景观视频教程

Ulls Hus

图库/居住环境/2018-11-16 18:11 378 0 收藏

乌尔姆斯
Ulls Hus

怀特在Ulls hus的外墙后面,Ulls hus是瑞典乌普萨拉SLU的一座新建筑,加强了Ulls hus作为现代学习环境的特性。一个封闭的庭院、小巷和几个重要的入口构成了怀特为新校园超音波场地设计的基础。每一个空间都有自己的个性,其中植被起着主导作用。材料选择坚持高品质的校园政策贯穿始终,目标是设计的连续性和一致性。
White is behind the exterior grounds of Ulls hus, a new building at SLU in Uppsala, Sweden – strengthening the identity of Campus Ultuna as a modern learning environment. An enclosed courtyard, alleyways and several significant entrances make up the foundation of White’s design for the grounds of the new Campus Ultuna. Each space has its own individual character, where vegetation plays a leading role. Material choices adhere to the campus policy of high quality throughout and the aim is for continuity and consistency in design.

© Åke E:son Lindman

© Bo Gyllander

© Bo Gyllander

© Åke Eson

© Åke Eson

© Bo Gyllander

© Bo Gyllander

© Bo Gyllander

© Bo Gyllander

© White

© White

大型的室外庭院是一个集体空间,供沉思、自发的会议、日常生活和喜庆场合;所有重要的方面,一个鼓舞人心的大学环境。院子里的地板是闪闪发光的砾石,路过巨大的花岗岩板。花岗岩表面的水通道排列在砾石表面,并将雨水输入地面。水从泉水中滴下来,青铜板搁在石头底座上,有助于宁静。使用单一的树种,中国红杉,种植在随机图案和不同的大小,增加了独特的,但平静的性格。在Ultuna torg和阿尔马斯相遇的东角,一个停顿和通过的区域被创造出来。一个宏伟的,面向太阳的楼梯连接它与校园的其他部分。
The large outdoor courtyard is a collective space for contemplation, spontaneous meetings, everyday life and festive occasions; all important aspects of an inspiring university environment. The courtyard floor is of glistening gravel with paths of large granite slabs running through it. Granite surface water channels line the gravel surface and feed rainwater into the ground. Water trickling from the fountain, a bronze plate resting on a stone base, contributes to the tranquility. Use of a single species of tree, Chinese sequoia, planted in random patterns and in varying sizes, adds to the distinct but calm character. On the eastern corner where Ultuna torg and Almas allé meet, an area for both pause and passage is created. A grand, sun-facing staircase connects it with other sections of the campus.

南边有乌尔河。这条胡同是一个充满活力的植被与自然表达,其中雨水收集延迟释放。尼兹利乌斯河是一个郁郁葱葱的峡谷,有一个通风的树冠,攀缘藤蔓和不同的地被。相比之下,来自ULLS V SUG的西方入口是一个更经典的表示。这里的空间由严格的红杉篱笆分隔,部分用于自行车停放。中心是一个巨大的核桃树,南面是一个蝴蝶友好种植床微妙的紫丁香和蓝色。
On the southern side runs Ulls gränd. This alley is bordered by vigorous vegetation with a natural expression where rainwater is collected for delayed release. Nitzelius gränd is a lush ravine with an airy canopy, climbing vines and varied groundcover. In contrast, the western entrance from Ulls väg is a more classic representation. Here the space is divided by strict yew hedges and partly used for bicycle parking. Centred is a substantial walnut tree and south facing is a butterfly-friendly planting bed in nuances of lilac and blue.

景观建筑:White Arkitekter
Landscape Architecture: White Arkitekter

客户:Akademiska hus AB
Client: Akademiska hus AB

面积:145000平方米(包括建筑)
Area: 145000 m2 (incl. building)

项目:2010-2015
Project: 2010-2015

预算:CA 6亿3000万瑞典克朗
Budget: ca 630 million SEK

提名:提名为:Rets BygGE(年度建筑)2016,StutsPiLeT(石头奖)2015
Nominations: Nominated for: Årets bygge (Building of the Year) 2016, Stenpriset (Stone Awards) 2015

地点:瑞典乌普萨拉
Location: Uppsala, Sweden

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部