景观视频教程

Luisenkirchhof III Cemetery

图库/其他/2018-11-8 22:14 108 0 收藏

路易森基尔霍夫三世公墓
Luisenkirchhof III Cemetery

里莱斯:时间主题在园林中无处不在,对历史墓地的处理方式有很大影响。尽管墓地的重要性和作用对历史、老化和记忆的保存都有重大影响,但墓地的功能也必须基于当前的墓地文化和维护能力。在柏林-夏洛滕堡路易斯科尔赫霍夫三世墓地,里莱斯风景园林师为卡佩伦伯格建造的工程深深地植根于昨天和今天的增长与衰退之间的张力之中。1905年,根据奥托·沃格勒的计划,这座公墓建在斯潘多尔堡东坡,分几个阶段建成,作为以林荫大道为主体的纪念性公墓。在他的设计中,Vogeler特别强调了通往墓地小教堂的路,他创建了一系列装饰性的花坛广场。这种类型的布局,连同其墓地结构的仔细区分,在20世纪后半叶大部分被遗忘。
relais Landschaftsarchitekten: The theme of temporality, which is omnipresent in landscape architecture, has a great influence with regard to the way historic cemeteries are dealt with. As great as their significance and effect has been on history, ageing and the preservation of memory, a cemetery’s functionality must also be based on current sepulchral culture and maintenance capacities. relais Landscape Architects’ project for the Kapellenberg at the Luisenkirchhof III cemetery in Berlin-Charlottenburg is very much embedded in this field of tension between growth and decay, yesterday and today. The cemetery, which was built in 1905 on the eastern slopes of the so-called Spandauer Berg according to the plans of Otto Vogeler, was built in several stages as a monumental cemetery using tree-lined avenues as a main element. In his design, Vogeler particularly emphasised the walk up to the cemetery’s chapel by creating a series of ornamental squares lined with flowerbeds. This type of layout, with its careful differentiation of cemetery structure, was largely forgotten in the second half of the 20th century.

© relais

墓地的重新设计在2013和2015之间建造了两个阶段。关于卡佩伦堡,重新设计景观设计师的目的是使路易斯基尔奇霍夫的初始设计意图和组织结构更加具体。一个重要的方面是调和主要道路的运输功能和墓地的历史保护、乔木文化和美学要求之间的冲突。
The redesign of the cemetery was constructed between 2013 and 2015 in two phases. The aim of relais Landscape Architects with regard to the Kapellenberg was to make the original design intention and organisational structure of the Luisenkirchhof, which is now a listed site, more tangible. An essential aspect of this was to reconcile the conflict between the main avenue’s transport functions and the cemetery’s historic preservation, arboricultural and aesthetic requirements.

© Stefan Müller

© Stefan Müller

© Stefan Müller

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© Hanns Joosten

© relais

© relais

新概念恢复了Kapellenberg历史序列的消失轮廓。大道两旁的树木被新的种植物所补充,大道被分级,并用小规格的天然石块铺成,以便为机动车辆提供方便。入口区以及朗德尔普拉兹广场和卡佩伦普拉兹广场都按照原有墓地概念进行了改进和发展,以便重新营造出更具吸引力的氛围。
The new concept restored the lost contours of the historical sequence at the Kapellenberg. Missing trees along the avenues were complemented with new plantings and the avenue was graded and paved with small-format natural stones in order to provide accessibility for motorised vehicles. The entrance area and the Rondellplatz and Kapellenplatz squares were improved and developed along the lines of the original cemetery concept in order to recreate a more inviting atmosphere.

由于有关公墓的现有信息来源及其现状,采取这些措施不是为了重建公墓以前的状态,而是为了重新解释可验证的设计主题和种植设计,同时进行新的铺设。设计的ER是可识别的。这些想法是通过使用差异化的装饰树篱和多年生植物加强了道路设计的一致性在所有三个领域实施。这使得墓地的主要结构,它的空间质量和各种家具被重新发现和重视。在朗德尔普拉兹的中心增加了一个带有小喷泉的池塘,它为来自邻近街道的交通噪音提供了令人愉快的声学替代。此外,在Kapellenplatz附近建造了一口井,在施工过程中发现的原始铺路石被整合到最终设计中。
Due to existing sources of information about the cemetery, as well as its present condition, these measures were not undertaken in order to reconstruct a former state of the cemetery, but instead to provide a reinterpretation of verifiable design themes and planting designs while making the new layer of design recognisable. These ideas were implemented in all three areas through the use of differentiated ornamental hedges and perennials that reinforce the design coherence of the avenues. This allowed the main structure of the cemetery, it’s spatial quality and various furnishings to be rediscovered and emphasised. A pool with a small fountain was added to the centre of the Rondellplatz, which provides a pleasant acoustic alternative to traffic noises from the adjacent streets. In addition, a well was built near the Kapellenplatz and original paving stones found during the construction process were integrated into the final design.

数据
Data

景观建筑:RelaIs Land StavaStReCKETEN
Landscape Architecture: relais Landschaftsarchitekten

项目:路易森基尔霍夫III墓地
Project: Luisenkirchhof III Cemetery

地点:柏林夏洛滕堡
Location: Berlin-Charlottenburg

客户:路易森基尔霍夫教区管理局
Client: Luisenkirchhof parish administration

竣工日期:2015年9月
Completion: September 2015

面积:3800米
Area: 3,800 m²

照片:Hanns Joosten,Stefan M
Photos: Hanns Joosten, Stefan Müller

暂无评论,快来抢沙发!

园林吧内容由用户发布,版权归原作者所有,未经允许不得转载。若有内容侵犯到您的权益,请联系我们删除。

返回顶部