonprasit
Landscape Architect – Yossit Poonprasit

园艺师
Horticulturist –

维蒙波因柴亚特
Wimonporn Chaiyathet

客户和开发者:桑西里PCL。
Client & Developer: Sansiri PCL.

建筑师:Somdoon建筑师事务所
Architect: Somdoon Architects

M&E:V6集团
M&E: V6 Group

C&S工程:ACTEC建设
C&S Engineering: ACTEC Construction

项目类型:Low Rise Condominium
Project Type: Low Rise Condominium

场地面积:20573
Site Area: 20,573

平方米
sq.m.

完成年份:2014
Completion Year: 2014

地点:泰国Hua Hin
Location: Hua Hin, Thailand

图片来源:Pirak Anurakyawachon
Photograph Credit: Pirak Anurakyawachon

景观预算:2300万铢
Landscape Budget: 23 Million Baht

照明预算:200万浴
Lighting Budget: 2 Million Bath

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部