景观视频教程

Construction of a Multimodal Hub

图库/居住环境/2018-9-6 15:20 219 0 收藏

多式联运枢纽建设
Construction of a Multimodal Hub

Urbicus:作为大巴黎西部地区的一个真正的枢纽站,Rueil站缺乏清晰的布局:RER用户必须穿过公共汽车走廊和大量停放的自行车,各种交通流在混乱的环境中碰撞。该站需要重新设计,以澄清旅行和更好地协调多模态。Les工作室的狮子和艾蒂安莱内克提出了项目的总体规划,并设计了整个网站的架构。UrrICUS机构支持建筑师设计外部公共空间并设计所有的植物表面。
Urbicus: As a real hub for the western Greater Paris region, Rueil station suffered from a lack of clear layout: RER users had to navigate through bus corridors and a large number of parked bikes with the various traffic flows colliding in a chaotic setting. The station needed to be redesigned to clarify travel and better coordinate the multimodality. Les Ateliers Lion and Etienne Lénack came up with the project’s masterplan and designed the entire site’s architecture. The Urbicus agency supported architects in designing external public spaces and designed all the plant surfaces.

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

© Charles Delcourt

该网站经历了一个雄心勃勃的重建项目,建立了一个有200个空间的地下停车场,一个有18个铺位的城市公交车站,一个新的RER车站大厅,安装了450个自行车空间和重新规划了一个地下购物中心。该空间的设计是为了提供舒适性、安全性和用户设施。它现在清晰、合理,并且使用简单的材料:平台上的浅色混凝土,行人地板上的大型天然石(花岗岩)板,以及天篷的白色金属。
The site underwent an ambitious redevelopment project with the creation of an underground car park with 200 spaces, a bus station for city buses with 18 berths, a new hall for the RER station, the installation of 450 bike spaces and the re-planning of an underground shopping centre. The space was designed to provide comfort, security and user facilities. It is now clear and logical and uses simple materials: pale concrete on the platforms, large natural stone (granite) slabs on the pedestrian floors and white metal for the canopies.

除了功能性的改善,设计师们还想通过结合商店和咖啡馆来营造一种可以共享该地区能源的站式花园的感觉。这个想法是在建筑密度很重要的商业区提供密集的植被。在新檐篷的屋顶上生长着丰富的植被。种植高大的树木(苏格兰松树和郁金香树)创造一个树冠。一个广场甚至建在狭小的空间里。苍白的覆层和树木和屋顶的存在降低了城市热岛效应。植物的丰饶有助于逃离汽车站的功能图像。该网站已经从一个平凡的多式联运站点发展到一个城市生活的真正层面。
On top of functional improvements, the designers wanted to create the sense of a station-garden that could share in the area’s energy by incorporating shops and cafés. The idea was to provide dense vegetation in this business area where built density is important. Abundant vegetation grew on the roofs of the new canopies. Tall trees (Scots pines and tulip trees) were planted to create a canopy. A square was even built in the tight space. Pale cladding and the presence of trees and living roofs reduce the urban heat island effect. The abundance of plants helps escape the functional image of a bus station. The site has blossomed from a mundane multimodal transport site to a real slice of urban life.

地点:法国卢埃尔马尔马森
Location: Rueil-Malmaison, France

面积:1,5公顷
Area: 1,5 ha

竣工日期:2016
Completion date: 2016

客户:SPLA RueIL管理
Client: SPLA Rueil Aménagement

景观设计:UrrICUS有限公司/ Jean Marc Gaulier
Landscape Design: URBICUS Ltd. / Jean-Marc Gaulier

项目经理:索尔林
Project managers : Solène Quilin

摄影师:Charles Delcourt
Photographer : Charles Delcourt

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部