景观视频教程

Glenelg Foreshore Playspace

图库/居住环境/2018-10-13 22:22 376 0 收藏

格雷内尔前滩游乐场
Glenelg Foreshore Playspace

WAX设计:格伦内尔格前滨游乐场已经将海滩之旅转变成一次冒险,以新的、富有想象力和创新的方式娱乐儿童。游戏空间提倡自然游戏和风险效益原则,为有身体、感官、认知和智力残疾的儿童提供机会。游乐场代表了一个新的基准,一个创新的游乐体验,使格伦纳尔格前滨重新焕发出活力,创造了一个儿童和成年人可以玩耍、社交和与海岸连接的目的地。游乐空间的设计借鉴了格伦内尔滨水区的历史文化以及周围的景观环境。这些土墩和预制混凝土墙反映了波浪和沙丘的形成,并被一个4.0米宽的巨型滑道和高架木质平台加固,形成了“完美断裂”。攀岩墙、小房间和隧道成为儿童探索的巨型沙堡,而混凝土墙和色彩鲜艳的圆顶网则代表了覆盖在场地上的抽象海滩毛巾。
WAX Design: Glenelg Foreshore Playspace has transformed a trip to the beach into an adventure that entertains children in new, imaginative and innovative ways. Promoting principles of nature play and risk-benefit, the playspace integrates opportunities for children with physical, sensory, cognitive and intellectual disabilities. The playspace represents a new benchmark; an innovative play experience that has revitalised the Glenelg Foreshore, creating a destination where children and adults can play, socialise and connect with the coast. The design of the playspace borrows from the surrounding landscape context as well as the history and culture of the Glenelg Foreshore. The mounds and precast concrete walls reflect the waves and dune formations, reinforced by the inclusion of a giant 4.0m wide slide and elevated timber platform that form the ‘prefect break’. The climbing wall, cubby and tunnel become a giant sandcastle for children to explore while the concrete walls and brightly coloured dome net represent an abstracted beach towel draped over the site.

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© Sweet Lime Photo

© WAX Design

以自然为基础的游戏元素从当地的植被中汲取灵感。红树林的结构和气根反映在定制的木材原木攀登、绳索平衡和木板路中。红树林的潮间带环境被重新想象成巨大的沙坑中的水。整个游戏空间整合了多样化的挑战梯度,迎合所有年龄、性别、文化和能力,没有隔离或限制。这种方法使孩子们能够做出决定,获得信心,并处理不同程度的风险。
The nature based play elements draw inspiration from the indigenous vegetation of the area. The structure and aerial roots of mangroves are reflected in the custom timber log climb, rope balance and boardwalk. The intertidal environment of the mangroves is reimagined as water play in the giant sand pit. A diverse gradient of challenge is integrated across the playspace, catering for all ages, genders, cultures and abilities without segregation or restraint. This approach enables children to make decisions, gain confidence and tackle different levels of risk.

可持续性原则被嵌入到项目的各个方面。所有现存的树木都被保留下来,种植大量的树木作为一种长期的遮荫策略。选择本地乡土植物提供额外的生物多样性。该项目还在南澳大利亚州首次原型“生活软瀑布草坪”,提供了不断增长的冲击衰减解决方案,而不是人工表面。在许多游戏元素中使用可再生材料,木材和绳索被选择在钢和塑料上。此外,大部分设备是在澳大利亚定制设计和制造的,WAX与当地制造商合作创建定制播放元件。
Sustainability principles were embedded in every aspect of the project. All the existing trees were retained, with the planting of numerous trees as a long-term shade strategy. Local native plants were selected to provide additional biodiversity. The project also prototyped ‘Living Soft Fall Turf’ for the first time in South Australia, providing a growing impact attenuation solution, rather than artificial surfaces. Renewable materials are utilised in many of the play elements, with timber and rope selected over steel and plastic. Also, a high proportion of the equipment is custom designed and made in Australia, with WAX collaborating with local manufacturers to create bespoke play elements.

该项目涉及广泛的参与过程,使社区,特别是儿童,能够影响设计和决策。通过“家庭娱乐日”进行的参与使用认知映射和偏好投票来提供关于社区对游戏空间的想法和愿望的信息。进一步的反馈是通过安理会的网站,突出了对该项目的大力支持。
The project involved an extensive engagement processes that empowered the community and particularly children, to influence the design and decisions made. Engagement through a ‘Family Fun Day’ used cognitive mapping and preference voting to provide information regarding the community’s ideas and aspirations for the playspace. Further feedback was given through the Council’s website which highlighted strong support for the project.

该项目展示了一个创新和高品质的游戏空间可以提供的社区效益。格伦内尔前滨游乐场创造了一个集会和互动的地方,促进包容,而不管社会或经济因素,同时振兴和激活邻近的商业和旅游地区。这个游乐场重新振兴了前海岸,创造了一个有价值的资产,现在它是南澳大利亚州的一个示范性游乐目的地。它的成功是由自2016年1月开业以来不断访问的二百多名儿童和成年人来衡量的。
The project demonstrates the community benefit that can be delivered by an innovative and high quality playspace. The Glenelg Foreshore Playspace has created a place of congregation and interaction that fosters inclusion, irrespective of the social or economic factors while revitalising and activating adjacent commercial and tourism areas. The playspace has reinvigorated the Foreshore creating a valued asset which is now an exemplary play destination in South Australia. Its success is measured by the two hundred plus children and adults who constantly visit since the opening in January 2016.

数据
Data

项目名称:Geleelg前滨游乐场
Project name: Glenelg Foreshore Playspace

地点:莫塞利广场,格伦勒格SA 5048,澳大利亚
Location: Moseley Square, Glenelg SA 5048, Australia

设计公司:蜡设计
Design Firm: WAX Design

承包商:LCS景观,Ric Mcconaghy Playspaces,PT设计
Contractors: LCS Landscapes, Ric Mcconaghy Playspaces, PT Design

供应商:布勒赛创意,凯贝尔休闲,木材创作,Playrope
Suppliers: Bullseye Creative, Kaebel Leisure, Timber Creations, Playrope

图像信用:甜石灰照片
Image Credits: Sweet Lime Photo

课文:Amanda Balmer蜡设计
Text: Amanda Balmer – WAX Design

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部