景观视频教程

Skjervsfossen

图库/其他/2018-11-8 22:14 78 0 收藏

斯基耶夫斯庞森
Skjervsfossen

stengen & Bergo景观设计师:Skjervsfossen坐落在靠近Voss的地方,它以前是连接挪威东西部的高速公路。几十年来,由于公路上繁忙的商业交通,Skjervsfossen的美貌消失了。这是一条路边瀑布,路人注意到汽车洒了出来。2011年,为高速公路上的主要交通工具修建了一条隧道,Skjervsfossen作为旅游目的地的新可能性出现了。
Østengen & Bergo Landscape Architects
: Skjervsfossen is situated close to Voss by the former highway connecting east and west of Norway. For decades, the beauty of Skjervsfossen was vanished due to heavy commercial traffic on the highway. It was a roadside waterfall passers noticed as the car was sprinkled. In 2011 a tunnel was built for the main traffic on the highway, and new possibilities for Skjervsfossen as a tourist destination arose.

© Østengen & Bergo

© Paal Hoff

© Østengen & Bergo

© Paal Hoff

© Paal Hoff

© Paal Hoff

© Aakerholt, Steen & Lund

© Aakerholt, Steen & Lund

© Østengen & Bergo

© Østengen & Bergo

© Østengen & Bergo

© Østengen & Bergo

© Østengen & Bergo

© Aakerholt, Steen & Lund

© Østengen & Bergo

© Østengen & Bergo

© Gunnar Bergo

© Østengen & Bergo

瀑布周围的风景是一个狭窄的山谷,就像一个深碗。瀑布下降135米以上两个部分分为一个露台和一个公路桥。地形陡峭,几乎无法行走,一条由天然石块构成的小径成了这个项目的中枢神经。该项目不是引导公众到一个角度,而是以一定的距离和角度来观赏瀑布,而是邀请游客大量进入并欣赏景观。这些观点为瀑布提供了不同的体验:要么在瀑布落下之前观看狂野的河流,要么站在瀑布边缘感到头晕,要么在茂密的森林中聆听瀑布的隆隆声。在山谷底部,一条普遍设计的小径通向秋天的山脚。在这里,游客将体验到水的极端力量,并在河中水位高的时期完全淋浴。
The landscape surrounding the waterfall is a narrow valley formed like a deep bowl. The waterfall drop 135 meters over two sections divided by a terrace and a road bridge. The terrain is steep and was almost impossible to walk in, and a trail made of natural stone became a central nerve of the project. Instead of leading the public to one point, to view the waterfall from a certain distance and angle, the project invites visitors to teem into and enjoy the landscape. The viewpoints offer different experiences of the waterfall; either it is by looking at wild river flow just before it drops, feeling the dizziness standing on the edge of the fall or listening to the rumbling of the cascade in the lush forest. At the bottom of the valley, a universally designed pathway leads into the foot of the fall. Here visitors will experience the extreme power of the water, and be completely showered in periods with high water level in the river.

当地天然石材是该项目的主要材料,用于洗手间建筑、服务区和自然小径。色彩方案是精心适应环境,坚固的设计栅栏钢筋和长凳在混凝土中。洗手间大楼的突然升起创造了从道路上看到的地标,但它不会干扰景观和瀑布景观一旦在停车场。
Local natural stone is the main material in the project, used in the restroom building, service area and nature trails. The color scheme is carefully adapted to the environment, with robust designed fences in rebar and benches in concrete. The abrupt rising figure of the restroom building creates a landmark seen from the road, but it does not interfere with the landscape and waterfall view once at the parking area.

我们认为,平面图和剖面图可以探索我们作品的空间特征,但经验品质在于材料本身,它们是如何被加工和适应景观的。因此,在Skjervsfossen拥有合适的工匠是至关重要的。挪威景观承包人制作了天然石材的直线和精确墙壁。尼泊尔夏尔巴人在地形上塑造了石头的自然阶梯。我们的目的是创造温和的干预,看起来像他们一直存在的那样,尽管他们的现代形式。我们希望当代形式、古代工艺和当地材料的结合,为这个项目创造一个永恒的维度。
We believe that plan and sections may explore the spatial character of our work, but the experiential qualities consist in the materials themselves, how they are crafted and adapted to the landscape. By this, it was crucial to have the right craftsmen in Skjervsfossen. Norwegian landscape contractors made the straight lines and precise walls of natural stone. Nepalese Sherpas shaped the natural stairs of stone in terrain. Our intention was to create gentle interventions that look like they have always been there – despite their modern form. We hope that the combination of contemporary form, ancient craft and local material, create a timeless dimension to the project.

数据
Data

景观设计师:史腾根贝格景观设计师
Landscape architect: Østengen & Bergo Landscape Architects

地点:Granvin,Voss,挪威
Location: Granvin, Voss, Norway

委托人:挪威公共道路管理局局长Statens Vegvesen
Client: Statens Vegvesen, Norwegian Public Roads Administration

建筑师(洗手间建筑):Fortunen建筑师事务所
Architect (restroom building): Fortunen Architects

项目类型:瀑布、小径、路径和服务区瀑布
Type of project: Viewpoints, trails, pathways and service area by a waterfall

面积:4公顷
Area: 4 hectares

成本:约159欧元000欧元
Cost: Approx. 159 000 euro

实现方式:2015
Realization: 2015

图像信用:照片帕尔霍夫,承包商AkelHORTStun和Lund,Gunnar Bergo
Image credits: Photograph Paal Hoff, Contractor Aakerholt Steen & Lund, Gunnar Bergo

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部