BORA Headquaters 住宅,西班牙马洛卡岛 / SAOTA

图库/居住环境/2018-6-8 23:15 311 0 收藏

从德国坐一趟短途飞机可到达这个度假风格的轻松悠闲的家庭和工作环境。利用其造型和当地的材料,该设计融入四周的田园风光。由SAOTA主导设计,它反映了马洛卡岛的当代建筑风格。客户参观过SAOTA在开普敦的一些项目后对Bora总部的设计构想来源于其中一些通风轻盈的空间。建筑所在场地地形复杂,坡度较大,需要特别考虑楼体的位置以便于提供舒适合理的人行道和车行道。它的长度使得线性的阶梯状的设计成为可能,每一个重要的房间,无论是在露台上还是在卧室的一层,都强调着室外生活和其不间断的视野。

This relaxed resort-style home and work environment, a short flight from Germany, blends into its surrounding bucolic landscape through its use of form and locally inspired materials. Designed by SAOTA, it reflects a contemporary take on Mallorca’s architecture. The client’s vision for Bora Headquarters was inspired by the airy light-filled spaces of SAOTA’s Cape Town projects that they had previously visited. The complex, steeply sloping, site required careful placement of the building to provide comfortable pedestrian and vehicular access. Its length allowed for the creation of a linear terraced building with every important room, on both the terrace and bedroom level, having uninterrupted views with an emphasis on outdoor living.

▼开阔的室外空间,the expansive outdoor space

在两个楼层上的线性布局中都点缀着绿色。石墙在楼的两端起着拥簇的作用。楼上的三个卧室被郁郁葱葱的庭院隔开,卧室体量和庭院被钢制边梁联系在一起。该楼是当代设计与地域影响共同产物。这一地区传统的弧形屋顶成为了外部上层屋檐和内部画廊的灵感来源,弧形被重新诠释成了一系列石头拱顶。

The linear arrangement is interspersed with green pause spaces on both levels. Stone walls act as holding elements at the ends of the building. The three bedroom blocks on the upper level are separated with lush courtyards all tied together by the steel holding edge beams. The building is a fusion of a contemporary approach with regional influences. The traditional curved tiled roofs in the area inspired the exterior upper eaves and internal gallery where the forms are re-interpreted as a series of stone vaults.

▼卧室体量和庭院被钢制边梁联系在一起,the bedroom blocks and the courtyards are tied together by the steel holding edge beams

▼拱形屋顶与悬垂结构细节,the details of the vaulted ceilings and the overhangs

▼位于露台上的餐桌,dinning table at the terrace level

▼位于露台上的起居空间,living space at the terrace level

该建筑采用了灰泥、石头、木制的藤架和百叶窗,以及铝制大型玻璃窗。入口前院通向重要的生活楼层,并可通向一个有遮荫的比泳池高出半层的室外露台。内部的布局是一系列单独的开放平面的空间。室内室外无缝连接,藤架和树冠遮蔽阳光,营造出一种柔和的、斑驳的室内氛围。在上层,打开卧室可通向一个充满日光的画廊,其顶部是标志性的拱形天花板,和室外相呼应。

The building is layered in the use of materials including plaster, stone, wooden pergolas and shutters, aluminium and large expanses of glass. The entry forecourt leads one into the main living level which opens onto a shaded outdoor terrace, raised half a level above the pool. Internally it is arranged as a series of individual open plan spaces. There is a seamless flow between indoors and outdoors. The pergolas and tree canopies control the sunlight and create a gentle dappled interior feel. On the upper level, bedrooms open into a light filled gallery with the signature barrel vaulted ceilings, echoed from the exterior.

▼入口前院,the entry forecourt

▼进入大门后回看,looking back at the entrance

该建筑体现了被动式设计方法,有较深的悬垂结构、滑动式百叶窗、幕帘和嵌壁式门窗,日光和自然通风充满整个内部空间。室内设计由ARRCC和Revuelta y Stahn (RyS)工作室完成,家具采用中性低调的的纹理,并且都是手工制作。设计宗旨是在舒适和典雅之间达到平衡。

The building reflects a passive design approach with deep overhangs, sliding shutters, screens and recessed doors and windows with natural light and ventilation flooding the interior spaces. The interiors, by ARRCC and Revuelta y Stahn (RyS) Architects, are neutral and understated with accents of textured and hand-crafted pieces. The brief was to create a balance between comfort and elegance.

▼一层室内空间与室外用玻璃门隔开,完全打开时仿佛连成一体;the interior and the exterior space on the first floor are separated by sliding glass doors, which allow for a full flow of space when opened up

▼二层内部的拱形屋顶与室外屋顶相呼应, the stone vaulted ceiling echoes the exterior roof

▼从外部看百叶窗构成二层的立面元素, the shutters become the facade elements for the second floor

▼二层主卧套间,master suite on the second floor

家中摆放着从Minotti、Giorgetti、Poliform&Molteni Co.等个人或公司选出的作品。餐厅有一个定制的Pierre Cronje法国橡木餐桌,配上Paola Lenti的餐椅。艺术品来自客户的私人收藏。该项目是SAOTA与西班牙当地建筑公司RyS的合作。这是SAOTA在西班牙马洛卡岛完成的第一个项目,而SAOTA在世界86个国家都有建成项目。

Spaces were furnished with pieces from amongst others Minotti, Giorgetti, Poliform and Molteni & Co. The dining room features a custom Pierre Cronje French Oak dining table, complimented with Paola Lenti dining Chairs. The artwork is from the client’s private collection. SAOTA collaborated with Spanish-based architects, RyS Architects. With an international footprint in 86 countries, this is SAOTA’s first completed project in Mallorca, Spain.

▼家中摆放着的艺术品,artistic piece placed inside

▼卫生间可一览室外景色,the bathroom has a good view of exterior landscape

▼首层平面,the ground floor plan

▼二层平面,the first floor plan

项目名称:博拉总部

项目地点:西班牙马洛卡

建筑师:SAOTA

项目组:Philip Olmesdahl,Stefan Antoni,Tamaryn Fourie和Werner Lotz

记录架构师:RyS Architects

室内设计:ARRCC&RyS建筑事务所

园林绿化:Cracknell

照明设计:Lux Populi

项目摄影师:Adam Letch

Project Name: Bora Headquarters

Project Location: Mallorca, Spain

Architects: SAOTA

Project Team: Philip Olmesdahl, Stefan Antoni, Tamaryn Fourie & Werner Lotz

Architect of Record: RyS Architects

Interior Design: ARRCC & RyS Architects

Landscaping: Cracknell

Lighting Design: Lux Populi

Project Photographer: Adam Letch

More: SAOTA

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部