景观视频教程

YELLOW&TERRAZZO 住宅改造,意大利 / Francesca Perani+Bloomscape Architecture ... ...

图库/居住环境/2018-5-2 22:40 720 0 收藏

这是一种微妙而又现代的建筑修复,重新诠释了1970年代的意大利布里西戈(Lecco)的一栋别墅的建筑风格。场地在意大利的Brianza区,在Lecco周围的山上。这里的建筑明显是上世纪70年代的风格。建筑的修复重建了布局和构图,但保持了当地特色。

A subtle yet contemporary architectural restoration, reinterpreting the character of local 1970’s residential buildings Architectural Restyling of a Villa in Bulciago (Lecco), Italy. The setting is the Brianza area, Italy, on the hills around Lecco. Here the building landscape is clearly marked by 1970s residential construction methodologies. The building restoration remodeled both distribution and composition, however maintaining the local character.

▼住宅外观,exterior view

该项目通过新的纵向维度给原来水平的毗联式住宅赋予了新生,使得每个单元都有公园的全景视野,而不是像以前一样只有一户可以看到。首层是一套面向东北的公寓;西南方向则是另一套更大的两层的公寓。在较大的公寓中,从新的楼梯开始空间进行了再分布,完全重新定义了空间。楼梯是由用白色涂层的金属制成,看起来好像是悬挂在厨房区域上方的一个柔软的弯曲的光圈上,给餐厅增添了个性。

This project grants a new lease of life to the originally horizontal duplex building through a new vertical dimension, which offers both units individual panoramic views and aspects of the garden, at one time limited to one or the other apartment. One ground floor apartment facing northeast and, on the southwest, a second, larger apartment on multiple levels alternate and develop, embracing both ground and first floor. In the larger unit, on two levels, space distribution begins with the new staircase, which completely redefines spaces; constructed in white coated metal, it appears as if suspended from a softly curved aperture above the kitchen area, adding character to the dining room.

▼入口处的口袋空间,pocket area at the entrance

厨房的所有家具都是定制的,用深色木头,与宽窗和浅色墙壁形成对比。他们用功能化的有机设计完成了厨房的开发,利用一个储物长凳和一个岛台整合了厨房的工作台面。深色的木材,与反复出现的赭色相结合,与新的玻璃开口和墙壁上的浅色对比。在整个空间使用的水磨石地板,呼应了上层现有瓷砖的颜色。

All kitchen furnishings are bespoke, in dark wood, contrasting with the wide openings and light tinted walls. They complete the development of the staircase with a functional and organic design, taking the shape of a storage bench and an island with an integrated worktop. Dark wood, in combination with the recurring colour ochre, contrasts with the new glass openings and the light shades on the walls. Terrazzo flooring, used throughout the space, echoes the colours of the existing tiles on the upper floor.

▼从室外望向餐厅,dining area seen from outside

▼一楼拐角处的洗手池,basin area in the corner

▼厨房的巨大开窗,引入室外景观;the large opening at the kitchen, providing an access for the exterior landscape

▼厨房深色的家具全部为定制,the customized dark wooden furnitures for the kitchen

▼白色金属楼梯悬挂在厨房区域上方,the new staircase constructed in white coated metal appears as if suspended above the kitchen area

▼从楼梯开始,空间进行了全新的再分布,space distribution begins with the new staircase, which completely redefines spaces

▼楼梯成为贯穿一二楼的重要竖向空间,the staircase becomes a vertical space that connect the ground and first floor

在二楼,新浴室以对角线的方向放入现有的布局中,以定义一个新的动态空间,而起居室和音乐室则在一个流动的、开放的空间里连接着楼梯。一些圆形的开口允许更多的光线成为生活区域的关键元素。

On the first floor, the new bathrooms are inserted diagonally into the existing layout to define a new dynamic space, while the living room and the music room connect across the stairs in one fluid, open space. A number of round openings allowing more light in become key elements in the living area.

▼进入二楼后,地面材质又变成硬质的水磨石;the floor changes to hard material after landing on the first floor

▼二楼的音乐室,music room on the first floor

▼墙面上打开的光圈为室内带来额外的光线,the light aperture on the walls brings more light into the interior

▼起居室,living room

▼陈列柜, showcase

▼新浴室以对角线的方向放入现有的布局中,the new bathrooms are inserted diagonally into the existing layout to define a new dynamic space

主卧有两个专属区:一个步入式衣橱和一个通往新三角阳台的私人通道。所有的装饰都对原设计再诠释的方法一致。项目中比较重大的改变是拆除现有的外部楼梯和重新定位三角阳台。此外,新金属格栅和大门廊也完全重塑,通过一个单一、铰接、多彩的金属元素,改善隐私和提供多功能室外空间。

The master bedroom boasts two exclusive areas: a walk-in closet and private access to the new triangular balcony. All finishings are consistent with the reinterpretation approach of the original style. Significant to the project were the removal of the existing external staircase and the repositioning of the triangular balcony. In addition, new metal grates and the full reshaping of the large porch, by means of a single, articulated, coloured, metal element, improve privacy and offer multifunctional outdoor spaces.

▼主卧室,master bedroom

▼作为专属空间的步入式衣橱,the walk-in closet as an exclusive area

▼卧室的书桌角落,desk at the corner

[/one_one]

在所有的墙面都插入了新的圆形光圈,包括原本是无开口的朝南的墙壁;它们为组合创造了新的平衡,为所有室内空间提供了照明。一楼的特点是利用镜面将室内空间与外部区域连接起来,包括一个位于地面以下的小型夏季日光浴场。现有的开窗口保留下来,并增添了双色调窗框(赭色和白色)和棕色卷帘。黑色灰泥是由当地建筑类型决定的。与外部砌体形成对比的抹灰、纹理、窗框和卷帘,在当代的轻盈手法下被重新诠释。然而,整体设计运用了一种灵敏的重新造型方法,保持着独特的70年代风格。

New round light apertures are inserted on all sides, including the south facing wall which was originally blind; they create a new balance for the composition providing new lighting effects in all indoor spaces. The ground floor is characterized by ample mirrors connecting indoor spaces with outside areas, including a small summer solarium below ground level. Existing openings have been maintained and enriched with two-tone window frames (ochre and white) and brown roller blinds. The dark plaster is dictated by local building typologies. Plastering, textures, window frames and roller blinds contrasting with the external masonry have been reinterpreted in a contemporary light, however applying a sensitive restyling approach, which maintains the distinctive 70s style.

▼另一个专属空间是三角形的阳台,the other exclusive area is the triangle balcony

▼金属栅格带来现代的轻盈感,metal grids offer a contemporary lightness

▼整体设计运用了一种灵敏的重新造型方法,保持着独特的70年代风格,the entire design applies a sensitive restyling approach, which maintains the distinctive 70s style

▼改造前的住宅,the original house

▼模型照片,model

▼平面图,floor plans

▼西南立面,southwest facade

▼东南立面,southeast facade

▼东北立面,northeast facade

▼西北立面,northwest facade

项目:arch Francesca Perani + Bloomscape Architecture

合作者:

Architetta Laura Belotti

Architetta Marina Martello

Architetta Jr Anna Noris

Architetto jr Marco Rizzi

照片:Francesca Perani

照片造型:Ilenia Perlotti设计师

位置:Bulciago(莱科)意大利

类型:修复,室内建筑

客户:私人

尺寸:150sqms / 2层

项目规模:150平方米

完成日期:2017年

楼层:2

项目团队:Francesca Perani Enterprise; bloomscape

Project by: arch Francesca Perani+Bloomscape Architecture

collaborators:

architetta Laura Belotti

architetta Marina Martello

architetta jr Anna Noris

architetto jr Marco Rizzi

Photo: Francesca Perani

photo styling: Ilenia Perlotti designer

Location: Bulciago (Lecco) Italia

Type: restoration, Interior Architecture

Client: privat

dimension : 150sqms / 2 floor

Project size: 150 m2

Completion date: 2017

Building levels: 2

Project team: Francesca Perani Enterprise; bloomscape

More: Francesca Perani + bloomscape architecture

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部