华展街具

Jardin Dufaux

图库/居住环境/2018-9-6 15:21 117 0 收藏

贾达因杜法克斯
Jardin Dufaux

大城市集聚中新建的溢出城市如何创建“家园”?
How to create ‘home’ in a newly constructed overspill town in the agglomeration of a big city?

如何保持植物的体积,即使没有根下的天然土壤存在?
How to still plant vegetation volumes, even if no natural soil under the roots exists?

如何整合所有技术要求和基础设施而不丧失空间质量?
How to integrate all technical requirements and infrastructures without losing spatial qualities?

当代城市花园在密实的城市里是什么样子的?
What does a contemporary urban garden in a densified city look like?

这里需要解决当代景观设计的这些问题。这些参数是非常有限的,但结果是不言而喻的,容易被没收。因此,这一概念是由整合和叠加策略驱动的。
These questions of contemporary landscape architecture needed to be addressed here. The parameters were extremely limiting, yet the result was expected to be self-evident and easy to impropriate. Therefore, the concept is driven by the strategy of integration and superposition.

“Jardin Dufaux”项目是苏黎世附近城市发展的一个片段。由总图给出的建筑U形创造了两种不同类型的开放空间:庭院和街道。这个概念的主要推动力是两个问题:如何为这个“卫星城市”的未来居民创造一种身份,以及如何对建造屋顶花园的当代话题作出明智的反应。天井是新建筑的心脏。它是一个亲密而坚固的城市花园,可以用于多种用途。地面的调制采用包裹的自然倾斜。通过引入水平表面,庭院可以构造成暂时的区域和休息的区域。同时,调制产生足够的土壤体积以允许植被生长。实施浮雕和不同的粒度,如彩色沥青(移动区)、碎石(保留区)和细砂砾(休息区),庭院的规模是不同的。植被的概念是由该地区特有的森林类型学启发的:“F·Hel-BurkBruukWald”。大量的树木形成庭院的中心,邀请人们在阴影中玩耍或休息。一组Betulas形成了一个过滤器,并限制了邻近建筑背面的空间。种植不同体积的观赏草创造了一个亲密的花园区。
The project ‘Jardin Dufaux’ is a fragment of an extended urban development near Zurich. The U-shape of the building – given by the masterplan – creates two different typologies of open spaces: the patio and the street side. The main impulses for the concept were two questions: How to create an identity for the future residents of this “satellite-city” and how to react cleverly to the contemporary topic of building roof gardens. The patio is the heart of the newly built structure. It is an intimate but robust urban garden that can be used manifold. The modulation of the ground adopts the natural inclination of the parcel. By introducing horizontal surfaces the courtyard can be structured into transitory zones and zones for rest. At the same time the modulation generates enough volume of soil to allow the vegetation to grow. Implementing reliefs and varying grain sizes, such as coloured asphalt (moving area), crushed rock (retention areas), and fine gravel (resting areas), the scale of the courtyard is differentiated. The concept of the vegetation is inspired by the characteristic forest typology of the area: the ‘Föhren-Birkenbruchwald’. A strong volume of trees forms the centre of the courtyard inviting people to play or rest in the shadow. A group of Betulas forms a filter and limits the space towards the backside of the neighbouring building. The plantation of different volumes of ornamental grasses creates an intimate garden area.

庭院是一个玩耍、满足或退避的地方。碎石林、广场、植物园内的房间、可移动的家具和聚光灯让居民体验季节。
The courtyard is a place to play, meet or retreat. The gravelled grove, the squares, the rooms inside the vegetation volumes, the movable furniture, and the spotlights allow the residents to experience the seasons.

景观设计
Landscape architect: mavo Landschaften

其他设计公司:NEFF诺伊曼建筑师事务所
Other design firms involved: architecture by neff neumann architekten ag

项目地点:瑞士Opfikon Glattbrugg
Project location: Opfikon Glattbrugg, Switzerland

设计年:比赛2011, 1。奖品(VI.VO)建筑学。景观,设计2012 - 2014
Design year: Competition 2011, 1. Prize ( as vi.vo. architecture. Landscape), Design 2012 – 2014

年建成:
Year Built:

2014—2015
2014 – 2015

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部